Syöpätautien erikoislääkäri Tuomo Alanko

Etävastaanotot Docrates Syöpäsairaalassa

Sairaalamme on avoinna normaalisti ja hoidamme syöpään sairastuneita myös etävastaanotoilla

Sairaalamme on epidemia-aikanakin normaalisti avoinna sinua varten. Pääset syöpätautien erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä myös etävastaanottojen kautta. Jatkotutkimukset Helsinkiin ja edelleen hoitoihin järjestetään nopeasti. Koronavirusepidemian aikana suosittelemme kaikille potilaillemme ensisijaisesti etävastaanottoa. Suosittelemme vaihtamaan myös jo varatut ajat etävastaanotoiksi. Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin. Järjestämme sinulle erikoislääkärin etävastaanoton puhelimen tai videoyhteyden välityksellä. Myös hoitajamme auttavat sinua etänä. 

Docrateelle pääsee edelleen tutkimuksiin ja hoitoihin myös Uudenmaan ulkopuolelta. Vakavan sairauden hoito on pätevä syy ylittää raja. Liikkumisen varmistamiseksi annamme sinulle kirjallisen asiakirjan Docrateelle varatusta ajasta. Mikäli olet tulossa Docrates Syöpäsairaalaan Uudenmaan ulkopuolelta, olethan yhteydessä omaan hoitajaasi tai ajanvaraukseen.

Miten varaan ajan etävastaanotolle?

Voit varata ajan etävastaanotolle ajanvarausnumerossamme, +358 10 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Miksi etävastaanotto?

Koronavirusepidemian aikana olemme siirtyneet mahdollisimman kattavasti etävastaanottoihin. Tavoitteenamme on minimoida potilaiden liikkuminen ja lähikontaktien syntyminen ja näin varmistaa mahdollisimman pitkälle sekä potilaidemme että koko hoitohenkilöstömme turvallisuus.

Etävastaanotto on turvallisin vastaanoton muoto aina kun se on mahdollista toteuttaa, huomioiden potilaan henkilökohtainen tilanne.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelin- tai videovastaanotto.

Puhelinaika

Jos olet varannut puhelinajan, asiantuntijamme soittaa sinulle sovittuna aikana.

Videovastaanotto

Jos olet varannut ajan videovastaanotolle, tarvitset Internet-yhteyden. Vastaanotto pidetään sähköisen Kaiku –palvelun kautta. Kaikua voi käyttää millä tahansa verkkoyhteydessä olevalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Jos et vielä ole Kaiku-palvelun käyttäjä, saat ajanvarauksen jälkeen sähköpostiisi kutsun rekisteröityä Kaiku-palvelun käyttäjäksi ennen vastaanottoa. Rekisteröityminen palvelun käyttäjäksi kannattaa tehdä heti, kun saat kutsun sähköpostiisi.

Videovastaanotto avataan Kaiku-palvelussa. Sinun kannattaa kirjautua sisään Kaikuun hyvissä ajoin ennen videovastaanottoa (noin 10 minuuttia ennen).

Lue tarkemmat ohjeet videovastaanotosta täältä.

Kirjaudu Kaikuun täällä.

Miten valmistaudun etävastaanottoon?

Etävastaanotto tulee maksaa Docrateen verkkokaupassa heti kun varaus on tehty. Saat tarkemmat maksuohjeet ajanvarauksestamme. Verkkokauppaan täältä.

Jos etävastaanottosi on ensimmäinen käynti Docrateen syöpälääkärillämme, pyydämme sinua toimittamaan meille sairauskertomukset sekä mahdolliset patologin lausunnot, kuvat ja laboratoriotulokset. Voimme myös tilata ne puolestasi sinua hoitaneesta sairaalasta, mikäli saamme sinulta siihen kirjallisen suostumuksen. Tämä nopeuttaa asiakirjojen saamista ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ensikäynnillä.

Mikäli etävastaanottosi on videovastaanotto, rekisteröidy Kaiku-palvelun käyttäjäksi hyvissä ajoin ennen vastaanottoa sähköpostiisi saamasi linkin kautta.

Lisätietoa uudelle potilaalle täällä >>

Mitä aikoja voi toteuttaa etävastaanottona?

Suurimman osan erikoislääkärien ensikäynneistä ja seurantakäynneistä sekä ravitsemus- ja seksuaalineuvonnasta voidaan toteuttaa etäyhteyksien avulla. Tilanteen arvioivat tarvittaessa asiantuntevat hoitajamme yhdessä lääkärin kanssa.

Varaa etävastaanotto ajanvarausnumeromme kautta, +358 10 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Mitä etävastaanotto maksaa?

Videoetävastaanottona tehtävä ensikäynti ja seurantakäynti maksavat saman verran kuin sairaalassa paikan päällä.

Ensikäynti puhelin- tai videoyhteydellä:

 • Hinta 501 €
  • potilaalla mahdollisuus hakea videovastaanotosta 18 euron Kela-korvaus jälkikäteen

Seurantakäynti puhelin- tai videoyhteydellä:

 • Hinta 322 € (enint. 45min)
  • Hinta sisältää Kela-korvauksen.

Puhelinvastaanotto

 • Puhelinvastaanotto 189 € (enint. 20 min)

Etävastaanotto tulee maksaa Docrateen verkkokaupassa heti kun varaus on tehty. Verkkokauppaan täältä. Saat tarkemmat maksuohjeet ajanvarauksestamme.

Etävastaanotot yhteistyökumppanisairaaloissa myös Oulussa, Asikkalassa ja Maarianhaminassa

Syöpätautien erikoislääkärimme pitävät etävastaanottoa videoyhteyden kautta myös yhteistyösairaaloissamme.

Näillä etävastaanotolla saa helposti yhteyden syöpätautien erikoislääkäriin omalla kotipaikkakunnalla silloin, jos etävastaanotto ei kotoa käsin ole mahdollinen. Näin voimme nopeuttaa ja helpottaa syöpään sairastuneen pääsyä erikoislääkärin vastaanotolle niissä tilanteissa, kun käynti sairaalassa ei ole tarpeen tai mahdollinen.  Tarvittaessa pääsy Docrateelle Helsinkiin jatkotutkimuksiin ja edelleen hoitoihin järjestyy viiveettä.

Tällä hetkellä etävastaanotto on mahdollinen Asikkalassa Vääksyn Lääkärikeskuksessa, Oulussa Lääkärikeskus Aavassa ja Maarianhaminassa Medimarissa.

Asikkala: Syöpätautien erikoislääkärin etävastaanotto Vääksyn Lääkärikeskuksessa

 • Syöpäsairauksien diagnostiikkaan ja jatkohoitoon liittyvät kysymykset.
 • Syöpään sairastunut tai sitä epäilevä voi hakeutua syöpävastaanotolle Vääksyn Lääkärikeskukseen Asikkalaan, ja Docrateen syöpätautien erikoislääkäri pitää vastaanoton videoyhteyden  kautta. Vääksyn Lääkärikeskuksen henkilökunta auttaa käytännön järjestelyissä. Tarvittaessa pääsy Docrateelle Helsinkiin jatkotutkimuksiin ja edelleen hoitoihin järjestyy viiveettä.
 • Etävastaanotolle ei tarvitse lähetettä.
 • Ajanvaraus etävastaanotolle tapahtuu Vääksyn Lääkärikeskuksen kautta puh. (03) 874 180.
  • Myös Docrates Syöpäsairaalan henkilökunta voi auttaa ja keskustella sopivasta vastaanottomuodosta puh. 010 773 2000.

Oulu: Syöpätautien erikoislääkärin etävastaanotto Oulun  Lääkärikeskus Aavassa

 • Syöpäsairauksien diagnostiikaan ja jatkohoitoon liittyvät kysymykset.
 • Syöpään sairastunut tai sitä epäilevä voi hakeutua syöpävastaanotolle Aava Ouluun, ja Docrateen syöpätautien erikoislääkäri pitää vastaanoton videoyhteyden  kautta. Aavan henkilökunta auttaa käytännön järjestelyissä. Tarvittaessa pääsy Docrateelle Helsinkiin jatkotutkimuksiin ja edelleen hoitoihin järjestyy viiveettä.
 • Etävastaanotolle ei tarvitse lähetettä.
 • Ajanvaraus Oulun etävastaanotolle tapahtuu Docrates Syöpäsairaalan ajanvarauksen kautta: puh. 010 773 2000
 • Yhteystiedot: Aava Oulu, Kaapelitie 4, 90620 Oulu, puh: 010 380 3933
  • Aava Oulu sijaitsee Ruskon kaupunginosassa Kuusamontien varrella osana isompaa toimistorakennusta (Nokia). Vastaanotto löytyy vasemmalta kulmalta portin 3 kohdalta. Aava sijaitsee katutasossa.
  • Ilmainen parkkipaikka sijaitsee toimistorakennuksen pääportin (portti 2) sisäpuolella oikealla puomin takana. Pois lähtiessä asiakas saat työterveysasemalta poletin, jolla pääset poistumaan suljetulta parkkipaikalta Kaapelitie 4.

Maarianhamina: Syöpätautien erikoislääkärin etävastaanotto Medimar Lääkärikeskuksessa

 • Syöpäsairauksien diagnostiikaan ja jatkohoitoon liittyvät kysymykset.
 • Syöpään sairastunut tai sitä epäilevä voi hakeutua syöpävastaanotolle Medimariin, ja Docrateen syöpätautien erikoislääkäri pitää vastaanoton videoyhteyden  kautta. Medimar Lääkärikeskuksen henkilökunta auttaa käytännön järjestelyissä. Tarvittaessa pääsy Docrateelle Helsinkiin jatkotutkimuksiin ja edelleen hoitoihin järjestyy viiveettä.
 • Etävastaanotolle ei tarvitse lähetettä.
 • Tiedustelut: sairaanhoitajat Johanna Baarman ja Henna Lundenius +358 50 500 1800, ma-pe klo 8-16 tai sähköpostilla nordic (a) docrates.com
 • Medimar puh.nro 018-14 404. Kotisivut: http://www.medimar.ax