Ihotautilääkäri Kari Saarinen

Kari Saarinen

Lääkärit
Ihosyöpä Melanooma
Ihotaudit Syöpätaudit

Ihotautien erikoislääkäri
LL

Kielitaito: 

suomi, ruotsi, englanti

Erityisosaaminen: 

Ihosyöpien (tyvisolusyöpä, okasolusyöpä, melanooma) diagnosointi ja hoito.

Palvelut: 

Ihosyöpien diagnosointi, Dermatoskopia. Koepalat ja diagnostiset poistot. Melanoomapotilaiden seuranta, Digitaalinen luomiseuranta.

Näytä lisätietoja

Koulutus 

Iho-ja sukupuolitautien erikoislääkäri, Helsingin Yliopisto 1993
Lääketieteen lisensiaatti, Tampereen Yliopisto 1983

Työkokemus 

  • Docrates Syöpäsairaala, Erikoislääkäri 2016-
  • Päijät-Hämeen Keskussairaala, Osastonylilääkäri 2001-
  • Tawam University Hospital UAE, Konsultoiva ihotautilääkäri 1998-2000
  • Tampereen Yliopistollinen Sairaala, Erikoislääkäri 1997-1998
  • Kymenlaakson keskussairaala, Osastonylilääkäri 1994-1997

Jäsenyydet ja luottamustehtävät 

Suomen Ihotautilääkäriyhdistyksen sihteeri 2003-2006, Hallituksessa 2006-2009.

Biografia

Aloitin erikoistumisen ihotautien alalle vuonna 1986 Lahdessa ja Helsingin Unioninkadun vanhalla klinikalla. 1980-luvulla jo nähtiin miten ihosyöpä tulee lisääntymään, ja opiskelin ihokirurgiaa aktiivisesti heti erikoistumisvaiheesta alkaen.

Päijät-Hämeen KS:ssa vastuualueenaani on ollut ihosyöpäkirurgia, kasvainten kryokirurgia, ihosyövän fotodynaaminen hoito sekä melanoomapotilaiden seuranta. PHKS oli ensimmäinen sairaala maassamme, jossa aloitettiin runsasluomisten riskipotilaiden sekä melanooman sairastaneiden digitaalinen luomiseuranta jo 1999. Olen kehittänyt järjestelmää ja kouluttanut hoitajia, joiden avulla mittava määrä potilaita on luotettavan seurantajärjestelmän piirissä. Olen kouluttautunut dermatoskopiassa eli ihosyövän varhaisessa tunnistamisessa lukuisilla kursseilla ja kongresseissa. Opetan myös dermatoskopiaa niin Suomessa kuin ulkomailla.

Tarjoan Docrates Syöpäsairaalassa asiantuntemusta ihosyövän varhaisdiagnostiikassa ja melanooman sairastaneiden seurannassa. Vastaanotollani on käytössä digitaalinen luomikuvausjärjestelmä, jolla on mahdollista havaita uudet ihomuutokset ja luomet sekä luomissa tapahtuvat mikroskooppiset muutokset. Näin melanooma löytyy usein hyvin varhaisessa vaiheessa, jolloin sen ennuste on myös erinomainen. Melanooman sairastaneilla on eri tutkimuksissa 2-10 kertainen riski saada toinen tai useampia melanoomia, siksi aktiivinen seuranta on tärkeää.

Sulje lisätiedot