Askeleen edellä syöpää -kampanja herättää pohtimaan omia elintapoja sekä syöpäriskiä

Askeleen edellä syöpää -kampanja pyrkii lisäämään tietoisuutta syövän ennaltaehkäisystä ja varhaisen diagnostiikan merkityksestä syövän hoidossa. Kampanja haastaa Tunne syöpäriskisi -testin avulla pohtimaan omia elintapoja sekä miettimään omaa syöpäriskiä. Kampanjan toteuttaa Docrates Syöpäsairaala.

Varhaisella diagnostiikalla on suuri merkitys syövän hoidossa

Askeleen edellä syöpää -kampanjan tarkoituksena on puhutella ihmisiä ja haastaa heidät toimimaan sekä huolehtimaan omasta terveydestään. Tunne syöpäriskisi -testin avulla pyritään havahduttamaan ihmiset pohtimaan omaa syöpäriskiään sekä varhaisen diagnostiikan merkitystä.

Arviolta joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään jossain elämänsä vaiheessa. Kampanjan tavoitteena on tuoda kaikkien tietoisuuteen syövän ennaltaehkäisy, diagnostiikka ja syövän tunnistaminen sekä syövänhoito.

– Syövän varhaisella löytymisellä on suuri merkitys hoidon valintaan ja parantumiseen. Jos syöpä löydetään varhain ja paikallisena, se on usein mahdollista parantaa, kertoo Tom Wiklund, johtava ylilääkäri Docrates Syöpäsairaalasta.

Terveet elintavat ennaltaehkäisevät syöpää

Ihmisen oma käyttäytyminen ja elinympäristö vaikuttavat syöpien syntyyn. Niiden tuntemisella ja huomioonottamisella on merkitystä syöpätautien ennaltaehkäisyssä.

– Kampanjanslogan ”Askeleen edellä syöpää” kertoo mahdollisuuksista, joita meillä jokaisella on. Omilla elämäntavoilla, itsensä tarkkailulla ja osallistumisilla seulontoihin olemme kaikki askeleen edellä syöpää, kertoo Pauliina Mäkinen, Docrates Syöpäsairaalan markkinointi- ja viestintäjohtaja.

Jopa kolmasosa syöpätapauksista on ehkäistävissä elintavoilla. Syöpäriskiä vähentävät terveelliset elintavat, kuten ruokailutottumukset ja riittävä liikunta. Terveellinen ruokavalio ja fyysinen aktiivisuus eivät ainoastaan ehkäise syöpää vaan ne auttavat myös jaksamaan arjessa, kertoo Wiklund.

Lisätietoa kampanjasta:
www.askeleenedelläsyöpää.fi
www.facebook.com/docrates_syöpäsairaala

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauliina Mäkinen, Docrates Syöpäsairaala, +358 50 5001838.

Johtava ylilääkäri Tom Wiklund, Docrates Syöpäsairaala, +358 50 5001810.

Docrates on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan.  Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tar­joamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. Docrates on Suomen suurin terveydenhoitopalveluiden viejä. Potilaita tulee hoitoon yli 40 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin ja kansainvälistymisemme on kovassa kasvussa. www.docrates.com.