Docrates Syöpäsairaala. Docrates Cancer Center.

Magneettikuvaukset syövän diagnostiikassa

Syövän hoidossa tärkeimmät onnistumisen edellytykset luodaan jo ennen ensimmäistäkään leikkausta, lääkettä tai sädeannosta tekemällä huolellinen ja yksilöllinen diagnoosi ja aloittamalla sopivat hoidot mahdollisimman nopeasti. Syövän diagnostiikassa magneettitutkimukset ovat tärkeässä asemassa. Mitä tarkempia kuvia syöpäkasvaimesta saadaan, sitä paremmin tarvittavat hoitotoimenpiteet voidaan suunnitella.

Syövän sijainti ja luonne saadaan usein millintarkasti esiin yhdistämällä eri kuvantamistekniikoita. Docrates Syöpäsairaalassa on käytössä viimeisin diagnostiikkalaitteisto, kuten esimerkiksi magneettikuvantaminen, tietokonetomografia ja radiolääkkeitä hyödyntävä PET-diagnostiikka. Huippulaitteiston ja kliinisen henkilökunnan ammattitaidon avulla syövän tarkka levinneisyys saadaan selville ja hoito voidaan kohdentaa optimaalisesti.

Docrates on ottanut uuden magneettikuvantamislaitteen käyttöön

Täydentääkseen diagnostiikkalaitteistoaan Docrates on ottanut käyttöön uuden sukupolven magneettilaite Siemens Magnetom Vida 3T:n, joka perustuu 3:n teslan kuvantamisvoimaan. Kolme teslaa tuo lisää tarkkuutta erityisesti rintasyöpää ja eturauhassyöpää diagnosoitaessa. Uusi magneettilaite antaa entistä parempia kuvia, jotka tarjoavat lääkäreille mahdollisuuden tehdä tarkempi diagnoosi nopeasti ja ilman lisätutkimuksia. Näin saadaan aikaan myös entistä parempia hoitosuunnitelmia.

Magneettikuvausta käytetään syövän osalta etenkin rintojen, vatsan, lantion alueen, pään ja kaulan alueen, keskushermoston ja tuki- ja liikuntaelinten tutkimiseen. Magneetin yleisiä käyttökohteita syövänhoidossa ovat näin ollen esimerkiksi rintasyövän, eturauhassyövän, suolistosyövän tai aivokasvaimen diagnosointi ja/tai levinneisyystutkimukset.

Tapauksissa, joissa epäillään aivokasvainta tai rintasyöpää, on magneettikuvaus yksi herkimmistä menetelmistä todeta tauti. Rintasyöpää epäiltäessä voidaan magneettikuvauksessa esimerkiksi nähdä sellaisia pesäkkeitä, joita ei ole havaittu mammografiassa. Menetelmän avulla voidaan siten välttää mahdolliset uusintaleikkaukset, kun rintaan ei jää puutteellisen diagnostiikan vuoksi syöpäpesäkkeitä.  Magneettikuvantamista voidaan Docrateella tarvittaessa täydentää esimerkiksi radioaktiivisia merkkiaineita hyödyntävällä PET-TT-kuvantamisella syövän levinneisyyden määrittämiseksi.

 

Lisätiedot:
Docrates Syöpäsairaala, johtava ylilääkäri Tom Wiklund
tom.wiklund@docrates.com, 050 500 1810

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 60 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tarjoamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla. www.docrates.com.