Tatiana Heinosen ja Svetlana Maganovan “Dialogue with glass” – taidenäyttely Docrateella

Tatiana Heinonen ja Svetlana Maganova ovat Moskovassa syntyneet siskokset. Elämänsä varrella he ovat miettineet suhtautumistaan elämään ja millaista haluaisivat sen olevan, mutta kiireen takia he eivät koskaan tehneet mitään erityisiä muutoksia.

Kaikki muuttui, kun Tatiana sai syöpädiagnoosin. Hän kävi läpi useat rankat syöpähoitojen vaiheet, tunsi välillä epätoivoakin, ja tunsi olevansa elämän ja kuoleman rajalla. Kuitenkin Tatianalla oli voimakas halu taistella ja elää – ei vain selvitäkseen itse, vaan myös auttaakseen muita näkemään elämän kauneuden samoin kuin hän itse sen näki taiteensa kautta. Kun Tatiana alkoi hoidot Docrates Syöpäsairaalassa, hän alkoi maalata lasilautasia ja yllätyksekseen hän huomasi, miten maalaaminen auttoi häntä unohtamaan hoitojen aiheuttaman fyysisen kivun. Hän tunsi uudenlaisen energian virtaavan itseensä, uudenlaisten ajatusten ja tuntemusten valtaavan mielen. Jokainen hetki elämässä on arvokas, jäljittelemätön.

Tatiana ja Svetlana ovat siskoksia, jotka kokevat olevansa liitoksissa toisiinsa monin eri sitein. He ovat siskoksia ja täydentävät toisiaan monin eri tavoin, ollen kuitenkin kumpikin oma yksilönsä. Sisarusten yhteys ja toisaalta erilaisuus näkyy heidän taiteessaan. Svetlana on kulkenut siskonsa rinnalla syöpähoitojen ajan, kohdannut pelot yhdessä hänen kanssaan.

Siskosten taiteen tekemisen tekniikka on uniikki ja sillä he haluavat jakaa muille käsityksensä elämän kauneudesta. Materiaalina on lasi: läpinäkyvä, puhdas, heijastava ja reagoiva materiaali – moniulotteinen kuten itse elämäkin on.

Tatiana ja Svetlana ovat vakuuttuneita siitä, että jokaisessa meissä on piilotettua potentiaalia. Voit kokeilla sukeltaa omaan potentiaalisi tämän taiteen avulla!

"Маска маскарадная" С. Маганова

 

Yhteystiedot:

Jorma Heinonen (englanniksi ja suomeksi): jorma.heinonen@yandex.ru