Kari Saarinen

Lääkäri
Ihosyöpä Melanooma
Ihotaudit Syöpätaudit

Nimi:

Kari Saarinen

Titteli:

Ihotautien erikoislääkäri
LL

Koulutus:

Iho-ja sukupuolitautien erikoislääkäri, 1993, Helsingin yliopisto
LL, 1983, Tampereen yliopisto

Työhistoria:

  • Erikoislääkäri, Docrates Syöpäsairaala, 2016-
  • Osastonylilääkäri, PHKS, 2001-
  • Consultant dermatologist, Tawam University Hospital UAE, 1998-2000

Kielitaito:

suomi, ruotsi, englanti

Biografia

Kari Saarinen on kokeneimpia ihotautilääkäreitä maassamme. Hän aloitti erikoistumisen alalle vuonna 1986 Lahdessa ja Helsingin Unioninkadun vanhalla klinikalla. 1980-luvulla jo nähtiin miten ihosyöpä tulee lisääntymään, ja Saarinen opiskeli ihokirurgiaa aktiivisesti heti erikoistumisvaiheesta alkaen.

Päijät-Hämeen KS:ssa hänen vastuualueenaan on ollut ihosyöpäkirurgia, kasvainten kryokirurgia, ihosyövän fotodynaaminen hoito sekä melanoomapotilaiden seuranta. PHKS oli ensimmäinen sairaala maassamme, jossa aloitettiin runsasluomisten riskipotilaiden sekä melanooman sairastaneiden digitaalinen luomiseuranta jo 1999. Saarinen on kehittänyt järjestelmää ja kouluttanut hoitajia, joiden avulla mittava määrä potilaita on luotettavan seurantajärjestelmän piirissä. Saarinen on kouluttautunut dermoskopiassa eli ihosyövän varhaisessa tunnistamisessa maamme eturivin asiantuntijaksi. Hän opettaa dermoskopiaa niin Suomessa kuin ulkomailla.

Saarinen tarjoaa Docrates Syöpäsairaalassa asiantuntemusta ihosyövän varhaisdiagnostiikassa ja melanooman sairastaneiden seurannassa.  Hänen vastaanotollaan on käytössä digitaalinen luomikuvausjärjestelmä, jolla on mahdollista havaita uudet ihomuutokset ja luomet sekä luomissa tapahtuvat mikroskooppiset muutokset. Näin melanooma löytyy usein hyvin varhaisessa vaiheessa, jolloin sen ennuste  on myös erinomainen. Melanooman sairastaneilla on eri tutkimuksissa 2-10 kertainen riski  saada  toinen tai useampia melanoomia, siksi aktiivinen seuranta on tärkeää.

Saarinen on syntyperäinen hämäläinen, rauhallinen mutta tarkka ja potilaan kokonaisvaltaisesti huomioon ottava.  Häntä on helppo lähestyä, hän antaa aikaa potilaan tarinalle. Potilaat ja kollegat kunnioittavat Saarisen ammattitaitoa, jota hän ylläpitää ja kehittää aktiivisesti kotimaisissa ja ulkomaisissa koulutuksissa ja seuraamalla alan kirjallisuutta.

Näytä enemmän Näytä vähemmän