Team Rynkeby-blogi: Ossin matka kohti Pariisia osa II

Docrateen asiakkuusjohtaja Ossi Koskinen pyöräilee ensi kesänä 1200 km Helsingistä Pariisiin syöpää sairastavien lasten auttamiseksi Espoon Team Rynkeby –joukkueessa. Team Rynkeby on pohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät siten varoja syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Yhteensä tapahtuma on vuosien varrella kerännyt rahaa lähes 20 miljoonaa euroa.

Tapahtumaa edeltävän vuoden aikana osallistujat harjoittelevat paljon, jotta pystyisivät pyöräilemään viikossa hurjat 1200 kilometriä. Sen lisäksi he sitoutuvat hankkimaan lahjoituksia esimerkiksi sponsoreilta. Docrates Syöpäsairaala sponsoroi Ossin ja muiden Team Rynkeby pyöräilijöiden keräystä. Suomalaisten joukkueiden lahjoitukset menevät leikkaamattomina Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys Sylva ry:lle.

Kuluvan vuoden aikana seuraamme Ossin harjoittelua ja matkaa kohti Pariisia Ossin blogiteksteissä täällä Docrateen kotisivuilla sekä Facebook-sivullamme.

17.3.2016

Lukuja

Team Rynkeby pyörämme ovat saapumaisillaan ja ulkoharjoittelua uuden kumppanin kanssa odotellaan jo kuumeisesti. Tässä kirjoituksessa avaan hieman tarkemmin syys- ja talvikauden harjoittelua sekä numeroita, jotka Team Rynkebyyn ympärille liittyvät.

150 tuolia, punaisia, valkoisia ja sinisiä, oli aseteltu Helsingissä Kampin aukiolle 15. helmikuuta.  Nämä tuolit edustivat niitä suomalaisia lapsia ja nuoria, jotka olivat sairastuneet syöpään edeltävän vuoden aikana. Näky oli koskettava, mutta toisaalta myös yhä enemmän vahvisti motivaatiotani  tehdä työtä Sylva ry:n toiminnan tukemiseksi. Kannusta sinäkin meidän matkaamme auttamalla Sylvaa, jotta jokainen syöpään sairastunut lapsi saisi mahdollisimman hyvää hoitoa ja hänen perheensä riittävää tukea.

130-145 on sykealue, jossa kuntotestin mukaan minun tulisi pääosa talven harjoittelusta suorittaa, jotta jaksan pyöräillä Helsingistä Pariisiin ensi kesänä. Tämä tarkoittaa pitkiä, reippaita kävelylenkkejä, kevyttä hölkkäilyä, hiihtoa sekä oikeastaan mitä tahansa lajia, jossa suorituksen aikana pystyy juttelemaan lenkkitoverin kanssa. Mukavaa, mutta vaatii aikaa, koska kertaharjoitus on 1,5-4 tuntia. Viikottain on myös voimaharjoittelua sekä voimakestävyyttä, jossa vedetään korkeilla sykkeillä. Kuntotestauksessa mitattiin myös maksimisyketasoja, joka itselläni oli 186. Meidän Animal Spinning harjoittelussa maksimisykkeeni on tosin ollut 201. Tämä ei ihmetytä, koska pelkästään etukäteen harjoitusohjelman näkeminen saa hien pintaan. Harjoitukset ovat todella rankkoja ja kadenssit (polkimen kierroksia minuutissa) korkealla, jopa yli 200. Syksyllä, harjoittelun käynnistyessä tuntui 100:n kadenssi korkealta, nyt se on kadenssi, kun palautellaan vetojen välissä. Tavoitteena on harjoitella n. 8 tuntia viikossa ja kuten mainitsin aiemmin, se onnistuu myös perheelliseltä. Aikataulut kannattaa suunnitella etukäteen ja välillä esimerkiksi lapsen kanssa pulkkailu toimii erinomaisena liikuntamuotona.

2500 km on tavoitteena saada pyöräilyä alle ennen heinäkuun Pariisin matkaa. Syksyn ja talven harjoittelut ovat tapahtuneet pääosin sisätiloissa. Huhtikuussa, kun uusi pyörä saapuu ja todennäköisesti kevät on jo pitkällä,  pyöräilyharjoitteet siirtyvät ulos. Mukava päästä tutustumaan pääkaupunkiseudun pyöräreitteihin ja pois välillä tropiikkia muistuttavista sisäpyöräilysaleista.

51:stä eri maasta on saapunut ihmisiä syövän hoitoon Docrates Syöpäsairaalaan, Helsinkiin. Onneksi meillä Suomessa on syövänhoito maailman huipputasoa. Paras mahdollinen hoito on meidän suomalaisten etuoikeus, samoin pyytetön vertaistuki, jonka yksi esimerkki on Sylva ry.

Ossi Koskinen
Asiakkuusjohtaja
Docrates Syöpäsairaala