Uudet syöpälääketutkimukset vievät Suomea maailmankartalle

Docrates aloitti ensimmäisenä maailmassa eturauhassyövän lääketutkimuksessa uuden immunoterapiahoidon

Docrateella on käynnissä kansainvälinen eturauhassyövän kliininen lääketutkimus uudella immuno-onkologisella lääkeaineella. Lääketutkimus on käynnissä 120 eri tutkimuskeskuksessa maailmalla. Olemme elokuussa 2016 ensimmäisenä maailmassa tässä lääketutkimuksessa aloittaneet eturauhassyövän hoidot potilaallamme ko. tutkimuslääkkeellä.

Eturauhassyöpä on maailman yleisin syöpä. Riski sairastua kasvaa iän mukana. Suomessa vuosittain todetusta yli 4700 eturauhassyöpätapauksesta valtaosa parantuu täysin. Hoidon onnistumisen kannalta tärkeää on nopea tutkimuksiin ja hoitoihin hakeutuminen. Pitkälle edennyt eturauhassyöpä ei enää parane kokonaan, vaan vaatii useimmiten elinikäistä hoitoa.

Immuno-onkologiset lääkkeet vievät syövänhoitoa eteenpäin harppauksin

Immuno-onkologisilla hoidoilla tarkoitetaan syövän hoitokeinoja (lääkkeitä), joiden tarkoituksena on vahvistaa elimistön omaa immuunireaktiota syöpää vastaan. Aiemmin käytössä olleita immunomodulaattoreita ovat interferonit, joita on käytetty mm. melanooman hoidossa. Uuden polven immuno-onkologiset hoidot ovat toimintamekanismiltaan erilaisia. Myös niistä ensimmäiset käyttökokemukset ovat melanoomasta. Tutkimustuloksia, jotka ovat toimineet myyntiluvan perusteena, on toistaiseksi raportoitu melanoomassa, keuhkosyövässä ja munuaissyövässä. Sen lisäksi alustavia tutkimustuloksia on raportoitu, ja laajemmat tutkimukset ovat menossa useassa muussa syövässä, kuten nyt eturauhassyövässä.

Docrates edelläkävijä immuno-onkologisissa hoidoissa

Ensimmäinen immuno-onkologinen hoito pembrolitsumabilla aloitettiin Docrateella jo maaliskuussa 2015. Pembrolitsumabi on immunologinen syöpälääke, jonka tehoa tutkitaan tällä hetkellä noin 30 eri syöpään. Olemme ottaneet käyttöön myös toisen saman lääkeaineryhmän lääkkeen nivolumabin. Docrateella on kokemusta onkolyyttisten adenovirusten tutkimuksesta ja hoidosta vuodesta 2007 lähtien. Onkolyyttisissa herpesvirushoidoissa Docrates on ollut ensimmäinen sertifioitu keskus Euroopassa.

Tutkimus toteutetaan Helsingissä Docrates Syöpäsairaalassa ja päätutkija on lääkehoidon ylilääkäri, syöpätautien erikoislääkäri Tuomo Alanko.

Muut tutkimuskeskukset Suomessa: Kuopion yliopistollinen sairaala, Tampereen yliopistollinen sairaala ja Turun yliopistollinen keskussairaala. Tutkimuksesta vastaavana henkilönä toimii Pirkko-Liisa Kellokumpu-Lehtinen, TAYS.

Lisätiedot:

Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Tom Wiklund, tom.wiklund@docrates.com, 050 500 1810

 

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan.  Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tar­joamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. Potilaita olemme hoitaneet yli 50 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin ja kansainvälistymisemme on kovassa kasvussa. www.docrates.com.

Lue lisää kliinisestä eturauhassyöpä -lääketutkimuksesta täältä