Team Rynkeby –blogi: Ossin matka kohti Pariisia, osa III

Docrateen asiakkuusjohtaja Ossi Koskinen pyöräilee ensi kesänä 1200 km Helsingistä Pariisiin syöpää sairastavien lasten auttamiseksi Espoon Team Rynkeby –joukkueessa. Team Rynkeby on pohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät siten varoja syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Yhteensä tapahtuma on vuosien varrella kerännyt rahaa lähes 20 miljoonaa euroa.

Tapahtumaa edeltävän vuoden aikana osallistujat harjoittelevat paljon, jotta pystyisivät pyöräilemään viikossa hurjat 1200 kilometriä. Sen lisäksi he sitoutuvat hankkimaan lahjoituksia esimerkiksi sponsoreilta. Docrates Syöpäsairaala sponsoroi Ossin ja muiden Team Rynkeby pyöräilijöiden keräystä. Suomalaisten joukkueiden lahjoitukset menevät leikkaamattomina Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys Sylva ry:lle.

Kuluvan vuoden aikana seuraamme Ossin harjoittelua ja matkaa kohti Pariisia Ossin blogiteksteissä täällä Docrateen kotisivuilla sekä Facebook-sivullamme.

13.5.2016

Pari sanaa kaunottaresta ja kuolemattomuudesta

Miltäs ulkopyöräily maistuu?

Kevät on saapunut ja italialainen kaunotar (Keltainen Bianchi Intrepida maantiepyörä) on päässyt maistamaan pääkaupunkiseudun jo hiekasta putsattuja katuja. Kilometrejä kaunottaren seurassa on takana noin 700 km, tässä vähän tietoa seuralaisesta. Italiatar on ajoasennoltaan todellisia kisoihin suunniteltuja maantiepyöriä lyhyempi ja pystympi. Itselle tämä tarkoittaa hieman mukavampaa yhteiseloa, koska tämä tarkoittaa käytännössä hieman mukavampaa ajoasentoa. Tämä on tarpeen, koska harrastelijapyöräilijälle työpäivän mittaiset harjoittelut ovat jo muutenkin kovia ja epämiellyttävä ajoasento ei päivän urakkaa helpota.

Kaiken kaikkiaan ulkotreenit ovat olleet mahtava kokemus ja tiimin kanssa matka taittuu nauraen ja välillä kiroillen, kun omat ilmoitukset kuopista, railoista ja sorasta pääsevät välillä unohtumaan. Telaketjumaisessa muodostelmassa liikkuminen maanteiden varrella on todellista tiimityötä ja merkkien anto on avainasemassa hyvän muodostelman säilymisessä. Pyöräily tiiminä on muutenkin kuin toimiva työyhteisö. Jokaisella tiimin jäsenellä on selkeä rooli, yhteinen tavoite on kaikille kristallinkirkkaana ja kaikkien suoritusta tarvitaan. Työyhteisöjen on hyvä oppia kuinka Peloton (ranskankielinen käsite yhtenäisenä liikkuvasta pyöräilyryhmästä) toimii parhaimmillaan.

Pyöräily on vain sivujuonne Team Rynkebyn matkassa. Koko harjoitteluajan olemme tehneet työtä Sylva ry:n hyväksi. Se on kova tsemppari silloinkin, kun maitohappo muodostuu reisiin Nuuksion ylämäkiharjoituksissa. Sylva on mukana lasten, nuorten ja perheiden arjessa, kun apua todella kaivataan.

Kun lapsella tai nuorella  todetaan syöpä, ja koko perhepiirin arki muuttuu. Sairaus koettelee lapsen voimia, mutta vaatii myös vanhemmilta mukautumiskykyä ja stressin sietoa. Lapsen sairastuttua syöpään toinen vanhemmista jättää työt ja hoitaa häntä koko sairauden ajan kotona tai sairaalassa. Tämän kuorman keskellä on hienoa, että löytyy vertaistukea kuuntelemassa ja tukemassa.

Yksi keskeisimmistä kokonaisuuksista, johon Sylva ry tuo tukea on se arki,jotanuori syöpään sairastunut tai syövän kokenut nuori elää. Nuorena ihminen ajattelee varmasti elävänsä kuolemattomana tai ainakin ajatus kuolemasta ja kuolemanpelko ovat kaukaisia asioita. Syöpä muuttaa arjen, minäkuvan ja piirtää pilviä taivaalle. Suomalainen syövänhoito on maailmanhuippua, mutta sairastuminen on muutakin kuin hoitoa. Sylva ry auttaa syöpään sairastuneita nuoria selviämään arjessa mm. erilaisilla vertaistukikursseilla, tapahtumilla sekä keräämällä jatkuvasti ajantasaista tietoa asioista, joita nuori syöpään sairastunut arjessaan tarvitsee. Kaikki tämä ja paljon muuta saadaan aikaan usein suurelta osin vapaaehtoisvoimin. Onneksi Sylva ry on olemassa ja meille rynkebyläisillä on mahdollisuus heitä tukea.

Ossi Koskinen
Asiakkuusjohtaja
Docrates Syöpäsairaala