Docrates Syöpäsairaala ja Medimar käynnistävät syöpälääkärin etävastaanottotoiminnan ahvenanmaalaisille

Maarianhaminassa toimiva Medimar lääkärikeskus aloittaa syöpälääkärin etävastaanotot yhteistyössä Helsingissä toimivan Docrates Syöpäsairaalan kanssa. Potilaat voivat hakeutua syöpävastaanotolle Medimar-lääkärikeskuksen tiloihin Maarianhaminaan, ja Docrateen onkologi pitää vastaanoton videovastaanottona.

Medimar ja Docrates ovat rakentaneet toimintamallin, jossa potilas saapuu Medimarin tiloihin Maarianhaminaan vastaanotolle ja Docrates Syöpäsairaalan onkologi vastaanottaa etäyhteyden avulla potilaan Helsingistä käsin. Syöpään sairastuneilla potilailla on näin mahdollisuus päästä nopeasti syöpälääkärin vastaanotolle omalla kotipaikkakunnallaan ja jatkaa tarvittaessa joustavasti ja viiveettä diagnostiikkaan ja jatkohoitoihin Helsingissä.

Docrates Syöpäsairaala voi tarjota syöpää epäilevälle tai siihen sairastuneelle viiveettömyyden lisäksi omalääkärin ja omahoitajan, jolloin potilas läheisineen saa yksilöllistä ja tavoitettavissa olevaa palvelua koko hoitoketjun ajan omalta hoitotiimiltään. Docrateella on erityinen Nordic-tiimi, jolla on pitkä kokemus ruotsalaisten ja suomenruotsalaisten potilaiden hoitamisesta. Medimarin kanssa yhteistyössä toimiva hoitohenkilökunta sekä lääkärit ovat osa ruotsinkielistä Nordic-tiimiä.

Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Tom Wiklund toteaa yhteistyöstä: ”Syövänhoidossa etäyhteys potilaan ja lääkärin välillä on toimiva. Usein vastaanotolla käydään läpi asioita, jotka voidaan yhtä helposti hoitaa etäyhteyden avulla. Jatkohoidot ja tarvittava diagnostiikka voidaan toteuttaa hyvinkin nopeasti Helsingissä, potilaan omalla äidinkielellä.”

Medimarin Axel Hansson kommentoi: ”Meitä ilahduttaa, että voimme nyt yhdessä Docrateen kanssa tarjota myös syövänhoidon palveluita. Etävastaanoton avulla ahvenanmaalaiset saavat nyt Helsingissä sijaitsevan suomalaisen syövänhoidon erikoisosaajan palvelut käyttöönsä helposti ruotsinkielellä.”

Aluksi vastaanottoja järjestetään kerran viikossa ja jatkotarvetta seurataan kysynnän mukaan.

Lisätiedot:

Medimarin johtava lääkäri Axel Hansson, axel.hansson@medimar.ax, 040-680 0999.

Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Tom Wiklund, tom.wiklund@docrates.com, 050-500 1810.

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan.  Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tar­joamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. Potilaita olemme hoitaneet yli 50 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin ja kansainvälistymisemme on kovassa kasvussa. www.docrates.com.

Medimar on yksityinen terveyden- ja sairaanhoidon klinikka, jossa tehdään myös päiväkirurgiaa. Klinikka perustettiin vuonna 1991, jolloin se tarjosi ydinpalveluinaan työterveyshuoltoa ja fysioterapiaa. Sen jälkeen toiminta on laajentunut erikoislääkäreiden vastaanotoilla, kuntoutuksella, laboratoriotoiminnoilla sekä päiväkirurgialla. Medimar tarjoaa päiväkirurgiaa useilla erikoisaloilla kuten ortopediassa, urologiassa, gynekologiassa sekä esteettisessä kirurgiassa. Medimar laajentaa jatkuvasti toimintaansa hyödyllisille, uusille osa-alueille kuten Senioriklinikkaan sekä Borreliaklinikkaan. www.medimar.ax