Docrates tarjoaa nopean pääsyn magneettikuvaukseen, kuten keskushermoston, tuki- ja liikuntaelinten, pään ja kaulan alueen, rintojen sekä vatsan sekä lantion alueen tutkimuksiin (sisältäen eturauhasen).

Magneettikuvaus (MRI, magnetic resonance imaging) perustuu vety-ytimien magneettikentässä lähettämään signaaliin. Se on kivuton kuvantamismenetelmä, jolla saadaan tarkkoja leikekuvia elimistöstä. Kuvantamismenetelmä ei tuota ionisoivaa säteilyä.

Magneettikuvaus soveltuu erityisen hyvin pehmytkudoksien, sisäelinten ja keskushermoston tutkimiseen. Sillä on laajat käyttöalueet myös tuki- ja liikuntaelinten diagnostiikassa, lisäksi sen herkkyydestä on suurta hyötyä myös pahanlaatuisten sairauksien aiheuttamien löydösten varhaisessa toteamisessa esimerkiksi luussa.

Laitteisto ja tutkimus

Rintojen ja eturauhasen kuvantamista varten Docrates Syöpäsairaalalla on erityiset magneettikelat, jotka mahdollistavat erittäin tarkan kuvan syövän paikallisesta laajuudesta ja levinneisyydestä, on sitten kyse leikkauksen tai sädehoidon suunnittelusta. Kela asetetaan mahdollisimman lähelle kuvauskohdetta. Diagnostisissa ongelmatapauksissa ja diagnoosin puuttuessa tehdään usein kohdistettu näytteenotto, jolloin rinta- ja eturauhaskeloista voi olla ratkaisevaa hyötyä.

Docrateella kuvaukset tehdään nykyaikaisella ja potilasmukavuutta lisäävällä, laaja-aukkoisella kuvauslaitteistolla. Käytössämme on 1,5 teslan Siemens MAGNETOM Espree. Laite on kaaren muotoinen ja sen aukko on tavanomaista laitetta suurempi, läpimitaltaan 70 cm. Kaaren sisäpuolen valaistus ja tehokas ilmastointi tekevät tutkimuksen potilaalle mahdollisimman miellyttäväksi.

Esteitä tutkimukselle ovat sydämentahdistin, insuliinipumppu tai sisäkorvaproteesi. Usein kuvauksen aikana annetaan varjoainetta suonensisäisesti. Tutkimuksen aikana voi kuunnella musiikkia ja mukaan voitte ottaa itsellenne mieleisen cd-levyn. Kuvausaika riippuu tutkimuksesta, tavallisesti se on noin 30–60 minuuttia.

Syöpäkuvantamisen lisäksi tarjoamme polvi-, lanneranka- ja pään ym. kohdealueiden magneettiperuskuvaukset. Teemme myös tietokonetomografia (TT) kuvantamisia pään, kaulan, vartalon ja raajojen alueelta.

Kuvantamistutkimuksiin pääsette nopeasti erikoislääkärin lähetteellä. Laadukkaat kuvat asiantuntevan radiologian ylilääkärimme lausunnolla voitte saada jopa odottaessa mukaanne CD-levyllä tai lähetettynä suoraan lähettävälle lääkärille. Kelan suorakorvauksen saatte heti, jos teillä on Kela-kortti mukana.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille 1-2 päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus ja neuvonta 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16)