Kuvantaminen ja diagnostiikka

Docrates Kuvantamisyksikkö tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia diagnostiikka- ja kuvantamispalveluja niin omille kuin lähetteellä saapuville asiakkaille.

Kokenut henkilökunta ja huipputekniikka – kaikki saman katon alla

Käytössämme on ainutlaatuinen valikoima kuvantamislaitteita, jotka on suunniteltu vastaamaan erityisesti syövän diagnostiikan ja hoidon tarpeisiin.

Tarjoamme muun muassa tietokonetomografia (TT)- ja magneettikuvausta (MRI/MK) anatomiseen ja radiologiseen kuvantamiseen sekä SPECT-TT-gammakuvausta ja PET-TT-isotooppikuvausta aineenvaihdunnalliseen ja funktionaaliseen kuvantamiseen. Olemme ainoa yksityinen toimija Suomessa, jolla on käytössään PET-TT-laite. Ultraäänitutkimusta hyödynnämme etenkin muita kuvantamisia täydentävänä menetelmänä.

Docrates Syöpäsairaalassa diagnosointi on moniammatillisen asiantuntijatiimin tinkimätöntä tiimityötä.

Docrates Syöpäsairaalassa diagnosointi on moniammatillisen asiantuntijatiimin tinkimätöntä tiimityötä. Sairaalaan vakituiseen henkilökuntaan kuuluvat kokeneet radiologit ja isotooppilääketieteen erikoislääkärit, jotka pystyvät nopeaan kuvien tulkintaan, lausuntaan ja konsultaatioon hoitavan lääkärin kanssa kuvien katselun yhteydessä.

Kaikki laitteemme sijaitsevat sairaalassamme ja pystymme siksi räätälöimään jokaiselle asiakkaalle viiveettömän pääsyn tarpeellisiin tutkimuksiin.

Tarkoin suunniteltu kuvantaminen on keskeinen osa hoitopolkua Docrateella

Syövän diagnosoinnissa ja hoidon suunnittelussa tarvitaan täsmällistä kuvantamista, sillä tarkka diagnoosi vaikuttaa keskeisesti hoitojen tuloksellisuuteen. Docrateella hoitava erikoislääkäri määrittelee kullekin potilaalle tarvittavat kuvantamistutkimukset ja asiantuntevan hoitohenkilöstön.

Viimeisimmän teknologian avulla pystymme tarjoamaan ennennäkemättömän tarkkoja tutkimuksia syövän sijainnista, laadusta ja levinneisyydestä. PET-TT kuvantamisella on mahdollista havaita muutoksia, joita ei muilla menetelmillä saada esiin. Esimerkkinä tästä ovat etäispesäkkeet normaalin kokoisissa imusolmukkeissa, joiden vilkastuneen aineenvaihdunnan PET-tutkimuksella voi tunnistaa.

Viimeisimmän teknologian avulla pystymme tarjoamaan ennennäkemättömän tarkkoja tutkimuksia.

Syövän sijainti ja luonne saadaan usein millintarkasti esiin yhdistämällä eri tekniikoita. Docrateella on käytössä niin sanottu hybridimenetelmä, jossa SPECT/PET -kuva yhdistetään TT-kuvaan, jolloin isotooppikuvaus saa anatomisen ulottuvuuden, ja kuvattavan kohteen sijainnin määritteleminen täsmentyy.

Uusimme jo otettuja kuvauksia aina tarpeen mukaan, jotta toimintamme perustuu aina ajankohtaiseen tietoon. Jos potilaalla on valmiina tuoreita ja asianmukaisia kuvia pystymme myös hyödyntämään niitä.

Kuvantamistutkimuksiin saat lähetteen Docrateen erikoislääkäriltä tai voit helposti tulla myös toisen terveydenhoidon tarjoajan erikoislääkärin lähetteellä. 

Käyttämämme kuvantamisen ja diagnostiikan menetelmät

Geeniprofilointi syövänhoidon tukena

Hyödynnämme syöpähoidoissamme tietoa sekä ihmisen, että syövän perimästä. Meillä on käytössämme useita eri geeni- ja muita testejä, joiden ideana on kasvaimen tarkan profiloinnin kautta saada lisätietoa siitä, mitä lääkkeitä tulisi käyttää (esim. täsmälääkkeitä) ja mitä lääkkeitä tulisi välttää niiden todennäköisen tehottomuuden vuoksi.

Testeistä voi myös olla apua syövän alkuperän selvittämisessä tilanteissa, joissa todetaan levinnyt syöpä ilman ilmeistä lähtökasvainta. Testien perusteella voidaan myös saada lisätietoa syövän ennustetta arvioitaessa.

Lue lisää

Kuvantaminen ja diagnostiikka ulkopuolisella lähetteellä

Tarjoamme Docrateella kuvantamisen ja diagnostiikan palveluita myös ulkopuolisella lähetteellä ja myös muihin kuin syöpätutkimuksiin.

Modernilla ja laadukkaalla laitteistollamme onnistuu muun muassa keskushermoston, tuki- ja liikuntaelinten, pään ja kaulan alueen, rintakehän ja rintojen sekä vatsan ja lantion alueen tutkimukset. Esimerkiksi niskansa loukanneille tarjoamme tietokonetomografia (TT) kuvantamista vammojen laajuuden tarkentamiseksi.

Miten hoitoon ulkopuolisella lähetteellä?

PET-, SPECT-, TT- ja magneettikuvantamistutkimuksiin tullaan aina erikoislääkärin kirjaamalla lähetteellä – ultraäänitutkimukseen riittää pelkkä yleislääkärin lähete. Lähetteen saatuasi voit varata kuvausajan suoraan ajanvarausnumerostamme. Lähetteen saat tietenkin myös Docrateen erikoislääkärin vastaanottokäynniltä. Jos otat vastaanotolle mukaasi Kela-kortin, saat Kelan suorakorvauksen heti paikan päällä.

Tulokset nopeasti

Radiologian ammattilaisemme lausuvat kuvasi nopeasti. Lähetämme kuvat ja lausunnot suoraan lähettävälle lääkärille tai voit myös halutessasi saada kuvat odottaessa CD-levyllä heti mukaan tai postitettuna kotiosoitteeseesi.

Tutustu potilaidemme tarinoihin

Julkaistu: 07.10.2020

Johny ja Leena: Pahin pelko on ollut, että tyttäremme jää tähän maailmaan yksin

Syöpä on koetellut Gustafssonien perhettä jo kaksi kertaa. Siitä huolimatta positiivinen perhe katsoo elämää eteenpäin pilke silmäkulmassaan: Tulevaisuus näyttää kauniilta.

Lue lisää
Julkaistu: 27.04.2020

Rintasyöpä – Yhteisellä matkalla Eila ja Esko

Vuosi 2020 ei alkanut niin kuin Eila Hämäläinen ja Esko olivat ajatelleet. Kun Eila sai vuodenvaihteessa rintasyöpädiagnoosin, vaihtuivat pariskunnan haaveet...

Lue lisää
Julkaistu: 27.04.2020

Anna-Leenan rintasyöpä ei näkynyt mammografiassa

Anna-Leena Westlingin, 72, syöpä löytyi varhaisessa vaiheessa – kiitos ultraäänen ja oman aktiivisuuden. Tarinallaan hän haluaa muistuttaa naisia pitämään terveydestään...

Lue lisää
Julkaistu: 27.04.2020

Hans sai levinneeseen eturauhassyöpäänsä tehokasta hoitoa

15 vuoden ajan Hansin tilanne on vaihdellut epätoivosta toivoon. Nyt hän haluaa kertoa matkasta, joka antoi hänelle takaisin elämänlaadun.

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16