Potilaan kokemus: Eturauhassyövän HDR-brakyhoito – Hannun tarina

Eturauhassyövän tehokas hoito minimaalisin haittavaikutuksin

Hannu Remes, 66, kävi Docrateella eturauhassyövän täsmäsädehoidossa (HDR) loppuvuodesta 2015. HDR-brakyhoitoa käytetään usein ainoana eturauhassyövän hoitona, mutta myös tehostamaan ulkoista sädehoitoa. HDR-brakyterapia on osoittautunut erittäin tehokkaaksi hoitomuodoksi kaikkia eturauhassyöpätyyppejä hoidettaessa.

Hannun eturauhassyöpä selätettiin kolmella HDR-hoitokerralla.

Katso video HDR-brakyhoidoista ja siitä, miten Hannun eturauhassyöpä parannettiin:

Videon tekemisen ja vuosi hoitojen jälkeen kysyimme Hannulta, mitä hänelle kuuluu nyt

Hannun viimeinen HDR-hoitokerta oli marraskuussa 2015. Tapasimme hänet uudestaan helmikuussa 2017. ”Oloni on nyt kaikin puolin hyvä!” Hannu toteaa, vaikka eturauhassyövän hoitoon liittyy aina jonkinlaisia sivuvaikutuksia. Hannu kertoo kuitenkin mielestään selvinneen vähällä. ”Monilla perinteisen mallin mukaan hoidetuilla esimerkiksi virtsaamiseen liittyvät ongelmat ovat paljon pahempia”, hän sanoo.

Seurantakäyntejä on Hannulla ehtinyt olla kaksi. Toisen kontrollin kohdalla PSA-arvot olivat koholla, mutta seuraavassa arvot olivat jo laskeneet tavoiteltuun suuntaan. Vaikka syöpä on nyt hoidettu, jatketaan seurantaa vuoden välein. ”Todennäköisyys, että minä tähän syöpään menehdyn, on kuitenkin enää pieni!” toteaa Hannu ilahtuneena.

Hannu on myös ollut aktiivinen potilasjärjestön tapahtumissa, ja ihmettelee, miten vähän muita HDR-hoidettuja potilaita on osunut vastaan. ”Potenssiasiat ovat kuitenkin miehelle niin tärkeitä, että luulisi sädehoidon eduista puhuttavan enemmän”, hän pohtii.

Syöpään sairastuminen sai Hannun miettimään uusiksi myös elämäntapojaan. Hän muun muassa lopetti tupakoinnin syöpähoitojen myötä, kun anestesialääkärin kanssa käyty keskustelu ennen ensimmäistä HDR-hoitokertaa sai hänet ymmärtämään, etteivät tupakointi ja syöpähoidot oikein istu yhteen.

Nyt tervehdyttyään Hannu suunnittelee taas tyytyväisenä muuttoa Välimeren ympäristöön vaimonsa kanssa. Docrateen palveluja hän  suosittelee mielellään muillekin. ”Olosuhteet huomioiden, henkilökunta osaa kohdata asiakkaan todella hyvin. Hoitajat ovat todella mukavia ja olo olikin melkein kuin luksushotellissa,” Hannu kehuu tyytyväisenä.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16