Potilas keskiössä: Suomen Potilasliitto järjestää Potilaan Päivän 18.11.2015

Suomen Potilasliitto järjestää Potilaan päivän, jossa nostetaan esiin ajankohtaisia teemoja potilastyön kehittämiseksi. Tilaisuus järjestetään Docrates Syöpäsairaalassa Helsingin Jätkäsaaressa, os. Saukonpaadenranta 2, keskiviikkona 18.11. 2015 klo: 12.30-16.30.

Potilaan päivässä lähestytään potilaalle tärkeitä asioita eri alustusten ja paneelikeskustelun kautta. Valtiovallan tervehdyksen tilaisuuteen tuo perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula.

Suomen sote-uudistuksessa on keskusteltu paljon potilaan valinnanvapaudesta ja raja-aidoista yksityisten ja julkisten palveluntarjoajien välillä. Potilaan päivässä saadaan tähän aiheeseen kannanotto vaativan erikoissairaanhoidon näkökulmasta, kun Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Tom Wiklund kertoo miten potilas on mahdollista asettaa syövänhoidossa keskiöön ja toteuttaa samalla myös potilaan valinnanvapautta. Potilasturvallisuutta taidolla –ohjelman kehittämispäällikkö Ritva Inkinen THL:sta kertoo potilasturvallisuudesta ja terveydenhuoltoneuvos Irma Kiikkala potilaan voimaannuttamisesta. Iltapäivän päättää Paavo Koistisen isännöimä paneelikeskustelu aiheesta ’Voiko potilas vaikuttaa oman hoitonsa onnistumiseen?’. Panelisteina päivän luennoitsijat sekä Invalidiliitto ry:n liittohallituksen jäsen Mitro Kivinen sekä Eturauhassyöpäpotilaiden tuki ERSY ry:n hallituksen jäsen Jorma Konkari.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Toivotamme myös median tervetulleeksi tilaisuuteen; haastattelupyynnöistä on hyvä keskustella etukäteen alla mainittujen henkilöiden kanssa.

Tilaisuuden ohjelma: http://www.potilasliitto.fi/Potilaan_paiva-ohjelma.pdf

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Puheenjohtaja Paavo Koistinen, Suomen Potilasliitto ry, +358 400 682 337.
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauliina Lajunen, Docrates Syöpäsairaala, +358 50 5001838.

Suomen Potilasliitto ry on puoluepoliittisesti ja maailmankatsomuksellisesti sitoutumaton terveyspoliittinen potilasjärjestö. Suomen Potilasliitto ry on potilaiden aloitteesta vuonna 1970 perustettu potilasyhdistys. Liiton asioita hoitaa ja toimintaa ohjaa liiton varsinaisessa vuosikokouksessa valitut 12 hallituksen jäsentä sekä joka toinen vuosi valittu liiton hallituksen puheenjohtaja.

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tarjoamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. Docrates on Suomen suurin terveydenhoitopalveluiden viejä. Potilaita tulee hoitoon yli 45 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin ja kansainvälistymisemme on kovassa kasvussa. www.docrates.com.