Omat valinnat vaikuttavat

Ihmisen oma käyttäytyminen ja elinympäristö vaikuttavat syöpätautien syntyyn. Niiden tuntemisella ja huomioonottamisella on merkitystä syöpätautien ennaltaehkäisyssä. Jopa noin kolmasosa syövistä olisi ennaltaehkäistävissä oikeilla elintavoilla.

Syövän riskitekijöitä ovat:

Suurimmassa osassa syöpätapauksia ei voida osoittaa yksittäistä syytä, joka olisi aiheuttanut sairauden. Syöpätaudit ovat monimuotoinen ryhmä sairauksia, joiden syyt, oireet ja hoito voivat poiketa paljonkin toisistaan.

Voit itse vaikuttaa syöpäriskiisi ja mahdollisen syövän varhaiseen toteamiseen. Tee Tunne syöpäriskisi -testi niin saat yksilöllistä tietoa syövästä ja sen riskeistä sekä neuvoja, joilla voit pienentää omaa syöpäriskiäsi.

Syöpä koskettaa yhä useampaa suomalaista. Joka kolmas suomalainen sairastuu jossain elämänsä vaiheessa syöpään, ja Suomessa todetaan vuosittain yli 30 000 uutta syöpätapausta. Syöpäsairauteen kuolee joka vuosi noin 12 000 suomalaista, ja syöpä on noin joka viidennen suomalaisen kuolinsyy. Tarkan diagnostiikan ja uusien kehittyneiden hoitomuotojen ansiosta syöpä on usein parannettavissa.

Video: Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Tom Wiklund kertoo ajatuksiaan syövän yleisyydestä, syövän ennaltaehkäisystä ja itsetarkkailusta hyödyistä.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16