Rintasyöpäpotilaan kokemus Helin tarina

Potilaan kokemus: Rintasyövän hoito Docrateella – Helin tarina

”Docrates on rintasyöpäpotilaalle maailman paras paikka!”

Heli Auranen oli lomailemassa miehensä kanssa Floridassa Yhdysvalloissa loppuvuodesta 2016, kun hän huolestui rinnassaan olevasta kyhmystä. Hän kertoo, ettei ollut juurikaan itse tutkinut rintojaan aiemmin, eikä löytynyt kyhmy oikeastaan edes tuntunut seistessä. Suvussakaan ei rintasyöpää ollut aiemmin.

Rintasyöpä-aiheinen artikkeli aikakauslehdessä oli kuitenkin pysäyttävä. Heli päätti heti artikkelin luettuaan mennä paikalliselle lääkärille, joka sitten antoikin Helille hyvin suorasukaisen diagnoosin; syöpää se oli.

Heli kertoo, että suuntasi lääkäriltä lähes ensimmäisellä koneella takaisin Suomeen, ja kotimaassa sai lähetteen muutaman viikon päähän. Heli ja hänen miehensä tulivat kuitenkin asiasta keskusteltuaan siihen tulokseen, etteivät halua odottaa; kyhmystä oli päästävä heti eroon.

Niinpä Heli varasi ajan mammografiaan Ultra-Röntgenillä, ja diagnoosi vahvistui.

Kaikki hoitui nopeasti

Heli päätti, että haluaa heti leikkaukseen ja leikkaavaksi kirurgiksi Docrateen Jari Viinikaisen, jota hänelle oli kehuttu. Leikkausaika järjestyikin muutaman päivän päähän. Sitä ennen Heli kävi vielä leikkausta edeltävissä verikokeissa, rintojen magneettikuvauksessa sekä radioisotooppikuvauksessa (ennen leikkausta tehtävä vartijaimusolmuketutkimus). Kuvantamismenetelmien tarkoitus on auttaa kirurgia leikkaamaan syöpäkasvain mahdollisimman tarkasti pois. Lisäksi Heliltä otettiin vielä sydänfilmi ennen leikkausta, kuten kaikilta yli 50-vuotiailta leikkauspotilailta.

Itse leikkaus oli ohi nopeasti, ja sen aikana otetut imusolmukenäytteet olivat onneksi puhtaat – syöpä ei siis onneksi ollut levinnyt. Leikkauksen jälkeen Helin olo oli huojentunut. ”Syöpä oli kuin myrkkykapseli kehossa, mutta nyt voin todella hyvin!”, hän kertoo.

Sytostaatitkaan eivät olleet tarpeen; koska Helin kasvain oli melko pieni eikä se ollut ehtinyt levitä, päädyttiin leikkauksen jälkeen 15 kerran sädehoitoon ja anti-hormonilääkitykseen, jota jatketaan 5 vuotta.

Taitava henkilökunta

Heli kertoo olevansa kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen hoitoihinsa Docrateella. ”En usko, että olisin missään maailmalla saanut parempaa hoitoa! Docrateella henkilökunta ja tekniikka on maailman huippua. Kaikki tapahtuu sovitusti ja aikataulussa; kukaan ei katso kelloa, puhelin ei soi taustalla. Henkilökunnalle lähetän sydämelliset terveiset!” Heli kertoo.

”Docrateella ollessa ei tuntunut yhtään siltä, että olisi sairaalassa. Erityiskiitos koordinoivalle hoitajalleni Helenalle sekä kirurgi Jari Viinikaiselle. Hän oli todella taitava!”

Lue lisää aiheesta

Yksilöllinen ja viiveetön rintasyövän hoito Docrates Syöpäsairaalassa | Mitkä ovat rintasyövän oireet? Miten rinnat tutkitaan, ja mitä teet jos havaitset esimerkiksi kyhmyn rinnassa? 

 

”En usko, että olisin missään maailmalla saanut parempaa hoitoa! Docrateella henkilökunta ja tekniikka on maailman huippua. Kaikki tapahtuu sovitusti ja aikataulussa; kukaan ei katso kelloa, puhelin ei soi taustalla. Henkilökunnalle lähetän sydämelliset terveiset!”

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16