Maigo Riener

Lääkärit
Aivosyöpä Eturauhassyöpä Haimasyöpä Huulisyöpä Keuhkosyöpä Kilpirauhassyöpä Kivessyöpä Kohdunkaulasyöpä Kohdunrunkosyöpä ja kohtusarkoomat Kurkunpään syöpä Mahasyöpä Maksasyöpä Melanooma Mesoteliooma Munasarja- ja munanjohdinsyöpä Munuaissyöpä Nenän ja nenän sivuonteloiden syöpä Nenänielun syöpä Paksusuolen ja peräsuolen syöpä Peräaukon syöpä Rintasyöpä Ruokatorven ja mahansuun syöpä Ruuansulatuskanavan syöpä ja haimasyöpä Sappiteiden syöpä Suunielun ja alanielun syöpä Suuontelon syöpä Sylkirauhasten syöpä Umpilisäkkeen syöpä Virtsarakon syöpä
Syöpätaudit

Syöpätautien erikoislääkäri

Kielitaito: 

Suomi, englanti, venäjä, viro

Erityisosaaminen: 

Sytostaattihoito, sädehoito ja immuno-onkologinen hoito. Kaikki syöpätaudit.

Palvelut: 

Sytostaattihoito, sädehoito, immuno-onkologinen hoito. Tarvittaessa myös toimenpiteet kuten serooman punktaatio, luuydinbiopsia.

Näytä lisätietoja

Koulutus 

Syöpätautien erikoislääkäri, Tarton Yliopisto, Viro 2013
Lääketieteen lisensiaatti, Tarton Yliopisto, Viro 2009

Työkokemus 

  • Docrates Syöpäsairaala, Syöpätautien erikoislääkäri 2014-
  • Vaasan keskussairaala, Syöpätautien erikoislääkäri 2013-2014
  • Pohjois-Viron keskussairaala, Erikoistuva lääkäri (Syöpätaudit) 2009-2013
  • Tarton yliopistollinen keskussairaala, Sairaanhoitaja sydän-teho-osastolla 2007-2009

Biografia

Maigo Riener liittyi Docrates Syöpäsairaalan osaavaan kaartiin elokuussa 2014. Viron Viljandista kotoisin oleva Riener valmistui lääkäriksi Tarton yliopistosta vuonna 2009 ja syöpätautien erikoislääkäriksi vuonna 2013. Lääketieteen opinnot ovat Suomessa ja Virossa hyvin samantyyppiset; ensin kuusi vuotta perusopintoja, sitten neljä vuotta erikoistumisopintoja, joiden myötä onkologian erikoislääkäri saa pätevyyden sekä sytostaatti- että sädehoitoihin.

Riener työskenteli opintojensa ohessa hyvin laajalla skaalalla: sairaanhoitajana sydänteholla Tarton yliopistollisessa keskussairaalassa, amanuenssina rekonstruktiivisen plastiikkakirurgian ja lastenneurologian klinikoissa Saksassa ja myöhemmin Virossa yleislääkärinä ensiavussa ja syöpätaudeilla. Riener onkin sitä mieltä, että kaikilla pitäisi olla mahdollisuus kokeilla erikoisaloja monipuolisesti, jotta kokemuspaletti karttuisi laajaksi ja jotta se omin ala myös löytyisi helpommin.

Erikoistumisen jälkeen Riener aloitti työt Vaasaan keskussairaalassa onkologian osastolla rinta-, eturauhas-, keuhko- ja suolistosyöpien parissa. Vaikka Riener viihtyikin Vaasassa, hän halusi lisää kokemusta erilaisista tapauksista. Puhelu Docrateen johtavalta ylilääkäriltä Tom Wiklundilta tuli juuri sopivalla hetkellä; Wiklund oli etsimässä Docrateelle nuorta kielitaitoista onkologia, joka olisi kiinnostunut sekä säde- että sytostaattihoidoista. Docrates haluaa tarjoa potilaille parasta mahdollista hoitoa heidän omalla äidinkielellään, ja venäjää osaava Riener on nyt osa Docrates Syöpäsairaalan Baltia ja Venäjä -tiimiä.

Työ on Rienerille tuttua, uutta ovat Docrateen ketteryys, korkea varustelutaso (muun muassa modernit kuvantamislaitteet) ja mahdollisuus konsultoida spesialisteja; Riener arvostaa Docrateen hoitofilosofiaa ja sitä, että hän voi työskennellä yhdessä kokeneempien kollegoiden kanssa ja tarvittaessa konsultoida heitä niin työn lomassa kuin säännöllisesti järjestetyissä moniammatillisissa tapaamisissa. Docrates on hänen mielestään inspiroiva työyhteisö. Potilastyön lisäksi Riener tekee niin sanottuja kansainvälisiä paperikonsultaatioita. – Suomi on syövänhoidossa maailman parhaimmistoa, ja siksi monet ulkomaiset potilaat joko tulevat Suomeen hoidettavaksi tai vähintäänkin haluavat toisen mielipiteen lääkäriltä Suomesta.

Maigo Rienerin mukaan potilastyössä tärkeintä onkin hyvä lääkäri–potilas -suhde. Se, että potilas uskaltaa luottaa lääkäriinsä ja että he voivat yhdessä rakentaa parhaan mahdollisen hoitosuunnitelman. Hyvä potilassuhde syntyy siitä, että huomion keskiössä on potilas oireineen, ei pelkästään sairaus. Riener pitää yhteistä kieltä tärkeänä, mutta hänelle se tarkoittaa myös sitä, että lääkäri osaa asettua potilaan asemaan. Kun potilaan kanssa on saavutettu yhteisymmärrys hoidon tavoitteista, voidaan toivoa tuloksia, jopa pientä ihmettä. Ja tuo ihme on saavutettavissa, kun työ on tehty hyvin ja antaumuksella.

Syöpätautien pariin Rienerin onkin johdattanut hänen halunsa hoitaa potilasta kokonaisuutena eikä yksinomaan keskittyä hoitamaan elinten kuntoa tai toimintakykyä. Onkologiassa potilaan tilannetta tulee tarkastella monipuolisesti niin fysiologiselta kuin psykologiselta kannalta. Itse syöpää analysoidaan molekyylitasolta lähtien. Jatkuva kehittyminen lääkärin ammatissa on siksi äärimmäisen tärkeää. Riener haaveileekin jatko-opinnoista ja väittelemisestä. Erityisesti häntä kiinnostavat syövän genetiikka ja hoitoresistenssin kysymykset.

Suomalaisille saattaa tulla yllätyksenä, että kotimaassaan Riener tunnetaan käsipallon yliopisto- liigan mestarina. Loukkaantumisen jälkeen haaveet urheilu-urasta ovat jääneet, mutta kovaan työhön tottuneen Rienerin vapaa aika kuluu edelleen kuntoilun parissa. Jo lapsena alkanut (ja jopa televisioesiintymisiin johtanut) kiinnostus teatteria kohtaan on säilynyt voimakkaana, ja Riener käykin teatterissa niin usein kuin vain ehtii.

Sulje lisätiedot