Docrates Syöpäsairaala aloittaa yksityisen syövän riskikartoitus- ja seulontapalvelun – Haluatko mukaan testaajaksi?

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Docrates Syöpäsairaala on lanseeraamassa loppuvuodesta yksityistä syövän riskikartoituspalvelua sekä rintasyövän, eturauhassyövän, suolistosyövän ja ihosyöpien seulontaohjelmaa. Haemme nyt sopivia henkilöitä testaamaan uutta palvelukokonaisuuttamme. Testaus on maksuton. Vastineeksi pyydämme palautetta palvelun toimivuudesta sekä haastattelua viestintäämme varten. Lue alta palveluiden sisällöstä sekä ilmoittautumisehdoista.

Riskikartoituspalvelu

Haemme syövän riskikartoituspalvelun testaajiksi ihmisiä, jotka epäilevät, että heillä on suurentunut riski sairastua syöpään esimerkiksi sukurasitteen vuoksi. Riskikartoitus pitää sisällään 30 minuutin syöpätautien erikoislääkärin vastaanoton, jonka aikana käydään läpi henkilön riskiprofiilia muun muassa perinnöllisyyslääketieteen näkökulmasta. Kartoituksen tuloksena on yksilölliseen riskiin perustuva seulontasuunnitelma. Vastaanotolla voidaan pohtia myös mahdollisia ennaltaehkäiseviä toimia. Kartoitus voidaan toteuttaa etänä.

Suolistosyövän seulonta

Haemme yksityiseen suolistosyövän seulontaan yli 50-vuotiaita miehiä ja naisia. Suolistosyövän seulonta perustuu ulostetestiin, joka tilataan kotiin ja palautetaan postitse. Testillä tutkitaan, löytyykö ulosteesta pieniä määriä verta, jolloin suolistosyövän jäljille on mahdollista päästä varhaisessa vaiheessa.

Rintasyövän seulonta

Haemme yksityisen rintasyöpäseulonnan testaajiksi noin 40-74-vuotiaita naisia, jotka eivät ole käyneet mammografiassa vähintään vuoteen. Seulontaan kuuluu rintojen mammografia uudella 3D-mammografialaitteella sekä rintojen ja kainaloiden ultraäänitutkimus. Voit ilmoittautua testaajaksi, vaikka sinulla ei ole lähetettä. Lääkärimme tekee tällöin ensin arvion tutkimuksen tarpeellisuudesta kohdallasi ja tämän jälkeen mahdollisen lähetteen.

Eturauhassyövän seulonta

Haemme yksityisen eturauhassyövän seulonnan testaajiksi pääasiassa yli 50-vuotiaita miehiä, jotka eivät ole käyneet testissä vähintään vuoteen. Seulonta perustuu verikokeella tehtävään PSA-testiin. Testi voi olla aiheellinen myös nuoremmilla miehillä, mikäli lähisuvussa on todettu eturauhassyöpää.

Ihosyöpien seulonta

Haemme ihosyöpien seulontaan henkilöitä, joilla on kohonnut riski sairastua ihosyöpään muun muassa sukurasitteen, runsasluomisuuden, ihomuutosten tai runsaan auringolle altistumisen takia. Voit ilmoittaa halukkuutesi testaajaksi myös, jos ihosi tilanne mietityttää sinua muuten. Seulonta perustuu ihotautilääkärin haastatteluun ja laajaan, dermatoskoopilla tehtävään ihotarkastukseen.

Kokemuksen käyttäminen Docrates Syöpäsairaalan palvelukehityksessä ja viestinnässä

Testiohjelmaan osallistuminen on maksutonta ja yksi testaaja voi osallistua useamman palvelun testaamiseen. Osallistumalla testiohjelmaan sitoudut antamaan henkilökohtaisen kokemuksesi käyttämästäsi palvelusta Docrates Syöpäsairaalan palvelunkehitystä ja viestintää varten. Kokemuksen keräämistä varten haastattelemme sinua puhelimitse. Viestinnässä vaihtoehtoina on käyttää joko vähintään etunimeäsi ja valokuvaasi tai vaihtoehtoisesti koko nimeäsi ja ikääsi.

Muuta huomioitavaa

 • Testiohjelma on tarkoitettu oireettomille henkilöille, jotka eivät ole aiemmin sairastuneet syöpään.
 • Lopullisen päätöksen osallistujista ja kullekin osallistujalle sopivista palveluista tekee syöpätautien erikoislääkäri.
 • Jos seulonnoissa huomataan syöpään viittaavia merkkejä, henkilöön otetaan aina yhteyttä puhelimitse.
 • Mikäli henkilö haluaa jatkaa seulontojaan Docrates Syöpäsairaalassa testiohjelmaan osallistumisen jälkeen, veloitetaan seuraavat kerrat normaalisti hinnaston mukaisesti.
 • Vaikka sinua ei valittaisi testiohjelmaan, voit silti hyötyä edellä mainituista palveluista.
 • Docrates Syöpäsairaala ei korvaa matkustamisesta aiheutuvia kuluja.
 • Loppuvuodesta lanseerattava riskikartoitus- ja seulontaohjelma on Docrates Syöpäsairaalan oma syövän varhaistoteamiseen tähtäävä yksityisesti tarjottava palvelukokokonaisuus. Palvelu EI ole osa kansallista väestöseulontaa.

Ilmoita halukkuutesi osallistua testiohjelmaan näin:

Hakuaika testiohjelmaan on päättynyt.

Lue uusimpia tiedotteita

Visionääri kaikkien syöpään sairastuneiden asialla

Kun Timo Joensuu lähti 2000-luvun puolivälin paikkeilla perustamaan Pohjoismaiden ensimmäistä yksityistä syöpäsairaalaa, perustavana ideana oli, ettei tavanomainen riittänyt. Uudessa sairaalassa...

Lue lisää

Melanoomatilasto paljastaa karusti, millaisia vaikutuksia aurinkoturismilla on

Syöpätautien erikoislääkäri ohjeistaa ihosyöviltä suojautumiseen UV-säteilyn lisääntyessä kesällä

Lue lisää

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaalia pidempään. Potilaille odottaminen on usein raskasta, eikä se ole...

Lue lisää

Docrates Syöpäsairaalan markkinointi- ja viestintäjohtajaksi on nimitetty Anna-Sofia Malmi

Anna-Sofia Malmi, KM, on nimitetty Docrates Syöpäsairaalan markkinointi- ja viestintäjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 8. elokuuta 2022 alkaen. Hän vastaa yhtiön...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16