Docrateen International Client Manager Marina

Tutustu Docrates Syöpäsairaalan henkilökuntaan, esittelyssä International Client Manager Marina

Kymmenen vuotta sitten Suomeen avattiin Pohjoismaiden ensimmäinen yksityinen syöpäsairaala Docrates. Samoihin aikoihin venäläinen kauppatieteiden opiskelija Marina Rutgayzer saapui Suomeen vaihto-oppilaaksi. Suomen laadukas koulutussysteemi vei Marinan mukanaan ja pian vaihto-vuoden jälkeen hän jo muutti vakituisesti Suomeen opiskelemaan. Siitä alkoi myös Marinan matka Docrates Syöpäsairaalassa. 

Monipuolinen työ

Docrateella nykyisin International Client Manager -titteliä kantavan Marinan työnkuva on muuttunut vuosien varrella useasti. Venäjänkielentaitoisena hänet otettiin alun perin taloon yliopistoharjoittelijana tehtävänään markkina-analyysi venäläisistä potilaista. Paikka palkkalistoilla aukesi kuitenkin heti harjoittelujakson päätyttyä.

Aluksi Marina toimi Docrateen markkinoinnissa, ja sittemmin palveluassistenttina. Nykyisin hänen tehtävänsä on järjestää käytännön asioita ulkomaalaisille potilaille, jotta he pääsisivät ulkomailta mahdollisimman nopeasti hoitoon Docrateelle Suomeen. Tämä kattaa mm. viisumien, majoituksien ja kuljetusten järjestämisen sekä mahdollisen tulkkauksen paikan päällä.

– Yritämme järjestää ja auttaa potilaita hoitoon liittyvien asioiden lisäksi myös siinä, mitä he voivat tehdä ja kokea Suomessa ja Helsingissä. Pyrimme, ettei Suomeen tuleminen ja täällä oleminen tuntuisi pelkästään siltä, että täällä ollaan vain hoidossa. On tärkeää, että potilaille riittää mielekästä tekemistä myös hoitojen ulkopuolella, Marina kertoo.

Marina on joskus myös potilaiden ensikontakti, erityisesti englanninkielisten potilaiden kohdalla. Lisäksi hän hoitaa noin 20 venäläisen yhteistyökumppanin verkostoa ja siihen liittyviä prosesseja, sopimuksia ja potilaskontaktointeja. Tammikuusta lähtien Marina on tehnyt myös taloushallinnon Business Controllerin hommia ja siihen liittyvää laskutusta, tiliöintiä, budjetointia ja tilastointia.

– Kun tulin tänne ajattelin, että tämä on vain parin kuukauden harjoittelu, enkä jää tänne pidemmäksi aikaa. Mutta yllättäen viihdyin täällä todella hyvin, koska itse työ, työkaverit ja työympäristö olivat niin kivoja. Tänä päivänä olen ollut Docrateella töissä jo 7,5 vuotta ja vaikka tämä on pieni yritys, olen päässyt vuosien aikana tekemään monia eri juttuja sekä saanut mahdollisuuksia kehittyä, Marina hymyilee.

Syöpään sairastunut tarvitsee tukea – etenkin silloin kun hoidot ovat ulkomailla

Marina tapaa työssään ihmisiä ympäri maailmaa, ja tietää ettei ulkomaille hoitoon lähteminen ole aina helppo päätös. Matkalle lähteminen vaatii rohkeuden ja fyysisen jaksamisen lisäksi myös tietoa siitä, että toisessa päässä on joku odottamassa ja auttamassa.

– Kun ihmisellä on jo syöpä, joka jo itsessään järkyttää, ja sitten kun vielä pitäisi lähteä ulkomaille hoitoon, niin shokki helposti tuplaantuu. Tällöin ihminen tarvitsee paljon aikaa, huomiointia, järjestelyapua ja tukea. Siksi pitää olla itse rauhallinen, ja toisaalta osata rauhoittaa myös potilaita sekä kertoa heille asioiden valoisat puolet ja luoda heihin toivoa, Marina miettii.

Kun käytännön järjestelyt ovat kunnossa, hoituvat hoidotkin paremmin.

– Mielestäni kaikkein mukavinta tässä työssä on tietenkin nähdä, kun teemme tulosta. On palkitsevaa nähdä seurantakäynneillä, että kaikki on kunnossa ja elämä jatkuu, mutta toisaalta jo vaikka pelkkä sähköpostiviesti siitä, että kaikki on kunnossa, saa minut hyvälle tuulelle.

Vapaa-ajalla Marina harrastaa joogaa, on mukana kirjakerhossa ja yrittää viettää mahdollisimman paljon aikaa ystäviensä ja perheensä kanssa. Lisäksi hän tykkää matkustella aina kun kerkeää.

10 vuotta yksityistä syövänhoitoa

Lokakuussa juhlitaan Docrates Syöpäsairaalan 10-vuotispäiviä. Tämä saa Marinan ylpeäksi.

Docrateen International Client Manager Marina Rutgayzer

– On uskomatonta miten nopeasti aika menee. Olen tosi ylpeä Docrateesta. Olemme näin lyhyessä ajassa kasvaneet ja kehittyneet paljon. Etenkin kansainvälinen toimintamme on kasvanut paljon, ja tänä päivänä olemme jo melko tunnettu brändi niin Suomessa, Pohjoismaissa kuin Venäjälläkin.

– Docrates on luultavasti ollut meille kaikille alusta asti kuin oma lapsi. Muistan kun firman 3-vuotis-syntymäpäivinä puhuimme siitä, miten tämä lapsi on kasvanut vauhdilla ja oppinut jo kävelemään. Nyt se lapsi onkin jo kouluikäinen – ja kasvuvaraakin riittää!