1. Olkaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä vakuutusyhtiönne ja selvittäkää sen korvauskäytännöt ja maksupolitiikka.

  • Selvittäkää, mitä vakuutusyhtiönne korvaa: vastaanotot, kuvantamistutkimukset, sädehoidon, leikkauksen, kemoterapian, jne. Huomioittehan, että vakuutusyhtiönne ei luovuta tietoa vakuutuksestanne Docrateelle, vaan teidän on itse oltava yhteydessä vakuutusyhtiöönne. Osa vakuutusyhtiöistä vaatii myös vahinkoilmoituksen tekemistä.
  • Tarkistakaa vakuutusehtojenne omavastuut ja rajoitukset. Useissa vakuutuksissa on esim. hoitovuorokausien korvauskatto (esim. max. 50 € / yö). Tällöin hoitovuorokauden hinnan 50 euron ylittävä osuus laskutetaan asiakkaalta. Lisäksi vakuutusehdoissa on hoidolle usein korvauskatto (esim. 10 000 €).
  • Selvittäkää maksupolitiikka: (1) pitääkö Teidän ensin maksaa tutkimukset ja hoidot itse, (2) vai myöntääkö vakuutusyhtiönne maksusitoumuksen eli suoralaskutusluvan, jolloin Docrates voi laskuttaa vakuutusyhtiötänne suoraan.

2. Muistakaa, että vakuutusyhtiöt edellyttävät lähes aina, että kaikkiin toimenpiteisiin ja hoitoihin asiakkaan tulee hakea maksusitoumus etukäteen ennen korvattavia toimenpiteitä ja hoitoja.

3. Jos haluatte meidän tekevän maksusitoumuspyynnön puolestanne, toimittakaa Docrates Syöpäsairaalan henkilökunnalle vakuutusyhtiönne tiedot. Maksusitoumuspyyntö koostuu (1) Docrateen lääkärin lausunnosta, (2) hoitosuunnitelmasta ja (3) kustannusarviosta. Maksusitoumuspyynnön käsittely riippuu vakuutusyhtiöstä (käsittelyajat päivästä useisiin viikkoihin).

4. Jos hoitonne ja/tai muut toimenpiteet aloitetaan ennen maksusitoumuksen myöntämistä ja jos vakuutusyhtiönne ei myönnä teille maksusitoumusta, niin teidän on maksettava itse hoidot ja/tai muut toimenpiteet.

Lisätietoja vakuutuksista ja maksusitoumuksista saatte omalta sairaanhoitajaltanne tai ajanvarausnumerostamme 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16)