Julkaistu: 05.04.2019

Hoitoonpääsyajat tarvitsevat nykyistä parempaa näkyvyyttä

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Sairaaloiden on tullut ilmoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL) yleisimpien syöpähoitojen jonotusajat lähetteen saapumisesta erikoislääkärin vastaanottoon ja toimenpiteisiin jo tammikuusta 2017 lähtien, jotta THL voisi laittaa tiedot verkkoon kuukausittain kaikkien nähtäville. Toistaiseksi tilastoja ei ole kuitenkaan voitu julkaista lainkaan. Vain kaksi sairaalaa Suomessa julkaisee itse tällä hetkellä syöpäpotilaiden hoitoonpääsyajat.

Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen painottaa, että tiedot ovat olennaisia, jotta potilaat voivat arvioida hoitoonpääsynsä nopeutta sekä tehdä tietoon perustuvia päätöksiä hoitopaikkansa valinnasta. Muun muassa Ruotsissa hoitoonpääsyajat ovat verkossa järjestelmällisesti kaikkien nähtävillä, ja ilmoitusvelvollisuuden laiminlyömisestä sakotetaan.

Docrateella syöpälääkärin vastaanotolle yhdessä päivässä ja rintasyöpäleikkaukseen 12 päivässä

Docrates Syöpäsairaala on julkaissut lokakuusta 2018 alkaen keskimääräisen rintasyöpäleikkaukseen pääsyajan laskettuna potilaan ensimmäisestä yhteydenotosta. Tammi-maaliskuun 2019 välisenä aikana Docrates Syöpäsairaalassa rintasyöpäleikkaukseen pääsi keskimäärin 12 päivässä ensiyhteydenotosta laskettuna.

Huhtikuun alusta lähtien julkaisemme kotisivuillamme myös säännöllisesti tilastotietoa siitä, kuinka nopeasti potilas keskimäärin pääsee syöpälääkärin eli onkologimme vastaanotolle. Tammi-maaliskuun 2019 välisenä aikana onkologimme vastaanotolle ensimmäisestä yhteydenotosta pääsi keskimäärin yhdessä päivässä (0,7 vrk).

Jatkossa tulemme edelleen aktiivisesti seuraamaan ja julkaisemaan myös muita hoitoonpääsyaikojamme.

– Toivomme pystyvämme näyttämään tässä asiassa mallia Suomessa, ja menemään koko maan tasolla kohti Ruotsin tilannetta, Tolonen sanoo.

Lisätiedot

Tom Wiklund, johtava ylilääkäri, tom.wiklund@docrates.com, 050 500 1810
Ilpo Tolonen, toimitusjohtaja, ilpo.tolonen@docrates.com, 050 500 1880

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 60 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tarjoamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. www.docrates.com.

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 28.10.2020

Ihosyöpä yleistyy – Minkälaiset ihomuutokset vaativat reagointia, entä kenen kannattaa käydä ihotarkastuksissa?

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä...

Lue lisää
Julkaistu: 28.10.2020

Rintasyövän ennuste on hyvä, kun jäljille päästään ajoissa – Näin se onnistuu parhaiten

Mitä aiemmin ja pienempänä rintasyöpä löydetään, sitä todennäköisempää on, ettei syöpä ole ehtinyt levitä ja sitä todennäköisempää on paraneminen. Lue,...

Lue lisää
Julkaistu: 14.10.2020

Mitä hyötyä on geenitiedosta? (Rinnakkain-lehti 03/2020)

Katsomalla geeneihin voimme ennaltaehkäistä rintasyöpää, löytää syövän ajoissa, välttää turhia syöpähoitoja sekä hakea hoitoa, joka sopii juuri tietylle potilaalle.

Lue lisää
Julkaistu: 14.10.2020

Syöpä ja koronavirus – Usein kysyttyä

Uskaltaako sairaalaan lähteä? Jatkuvatko hoitoni? Kokosimme yhteen yleisimmät huolenaiheet ja vastaukset niihin.

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16