Uusi tieteellinen artikkeli Docrateen isotooppiylilääkäri Kalevi Kairemolta: Eturauhassyövän uudet isotooppihoidot

Huhtikuussa ilmestynyt artikkeli tuo Docrateellakin käytettäville isotooppihoidoille näkyvyyttä lääketieteen asiantuntijoiden ammattilehdessä

Kairemon artikkeli kertoo isotooppihoitojen käytöstä eturauhassyövän hoidossa sekä uusimmista käyttöön otetuista merkkiaineista. Neljäsivuinen artikkeli paneutuu etenkin isotooppihoitojen merkitykseen luustoon tai pehmytosiin levinneen eturauhassyövän hoidossa. Docrates on tämäntyyppisten hoitojen tarjoamisessa Pohjoismainen edelläkävijä.

Artikkeli julkaistiin huhtikuussa 2017 BestPractice-lehden Onkologia ja Hematologia-erikoisalan julkaisussa.

Ote artikkelista:

”Eturauhassyöpää on hoidettu radioisotoopeilla jo runsaan 20 vuoden ajan. Ensimmäiset radiolääkkeet oli suunnattu luustometastaasien kipusädehoitoon. Ensimmäiset hoitokokeilut laajemman taudin hoitamiseksi tuotivat hyvin vaatimattomia tuloksia, koska käytössä ei ollut riittävän hyviä ja kattavia eturauhassyövän merkkiaineita. Tilanne kuitenkin muuttui 2000-luvulla, kun in vivo – diagnostiikka parani ja löydettiin hyviä merkkiaineita. Näin löytyi myös uusia täsmäsädehoitokeinoja, jotka ovat tulossa täydentämään hoitoarsenaalia. Tässä artikkelissa käsitellään uusimpia eturauhassyövän isotooppihoitoja, joissa vaikuttavina radiolääkeaineina ovat radium-223-kloridi ja lutetium-177-’PSMA’ […]”

Lue koko artikkeli tästä.

Lääketieteen asiantuntijoiden ammattilehti BestPractice välittää ammattilaisille uutta tietoa vertaisarvioiduista tieteellisistä julkaisuista, kansainvälisistä ja kotimaisista kongresseista sekä hoito-ohjeista. Lehden tavoitteena on tiedonvälityksen keinoin synnyttää ammattilaisten välistä keskustelua ajankohtaisista lääketieteellisistä aiheista.