Tule PSA-testiin

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. PSA-verikokeella voidaan havaita oireeton syöpä jo varhain. Varhainen todentaminen mahdollistaa parantavan hoidon.

Tältä sivulta löydät tietoa PSA-testauksesta, urologin vastaanotosta sekä miehen terveydestä. Soita Docrates Eturauhassyöpäklinikkaan ja varaa aika!

PSA-testipaketti

Docrateen PSA-testi auttaa arvioimaan syövän riskiä ja kertoo onko jatkotutkimuksiin aihetta. Testi on yksinkertainen verikoe, johon tarjoamme kattavan tulkinnan ja suositukset jatkosta.

PSA-testiin voit tulla ilman ajanvarausta ma-pe klo 8-15. Kun tulet testiin, pyydämme sinua täyttämään terveyskyselyn. Ota mukaan edelliset PSA-arvosi, jos se on mahdollista.

42,50 €

PSA-testi + urologin vastaanotto 30 min

Voit yhdistää PSA-testiin myös urologin vastaanoton, jolloin saat kattavan näkemyksen testituloksestasi ja muista eturauhaseen liittyvistä asioista.

Sinua palvelee kokenut eturauhastiimimme: urologit Martti Ala-Opas, Henrikki Santti ja Lauri Taipale.

223 €

Tule PSA-testiin ja urologin vastaanotolle
Docrates Eturauhassyöpäklinikkaan

Sinun kannattaa testauttaa PSA-arvosi vuosittain, jos:

  • kärsit eturauhasvaivoista kuten virtsaamisongemista, impotenssista tai verestä virtsassa

  • lähisuvussasi on todettu eturauhassyöpää

  • olet yli 50-vuotias

Ajanvaraus ja neuvonta 010 773 2030 (ma-to 8-18, pe 8-16)

Tervetuloa Docrateelle

Docrates Syöpäsairaala on Pohjoismaiden ainoa syöpäsairauksien dignostiikkaan ja hoitoon erikoistunut yksityissairaala Helsingin Jätkäsaaressa. Olemme täysin kotimaisessa omistuksessa toimiva moderni ja lämminhenkinen sairaala, jossa sinua palvelee yli 50 syövänhoidon ammattilaista vuosien kokemuksella.

Meillä ei ole jonoja: saat ajan erikoislääkärille ilman lähetettä parissa päivässä, ja tarvittavat tutkimukset ja hoidot voivat alkaa nopeasti ja kätevästi saman katon alta. Eturauhassyöpäklinikan lääkäreillämme on kattava osaaminen erilaisten eturauhasvaivojen ja eturauhassyövän hoidosta. Suunnittelemme yhdessä kanssasi juuri sinulle sopivan

PSA-testin lisäksi Docrateella on ensimmäisenä Suomessa käytössä uusi, edistyksellinen STHLM3-testi eturauhassyöpään. Lue lisää täältä.

Mikä on PSA-testi?

PSA (prostataspesifinen antigeeni) on eturauhasen tuottama proteiini, jonka määrä veressä saadaan selville yksinkertaisella veritestillä. Arvot vaihtelevat eturauhasen koon ja iän mukaan, jolloin oleellista on säännöllinen PSA-testaus ja kunkin miehen oman PSA-arvon ja sen muutosten seuraaminen. Eturauhasen säännöllinen PSA-testaus on ainoa keino havaita yleensä oireettomana ilmenevä syöpä jo varhaisvaiheessaan.

Lue lisää

Mitä urologin vastaanotolla tapahtuu?

Ikoni-urologinvastaanotto-pieni
Urologi on miesten intiimialueen hoitoon perehtynyt erikoislääkäri. Miehet usein turhaan arastelevat urologin vastaanotolle menoa - urologi on näiden asioiden erikoisosaaja ja tottunut ratkomaan yhdessä potilaan kanssa erilaisia virtsaamiseen, potenssiin tai syöpäepäilyihin liittyviä asioita. Urologilta saat tietoa, keskusteluapua ja hoitovaihtoehtoja miehen terveyteen liittyvissä kysymyksissä, yksilöllisesti ja potilasta kuunnellen.

Lue lisää

Senior male runner at front door preparing earphone musicMies, seuraa terveyttäsi!

Terveystietoisuus ja kiinnostus omiin terveysasioihin on nykyään suosittua. Osaksi tätä trendiä ovat arkeemme tulleet erilaiset terveyden mittaamiseen ja seuraamiseen liittyvät työkalut  kuten  aktiivisuusrannekkeet, joita näkee yhä useamman ranteessa. Monenlainen terveydentilan, toimintakyvyn, riskitekijöiden tai esimerkiksi elintapojen seuraaminen ja tarkkailu on tullut kiinteäksi osaksi yhä useamman elämää. Ja hyvä niin, sillä terveellisillä elintavoilla on suuri vaikutus useiden sairauksien ennaltaehkäisyssä. Tutkimusten mukaan 1/3 syövistäkin olisi ennaltaehkäistävissä oikeilla elintavoilla.

Säännöllinen PSA-arvon tarkistus miehillä on luonnollinen osa omaa huolenpitoa. Yksinkertaisella veritestillä, sen asianmukaisella tulkinnalla ja vertailulla edellisiin mittaustuloksiin, saadaan luotettavaa tietoa miesten yleisimmän syövän, eturauhassyövän, mahdollisuudesta. Varhainen todentaminen mahdollistaa parantavan hoidon. Ota sinäkin PSA-testi luontevaksi osaksi oman terveytesi tarkkailua.

Lue Timo Joensuun (dos., LT, sädehoidon ja syöpatautien erikoislääkäri) kirjoitus ‘Miksi miehen kannattaa käydä PSA-testissä’.

Valveutunut mies seuraa terveyttään. Urologin vastaanotolle tuloa ei kannata ujostella eikä tutkimuksiin hakeutumista pitkittää. Me urologit olemme oiva keskustelukumppani miehille miesterveyteen liittyvissä asioissa – meiltä saat aidosti henkilökohtaista apua

Henrikki Santti LT, urologian erikoislääkäri

Senior couple by the sea.

Pidä itsestäsi huolta ja kumppanisi tyytyväisenä

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä, johon sairastuu Suomessa yli 5 100 miestä vuosittain. Työikäisillä miehillä ei todeta mitään syöpää niin paljon kuin eturauhassyöpää. Eturauhassyöpä koskettaa siis montaa miestä – ja samalla heidän puolisoitaan. Syöpädiagnoosi on aina shokki. Eturauhassyöpä on lisäksi mitä suurimmissa määrin parisuhdetta ravisteleva asia eikä vähiten sen vuoksi, että se voi vaikuttaa sekä itse parisuhteeseen ja seksielämään. Käymällä säännöllisesti PSA-testissä pidät huolta sekä omasta terveydestäsi että parisuhteesi ja kumppanisi hyvinvoinnista. Docrateen asiantuntijoilta saat apua myös seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa, kuten potenssihäiriöiden hoidossa.

Lue yleisimipiä kysymyksiä ja vastauksia liittyen eturauhassyöpään, parisuhteeseen ja eturauhassyöpähoitojen jälkeen seksuaalielämään. Kysymyksiin vastaa yksi Suomen eturivin eturauhassyöpäasiantuntijoista, Docrates Syöpäsairaalan sädehoidon ylilääkäri Timo Joensuu.

Miksi valita Docrates Eturauhassyöpäklinikka?

Eturauhasvaivojen voimatalo-asiantuntijat saman katon alla

  • Nopeus: erikoislääkärille 1-2 päivässä, hoitoon viikossa

  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa

  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi

  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme! 0107732030 (ma-to 8-18, pe 8-16)