Eturauhasvaivojen ja -syövän diagnostiikka ja hoito on tunnetusti monimutkaista: epätietoisuus, erilaiset hoitovaihtoehdot sekä mahdollisen hoidon seuraamukset askarruttavat monia miehiä. Saadaksemme parhaan mahdollisen käsityksen tilanteesta ja avun ongelmiin, tarvitaan mahdollisimman laajaa osaamista. Kun yhdistetään kokeneen urologin ja onkologin näkemys, jossa hyödynnetään syöpäkuvantamiseen perehtyneitä erikoisosaajia, saadaan todella kokonaisvaltainen tilannekatsaus miehen eturauhasen tilaan ja tarjolla oleviin hoitovaihtoehtoihin.

Docrates Eturauhassyöpäklinikka tarjoaa koko tiimin vahvan vuosien kokemuksen ja osaamisen potilaan käytettäväksi – lääketieteellisen tutkittuun näyttöön nojautuen. Kuten Docrateen hoitofilosofiaan kuuluu, on potilas kaiken tekemisen ehdottomassa keskiössä; eturauhasen tilanne, hoitovaihtoehdot ja niiden mahdolliset seuraamukset käydään miehen ja hänen läheistensä kanssa huolellisesti läpi. Potilas saa tietoa, keskusteluapua ja aitoa välittämistä päätöksentekonsa tueksi.

Eturauhastiimi – johtavat asiantuntijat palveluksessasi

Eturauhassyöpäklinikan lääkäritiimillämme on vuosien kokemus eturauhasvaivojen ja –syövän hoidosta, jolloin pystymme suunnittelemaan yhdessä potilaan kanssa juuri hänelle sopivimman hoitomuodon. Sädehoidon ylilääkärimme, onkologian erikoislääkäri Timo Joensuu on eturauhassyövän hoidon edelläkävijä, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä eturauhassyövän ja erityisesti kohdennetun sädehoidon saralla. Docrateella on niin ulkoisen kuin kudoksensisäisen HDR-brakyhoidon erityisosaamista.

Eturauhasen HDR-sädehoitoja olemme antaneet urologian ylilääkärimme Martti Ala-Oppaan ja urologian erikoislääkäri Lauri Taipaleen johdolla eniten Suomessa – erittäin hyvin tuloksin. Martti Ala-Oppaalla ja Lauri Taipaleella on erityisosaamista myös eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoidosta laser-TULP –menetelmällä sekä erektiohäiriön hoidosta. Robottileikkauksen ollessa optimaalisin hoitomuoto leikkauksen tekee urologian erikoislääkärimme Henrikki Santti, joka yli 320 robottileikkauksella on yksi Suomen kokeneimmista robottileikkausten tekijöistä. Eturauhassyövän lääkehoidoista väitellyt onkologian erikoislääkäri Petteri Hervonen edustaa alan viimeisintä tietotaitoa, joka Docrateella on kaikkien eturauhassyöpäpotilaidemme käytössä.

Docrateella jokainen potilas saa oman hoitotiimin, oman lääkärin ja hoitajan. Tukipalvelumme takaavat sinulle parhaat edellytykset parantua tai hallita eturauhassyöpää hyvän elämänlaadun säilyttäen.

Tiimi

 

kuva-martti-ala-opasAla-Opas, Martti
Urologian ylilääkäri
LKT, dosentti
Kirurgian ja urologian erikoislääkäri

Tehnyt pitkän uran potilastyössä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Toiminut aktiivisesti leikkausrobotin hankkimiseksi HYKS:iin. Tunnetaan erityisesti eturauhassyövän kudoksensisäisen sädehoidon uranuurtajana: toteutti ensimmäiset LDR (low dose rate) -sädehoidot Suomessa ja Suomen ensimmäiset HDR (high dose rate) –sädehoidot Docrateella. Hoitanut erinomaisin tuloksin Docrateella toista sataa HDR-potilasta vuoteen 2014 mennessä.

KUVA-Petteri_Hervonen_16Hervonen Petteri
LT, syöpätautien erikoislääkäri

Vahva 15 vuoden kokemus syöpäpotilaiden ja erityisesti eturauhassyöpäpotilaiden hoidosta ja tutkimisesta. Erityisosaamista levinneen eturauhassyövän lääkehoidoista, joissa ajan hermoilla pysyminen on erityinen kiinnostuksen kohde. Kokenut ja arvostettu luennoitsija ja kouluttaja kansallisesti mm. TAYS:ssa ja Tampereen yliopistolla.

 

KUVA-Timo_Joensuu_24
Joensuu
, Timo

Ylilääkäri, perustaja
LT, kliinisen onkologian dosentti, syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri

Sädehoidon edelläkävijä ja Suomen kokeneimpia eturauhassyövän asiantuntijoita. Haluaa Docrateella uudistaa syövänhoitoa potilaskeskeisellä hoitofilosofialla – kulkea ihmisenä ihmisen rinnalla.

kuva-kalevi-kairemo
Kairemo,
Kalevi

Isotooppiylilääkäri
LT, DI, dosentti, professori, kliinisen kemian ja isotooppilääketieteen erikoislääkäri

Toiminut kliinisen isotooppilääketieteen parissa yli 20 vuotta, joista yli 15 yliopistollisissa sairaaloissa. Työkokemusta 11 maasta. Yli 150 tieteellistä alkuperäisjulkaisua ja yli 200 kokousabstraktia sekä lukuisia yleistajuisia lehtiartikkeleita. Kaksi maailmanlaajuista patenttia, jotka liittyvät syövän täsmädiagnostiikkaan ja -hoitoon.

merja_raade_22Raade, Merja

Radiologian ylilääkäri
LL, radiologian erikoislääkäri

 

 

kuva-henrikki-santtiSantti, Henrikki
LT, urologian erikoislääkäri
HYKSin

Urologi, jonka vahvuuksia eturauhassyövän toteaminen, levinneisyyden selvittäminen sekä hoitomuodon valinta. Erityisosaamista robottiavusteisessa eturauhassyövän leikkaushoidossa sekä sen seurannassa. Lisäksi kokemusta virtsaamisoireiden tutkimisesta ja hoidosta. Useita kansainvälisiä julkaisuja miessukuhormonien vaikutusmekanismeista sekä eturauhassyövästä.

KUVA-Lauri_Taipale_15
Taipale
, Lauri

LL, kirurgian ja urologian erikoislääkäri

Tehnyt potilastyötä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Erikoisalaa eturauhassyöpä ja erityisesti sen kudoksensisäinen HDR (High Dose Rate) –sädehoito. Erityisosaamista myös eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoidosta laser-TULP –menetelmällä. Ahkera luennoitsija, aiheena esimerkiksi erektiohäiriöt.

 

KUVA-Aili_Aaltonen_2

 

Aaltonen, Aili
Koordinoiva hoitaja
Kliininen asiantuntija, eturauhassyöpä
röntgenhoitaja

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille 1-2 päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus ja neuvonta 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16)