Potilaan kokemus: Eturauhassyövän HDR-brakyhoito – Hannun tarina

Eturauhassyövän tehokas hoito minimaalisin haittavaikutuksin

Hannu Remes, 66, kävi Docrateella eturauhassyövän täsmäsädehoidossa (HDR) loppuvuodesta 2015.  HDR -brakyhoitoa käytetään usein ainoana eturauhassyövän hoitona, mutta myös tehostamaan ulkoista sädehoitoa. HDR-brakyterapia on osoittautunut erittäin tehokkaaksi hoitomuodoksi kaikkia eturauhassyöpätyyppejä hoidettaessa. Hannun eturauhassyöpä selätettiin kolmella HDR-hoitokerralla.

Katso video HDR-brakyhoidoista ja siitä, miten Hannun eturauhassyöpä parannettiin tällä tehokkaalla hoitomuodolla:

Videon tekemisen ja vuosi hoitojen jälkeen kysyimme Hannulta, mitä hänelle kuuluu nyt

Hoidoista on nyt helmikuussa 2017 reilu vuosi; Hannun viimeinen hoitokerta oli marraskuussa 2015. ”Oloni on nyt kaikin puolin hyvä!” Hannu toteaa. Eturauhassyövän hoitoon liittyy aina jonkinlaisia sivuvaikutuksia, mutta Hannu kertoo kuitenkin mielestään selvinneen vähällä. ”Monilla perinteisen mallin mukaan hoidetuilla esimerkiksi virtsaamiseen liittyvät ongelmat ovat paljon pahempia.”

Hannu lopetti myös tupakoinnin syöpähoitojen myötä. ”Anestesialääkärin kanssa käyty keskustelu ennen ensimmäistä HDR-hoitokertaa sai minut ymmärtämään, etteivät tupakointi ja syöpähoidot oikein istu yhteen.”

Seurantakäyntejä on Hannulla ehtinyt olla kaksi. Toisen kontrollin kohdalla PSA-arvot olivat koholla, mutta seuraavassa arvot olivat jo laskeneet tavoiteltuun suuntaan. Vaikka syöpä on nyt hoidettu, jatketaan seurantaa vuoden välein. ”Todennäköisyys, että minä tähän syöpään menehdyn, on enää pieni!” toteaa Hannu ilahtuneena. Hannu on myös ollut aktiivinen potilasjärjestön tapahtumissa, ja ihmettelee, miten vähän muita HDR-hoidettuja potilaita on osunut vastaan. ”Potenssiasiat ovat kuitenkin miehelle niin tärkeitä, että luulisi sädehoidon eduista puhuttavan enemmän, ” Hannu ihmettelee.

Hannu suunnittelee taas tyytyväisenä muuttoa Välimeren ympäristöön vaimonsa kanssa. Docrateen palvelua hän mielellään suosittelee muillekin. ”Olosuhteet huomioiden, henkilökunta osaa kohdata asiakkaan todella hyvin. Hoitajat ovat todella mukavia ja olo olikin melkein kuin luksushotellissa,” Hannu mainitsee.

Lue lisää aiheesta:

HDR-brakyhoitoEturauhassyövän hoito Docrates Syöpäsairaalassa