Syöpäkuvantaminen

Syövänhoidossa kehitystrendinä on entistä tarkempi diagnoosi, mikä vaikuttaa voimakkaasti itse hoitojen tuloksellisuuteen. Syövän diagnosoinnissa ja jatkohoidon suunnittelussa tarvitaan apuna täsmällistä kuvantamista. Docrates Syöpäsairaalan kuvantamisyksikön asiantuntijoiden sekä viimeisimmän teknologian avulla saadaan spesifiä informaatiota syövän sijainnista, laadusta ja levinneisyydestä.

Hoitohenkilöstön ammattitaito on avainasemassa kuvantamistutkimuksissa ja tarkan diagnoosin teossa. Kattavan ja huippulaadukkaan kuvantamiskeskuksemme vahvuus syövänhoidossa on aito mahdollisuus valita jokaisen potilaan ja syöpätyypin kannalta optimaalinen kuvantamistekniikka.

Docrates Syöpäsairaalassa diagnosointi on moniammatillisen asiantuntijatiimin tinkimätöntä tiimityötä. Sairaalaan vakituiseen henkilökuntaan kuuluvat syöpäkuvantamisen kokeneet radiologit ja  isotooppilääketieteen erikoislääkärit, jotka pystyvät nopeaan kuvien tulkintaan, lausuntaan ja konsultaatioon (kuvien katseluun yhdessä) hoitavan lääkärin kanssa.

Kaikki laitteemme sijaitsevat sairaalassamme, siksi pystymme räätälöimään jokaiselle potilaalle viiveettömän pääsyn tarpeellisiin tutkimuksiin.

Syövän sijainti ja luonne saadaan usein millintarkasti esiin yhdistämällä eri tekniikoita. Hoitava erikoislääkäri määrittelee kullekin potilaalle tarvittavat kuvantamistutkimukset. Uusimme jo otettuja kuvauksia tarpeen mukaan, jotta toimimme aina ajankohtaisen tiedon mukaan. Jos potilaalla on valmiina tuoreita ja asianmukaisia kuvia pystymme hyödyntämään niitä – turhia uusintatutkimuksia ei tehdä. Syöpäkuvantamisessa voimme selvittää syövän levinneisyyttä ja aineenvaihdunnan aktiivisuutta.

Muu kuin syöpädiagnostinen kuvantaminen

Docrates tarjoaa nopean ja helpon pääsyn diagnostisiin kuvantamisiin, kuten keskushermoston, tuki- ja liikuntaelinten, pään ja kaulan alueen, rintakehän (sis. rinnat) sekä vatsan ja lantion alueen tutkimuksiin.

Teemme myös niskansa loukanneille potilaille tietokonetomografia (TT) kuvantamisia pään, kaulan, vartalon sekä tuki- ja liikuntaelinten alueelta.

Kuvantamistutkimuksiin pääsette nopeasti yksityisesti toimivan erikoislääkärin lähetteellä, tämä koskee magneetti-, PET- ja TT-tutkimuksia. Ultraääni-tutkimuksiin pääsette myös yksityisesti toimivan yleislääkärin lähetteellä.

Kelan suorakorvauksen saatte paikanpäällä ja kuvat CD-levyllä joko mukaanne tai lähetettynä suoraan lähettävälle lääkärille. Lausunnon tutkimuksista saa nopeasti, joissakin tilanteissa odottaessa, tai lähetettynä kotiin tai lähettäneelle lääkärille kuvauksen laajuudesta ja monimutkaisuudesta sekä vertailukuvausmateriaalista riippuen.

Näiltä sivuilta löydätte lisätietoja syövän tarkasta kuvantamisesta ja diagnostiikasta Docrateella.

Video: Radiologi Kaarina Partanen ja isotoopppiylilääkäri Kalevi Kairemo kertovat syövän diagnosoinnista.

Geeniprofilointi

Docrates Syöpäsairaala hyödyntää hoidoissaan tietoa sekä ihmisen että syövän perimästä. Docrateella on käytössään useita eri geeni- ja muita testejä, joiden ideana on kasvaimen tarkan profiloinnin kautta saada lisätietoa siitä, mitä lääkkeitä tulisi käyttää (esim. täsmälääkkeitä) ja mitä lääkkeitä tulisi välttää niiden todennäköisen tehottomuuden vuoksi. Testeistä voi myös olla apua syövän alkuperän selvittämisessä tilanteissa, joissa todetaan levinnyt syöpä ilman ilmeistä lähtökasvainta. Testien perusteella voidaan myös saada lisätietoa syövän ennustetta arvioitaessa. Lue lisää geeniprofiloinnista.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille 1-2 päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus ja neuvonta 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16)