Neubit tarjoaa mahdollisuuden maksuttomiin rentoutusharjoituksiin Docrateen tiloissa

Kategoriat: Artikkelit
Sairaalamme tiloissa on nyt pilottikokeiluna saatavilla suomalaisen terveysteknologiayritys Neubitin tarjoama biofeedback -harjoitusohjelma, jossa syvähengitysharjoitusten avulla voi pyrkiä tehostamaan sekä psykologista että fysiologista palautumista. Harjoituksen vaikutus perustuu autonomisen hermoston parasympaattisen haaran aktivointiin ja sen itsesäätelyn oppimiseen hengitysharjoitteiden avulla. Autonomisen hermoston parasympaattisen haaran aktivoituessa palautuminen on tehokkaampaa.

Käytännössä harjoitus tehdään Neubitin biofeedback-tuolissa, jossa syvähengitysharjoitusta ohjataan äänen ja matalataajuusvärinän avulla. Valittavana on joko 15 minuutin tai 8 minuutin harjoitus.

Neubit biofeedback-harjoitusta ohjataan sovelluksella, joka ladataan älypuhelimeesi. Harjoituksessa istut tuoliin, käärit hihat ja valitset haluamasi harjoitusohjelman. Harjoitus on ääniohjattu. Harjoituksen päätyttyä saat harjoituksen tuloksen sovellukseesi. Sydämen sykevälivaihtelun nousu kertoo onnistuneesta harjoituksesta.

Biofeedback-harjoitusten pitkäkestoisena tavoitteena on antaa tukea hallitsemaan palautumista ja lievittämään stressiä, mikä näkyy yleisesti kohonneena sydämen sykevälivaihteluna. Jo yksittäinenkin harjoitus voi antaa palauttavan vaikutuksen ja toisaalta pitkäkestoisten vaikutusten saavuttamiseksi harjoitteita olisi hyvä tehdä vähintään kaksi kertaa viikossa, mieluummin kolme neljä kertaa, ja useamman viikon ajan. Tällainen harjoittelu mahdollistaa autonomisen hermoston itsesäätelyn oppimisen.

Potilaamme palaute ensimmäisestä biofeedback-harjoituksestaan:

– Kokemus oli aivan ihana! Ohjelman jälkeen oli virkistynyt ja kepeä olo. Hymyilytti! Ohjatun hengitysharjoituksen aikana tuolin värähtely tuntui kuin olisi saanut siivet selkään ja olisi noussut pari senttiä tuolista ylös. Ihana kokemus! Musiikki, äänet ja värähtely antoi tosi kokonaisvaltaisen kokemuksen, ja silmät menivät kiinni ihan automaattisesti. Ohjelman lopussa saatu palaute oli tärkeä: tunteita on vaikea mitata, mutta kun saa itse jotain numeerista dataa kuvaamaan tilannetta, antaa se tukea omille ajatuksille.

– Docrateella hoidamme syöpään sairastuneita yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Tärkeää toipumisessa on myös potilaan aktiivinen rooli oman terveytensä suhteen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kehosta ja mielestä huolehtimista sekä osallistumista hoitopäätöksiin. Rentoutusharjoitusten avulla on mahdollista vähentää stressiä ja siitä johtuvaa ahdistuneisuutta ja näin edesauttaa omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointiaan, sanoo syöpäsairaanhoitajamme Satu Karjalainen-Klaver (kuvassa), joka toimii potilaidemme koordinoivana hoitajana syöpähoitojen aikana.

Jos olet potilaamme, olet tervetullut mukaan kokeilemaan rentoutusharjoitusta kerran tai säännöllisesti. Harjoitusohjelma toteutetaan itsenäisesti ja se on potilaillemme maksuton. Kysy lisätietoja omalta hoitajaltasi tai koordinoiva hoitaja Satu Karjalainen-Klaver puh. +358 50 500 1864.

Neubit Oy on vuonna 2020 perustettu, biofeedback-teknologiaa kehittävä yritys. Yrityksen tuotteet on suunniteltu tukemaan yksilön sopeutumista ja oppimista yhä vaativammissa toimintaympäristössä. Tuotteita voidaan käyttää stressin hallintaan ja kognitiivisen suorituskyvyn kohentamiseen sekä osana laajempia terapeuttisia kokonaisuuksia. neubit.fi

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita yksilöllisesti koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 60 maasta. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkostomme kanssa tarjoamme aidosti yksilöllistä syövänhoitoa uusimpia hoitomuotoja hyödyntäen – ihmisenä ihmisen rinnalla.

Lue uusimpia tiedotteita

/

Sappitiesyöpään uusi hoitostandardi

Durvalumabi-lääke yhdessä sisplatiini-gemsitabiinin kanssa pidensi potilaiden elinaikaa. Vuoden 2022 European Society for Medical Oncology (ESMOn) kongressissa 10.9.2022 esitettiin päivitetyt tulokset...

Lue lisää
/

Läpimurtoja levinneen rintasyövän hoidossa

Uudet lääkehoidot voivat lähes kaksinkertaistaa levinnyttä ​​rintasyöpää sairastavien elinajan ja mahdollistaa hoidon kolminkertaiselle määrälle potilaita.

Lue lisää
/

Syöpälääkärin vastaanotolle nopeasti, ilman lähetettä

Docrates Syöpäsairaala on syöpäsairauksien diagnos­tiikkaan, hoitoon ja seurantaan erikoistunut yksityinen sairaala Helsingissä aivan keskustan tuntumassa. Kaikki lääkärimme ovat oman erikoisalansa kokeneita asiantuntijoita....

Lue lisää
/

Visionääri kaikkien syöpään sairastuneiden asialla

Kun Timo Joensuu lähti 2000-luvun puolivälin paikkeilla perustamaan Pohjoismaiden ensimmäistä yksityistä syöpäsairaalaa, perustavana ideana oli, ettei tavanomainen riittänyt. Uudessa sairaalassa...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16