Hoitoonpääsyajat tarvitsevat nykyistä parempaa näkyvyyttä

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Sairaaloiden on tullut ilmoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL) yleisimpien syöpähoitojen jonotusajat lähetteen saapumisesta erikoislääkärin vastaanottoon ja toimenpiteisiin jo tammikuusta 2017 lähtien, jotta THL voisi laittaa tiedot verkkoon kuukausittain kaikkien nähtäville. Toistaiseksi tilastoja ei ole kuitenkaan voitu julkaista lainkaan. Vain kaksi sairaalaa Suomessa julkaisee itse tällä hetkellä syöpäpotilaiden hoitoonpääsyajat.

Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen painottaa, että tiedot ovat olennaisia, jotta potilaat voivat arvioida hoitoonpääsynsä nopeutta sekä tehdä tietoon perustuvia päätöksiä hoitopaikkansa valinnasta. Muun muassa Ruotsissa hoitoonpääsyajat ovat verkossa järjestelmällisesti kaikkien nähtävillä, ja ilmoitusvelvollisuuden laiminlyömisestä sakotetaan.

Docrateella syöpälääkärin vastaanotolle yhdessä päivässä ja rintasyöpäleikkaukseen 12 päivässä

Docrates Syöpäsairaala on julkaissut lokakuusta 2018 alkaen keskimääräisen rintasyöpäleikkaukseen pääsyajan laskettuna potilaan ensimmäisestä yhteydenotosta. Tammi-maaliskuun 2019 välisenä aikana Docrates Syöpäsairaalassa rintasyöpäleikkaukseen pääsi keskimäärin 12 päivässä ensiyhteydenotosta laskettuna.

Huhtikuun alusta lähtien julkaisemme kotisivuillamme myös säännöllisesti tilastotietoa siitä, kuinka nopeasti potilas keskimäärin pääsee syöpälääkärin eli onkologimme vastaanotolle. Tammi-maaliskuun 2019 välisenä aikana onkologimme vastaanotolle ensimmäisestä yhteydenotosta pääsi keskimäärin yhdessä päivässä (0,7 vrk).

Jatkossa tulemme edelleen aktiivisesti seuraamaan ja julkaisemaan myös muita hoitoonpääsyaikojamme.

– Toivomme pystyvämme näyttämään tässä asiassa mallia Suomessa, ja menemään koko maan tasolla kohti Ruotsin tilannetta, Tolonen sanoo.

Lisätiedot

Juha Kononen, johtava ylilääkäri, juha.kononen@docrates.com, 050 500 1867
Ilpo Tolonen, toimitusjohtaja, ilpo.tolonen@docrates.com, 050 500 1880

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 60 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tarjoamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. www.docrates.com.

Lue uusimpia tiedotteita

Visionääri kaikkien syöpään sairastuneiden asialla

Kun Timo Joensuu lähti 2000-luvun puolivälin paikkeilla perustamaan Pohjoismaiden ensimmäistä yksityistä syöpäsairaalaa, perustavana ideana oli, ettei tavanomainen riittänyt. Uudessa sairaalassa...

Lue lisää

Melanoomatilasto paljastaa karusti, millaisia vaikutuksia aurinkoturismilla on

Syöpätautien erikoislääkäri ohjeistaa ihosyöviltä suojautumiseen UV-säteilyn lisääntyessä kesällä

Lue lisää

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaalia pidempään. Potilaille odottaminen on usein raskasta, eikä se ole...

Lue lisää

Docrates Syöpäsairaalan markkinointi- ja viestintäjohtajaksi on nimitetty Anna-Sofia Malmi

Anna-Sofia Malmi, KM, on nimitetty Docrates Syöpäsairaalan markkinointi- ja viestintäjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 8. elokuuta 2022 alkaen. Hän vastaa yhtiön...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16