Tukholman alueen sairaalat lähettävät potilaita hoitoon Docrates Syöpäsairaalaan

Sädehoidon jonot Tukholman alueella ovat ruuhkautuneet muun muassa uusien sädehoitolaitteiden käyttöönotossa ilmenneiden haasteiden takia. Docrates Syöpäsairaala on heinäkuun lopulla sopinut tukholmalaisten sairaaloiden kanssa, että he lähettävät potilaita Docrateelle sädehoitoon kunnes kapasiteettipula Tukholmassa helpottaa.

Enimmäkseen mahdollisuutta lähteä Suomeen hoitoon tarjotaan nyt Tukholmassa rintasyöpäpotilaille. Suomeen lähteminen on potilaille vapaaehtoista. Hoidot, matkat ja majoituksen maksaa Tukholman lääni (Stockholms Läns Landsting, SLL).

Docrates palvelee ruotsalaisia sairaaloita kattavalla syövän hoidon palveluketjulla ja teknologialla. Docrateen kokenut henkilökunta on tottunut hoitamaan potilaita myös ruotsiksi, sillä jo tällä hetkellä noin neljännes Pohjoismaiden ainoan yksityisen syöpäsairaalan potilaista tulee Ruotsista.

– Ruotsissa on pitkiäkin viiveitä hoitoonpääsyssä ja nämä viiveet julkistetaan avoimesti sairaalakohtaisesti. Ruotsalaiset voivat EU:n potilasliikkuvuusdirektiivin mukaisesti hakeutua hoitoon toiseen EU-maahan ja saada korvausta saamiinsa tutkimuksiin ja hoitoihin Ruotsin vakuutuskassasta. Nyt keväällä kuluttajille tehdyn kyselytutkimuksen mukaan ruotsalaisista 92 prosenttia on valmiita matkustamaan ulkomaille, jos saavat siten parempaa tai nopeampaa hoitoa toisessa maassa, kertoo Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja Ilpo Tolonen.

– Syövän hoidossa viiveettömyys on tärkeää. Olimme luonnollisesti heti valmiita tukemaan Ruotsin julkista sairaanhoitoa kapasiteettipulassa ja auttamaan syöpään sairastuneita saamaan korkeatasoista hoitoa nopeasti. Sairaalassamme on hyvät resurssit myös kesällä. Teemme mielellämme myös Suomessa vastaavaa yhteistyötä julkisen syövänhoidon yksiköiden kanssa, sanoo Ilpo Tolonen.

– Olemme 11 vuodessa kasvaneet start-upista Suomen suurimmaksi terveydenhoitopalvelujen viejäksi. Suomi on syövänhoidon ja -tutkimuksen kärkimaita, ja meille tulee koko ajan enemmän potilaita ympäri maailman, nyt jo yli 60 maasta. Parhaillaan teemme selvitystyötä myös Kiinan markkinoista. Siellä olisi paljon potentiaalia, mutta Kiinassa suomalainen syövänhoito on vielä tuntematon käsite, kertoo Ilpo Tolonen.

Lisätiedot:

Docrates Syöpäsairaala, johtava ylilääkäri Tom Wiklund, +358 50 500 1810, tom.wiklund(a)docrates.com

Docrates Syöpäsairaala, markkinointi- ja viestintäjohtaja Ella Kirjasniemi +358 50 500 1838, ella.kirjasniemi(a)docrates.com

Pressansvarig på Stockholms läns landsting, Hanna Holmquist Karlsson, +46 8 737 25 00

 

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 60 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tarjoamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. www.docrates.com