Team Rynkeby-blogi: Ossin matka kohti Pariisia osa I

Docrateen asiakkuusjohtaja Ossi Koskinen pyöräilee ensi kesänä 1200 km Helsingistä Pariisiin syöpää sairastavien lasten auttamiseksi Espoon Team Rynkeby –joukkueessa. Team Rynkeby on pohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät siten varoja syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Yhteensä tapahtuma on vuosien varrella kerännyt rahaa lähes 20 miljoonaa euroa.

Tapahtumaa edeltävän vuoden aikana osallistujat harjoittelevat paljon, jotta pystyisivät pyöräilemään viikossa hurjat 1200 kilometriä. Sen lisäksi he sitoutuvat hankkimaan lahjoituksia esimerkiksi sponsoreilta. Docrates Syöpäsairaala sponsoroi Ossin ja muiden Team Rynkeby pyöräilijöiden keräystä. Suomalaisten joukkueiden lahjoitukset menevät leikkaamattomina Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys Sylva ry:lle.

Kuluvan vuoden aikana seuraamme Ossin harjoittelua ja matkaa kohti Pariisia Ossin blogiteksteissä täällä Docrateen kotisivuilla sekä Facebook-sivullamme.

21.1.2016

Mikä oli suurin yllätys Team Rynkebyssä?

Näin kuvia lehtiartikkelissa Team Rynkebyn joukkueesta ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten. Tämä lapsuuteni ensimmäisen jalkapallojoukkueen Vaajakosken Pallon väreihin eli kelta-mustaan pukeutunut pyöräilevä joukkue herätti kiinnostukseni. Olen itse seurannut lähes koko aikuisikäni hyvin läheltä kuinka syöpä vaikuttaa ja tiedän kuinka tärkeää erityisesti vertaistuki voi olla. Tuntuu hienolta tulla valituksi tiimiin myös itse mukaan keräämään varoja. Potilasjärjestöjen ihmiset ovat useille tuntemattomia sankareita ja tukipylväitä, jotka tukevat ihmisiä sekä heidän läheisiään matkalla, jota kukaan ei toivo itselleen tai läheisilleen.

Oma pyöräilytaustani on kohtalainen. Olen aina nauttinut pyöräilystä, mutta pidempiä matkoja on taustalla vähemmän. Ystäväporukalla olemme muutamia vuosia suorittaneet ns. Päijänne Challengen, jossa Juhannusaattona pyöräilemme Päijänteen päästä päähän, Asikkalasta Vaajakoskelle eli n.170km. Nyt tämä matka tehdään joka päivä viikon ajan eli haaste kasvaa seitsenkertaiseksi.

Vuosittain olen yrittänyt opetella uuden urheilulajin ja tänä vuonna se siis on pyöräily. Vaikka pyöräily itsessään on tuttua, niin maantiepyöräilyn salat ovat alkaneet avautua vasta Team Rynkebyn myötä. Sehän on joukkuelaji! Tämä on ollut suurin yllätys minulle. Kun on ikänsä pelaillut kaikenlaista eri porukoissa niin viime vuosina juuri tällainen oma tiimi on ehkä ollut se suurin yksittäinen asia, mitä urheiluharrastuksista ei ole saanut.

Harjoittelusta voin sanoa sen verran, että oikeastaan pitkät peruskuntoharjoitukset reippaasti kävellen ovat olleet suurin haaste, koska kävelyn ja juoksun välimaasto saa lihakset välillä aika jumiin. Tekniikkaharjoittelun avulla pystyy merkittävästi kehittämään oman pyöräilyn tehokkuutta ja erilaisilla täsmäharjoitteilla löytää lihaksia joiden olemassaolosta ei ollut mitään tietoa. Kerran viikossa järjestettävät Animal Spin – nimiset harjoitukset tuovat taas suurimman endorfiiniruiskeen, koska niissä todella joutuu itse ja koko joukkue antamaan kaikkensa ellei enemmänkin. Huippuohjaaja piiskaa lähes kirjaimellisesti tehot irti 1h-1,5h harjoituksissa.

Toivon oman kirjoitukseni kannustavan ihmisiä hakeutumaan joukkueeseen myös ensi vuonna. Itse mietin, kuinka saan harjoittelun onnistumaan siten, että 4P (Perhe, parisuhde, päivätyö ja polkeminen) pysyy balanssissa. Nyt voin sanoa, että perheellisellekin miehelle tämä onnistuu, kun aikataulut suunnitellaan. Lapsen kanssa leikkimiseen jää aikaa, yhteistä aikaa on koko perheelle ja myös haasteellinen työ onnistuu. Näiden ei siis ainakaan pitäisi olla esteitä, jos haluat itseäsi haastaa näinkin pitkällä säännöllistä harjoittelua 5 kertaa viikossa vaativaa suorituksella.

Mahtavaa, että myös työnantajani Docrates Syöpäsairaala on lähtenyt tukemaan hanketta ja Team Rynkebyn rahankeräyslipaskin on jo saanut täytettä kahvihuoneessamme. Harjoittelua ja matkaa seurailemme yrityksemme Facebook-sivulla https://www.facebook.com/Docratessairaala kesän ajan ja toivottavasti minut lipas kädessäni tavatessasi myös sinulla on mahdollisuus osallistua Sylvan tukemiseen tai löydät yrityksiä, joille tämä asia on tärkeä ja autat meitä keräämään varoja rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Join the fight!

Ossi Koskinen
Asiakkuusjohtaja
Docrates Syöpäsairaala