Docrates Syöpäsairaalan johtavaksi ylilääkäriksi Tom Wiklund Pfizerilta

Docrates Syöpäsairaalan uutena johtavana ylilääkärinä aloittaa 1.3. alkaen syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri, dosentti Tom Wiklund. Samalla sairaalan nykyinen johtava ylilääkäri ja yksi sairaalan perustajista, syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri ja dosentti Timo Joensuu, voi keskittyä enemmän tärkeänä pitämäänsä potilastyöhön.

Tom Wiklund siirtyy Docrateen johtavaksi ylilääkäriksi maailman suurimman lääkeyhtiön Pfizerin Suomen lääketieteellisen johtajan paikalta. Wiklund on tehnyt merkittävän uran lääketeollisuudessa työskennellen Pfizerin lisäksi Rochella. Tämän lisäksi hän on toiminut kliinisissä viroissa julkisella sektorilla, viimeksi HYKS:n Syöpätautien klinikan osastonylilääkärinä. Tom Wiklund on toiminut ammatinharjoittajalääkärinä Docrateella useita vuosia, joten siirtymä tutussa talossa vakituiseen tehtävään on luonteva.

Wiklund saa Docrateella johdettavakseen sairaalan oman kuuden ylilääkärin lisäksi liki kolmenkymmenen ammatinharjoittajan asiantuntevan joukon. ”Olemme todella iloisia saadessamme kliinistä edelläkävijyyttämme johtamaan ja edelleenkehittämään Tom Wiklundin, joka on alalla erittäin hyvin verkottunut ja jolla on lisäksi laaja tuntemus syövänhoidon tutkimus-, kliinisestä ja liiketoimintapuolesta”, sanoo Docrateen toimitusjohtaja Siv Schalin.

Tom Wiklund kertoo haluavansa tässä uudessa roolissa tehdä jotain uutta ja erilaista: ”Olen erittäin innostunut Docrateen ainutlaatuisesta potilaskeskeisestä hoitokonseptista ja näen johtavan ylilääkärin työn merkittävänä nimenomaan systemaattisen kliinisen johtajuuden osalta. Pystyn lisäksi yhdistämään rooliin myös tärkeänä pitämääni potilastyötä, ja tulenkin käyttämään osan ajastani erityisesti sarkooma-, lymfooma-, rintasyöpä- ja kivessyöpäpotilaiden hoitamiseen”, kertoo Tom Wiklund.

Timo Joensuu on erittäin tyytyväinen saadessaan arvostetun ja pitkäaikaisen kollegan kehittämään perustamansa sairaalan kliinistä johtajuutta. ”Koen, että sairaalan toiminnan laajentuessa ja kehittyessä tarvitsemme Tomin kaltaisen roolin. Tämä mahdollistaa sen, että voin itse keskittyä enemmän sydäntäni lähinnä olevaan potilastyöhön. Itse asiassa tämä muutos tarkoittaa myös, että pystyn palvelemaan potilaitamme entistä paremmin ja tarjoamaan heille hoitofilosofiamme mukaisesti viiveetöntä ja kokonaisvaltaista hoitoa – ihmisenä ihmisen rinnalla”, sanoo Timo Joensuu.

Lisätiedot: Markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauliina Mäkinen,
Docrates Syöpäsairaala, +358 50 5001838.

Docrates on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tarjoamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. Docrates on Suomen suurin terveydenhoitopalveluiden viejä. Potilaita tulee hoitoon yli 40 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin ja kansainvälistymisemme on kovassa kasvussa. www.docrates.com.