Julkaistu: 12.12.2019

Uutta Docrateella ja Suomessa: Sädehoidon tatuoinnit jäivät historiaan 

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Sädehoidon kohdistuksessa apuna olleet tatuoinnit jäivät marraskuussa historiaan, kun sairaalaan asennettiin uusi AlignRT-hoidonkohdistusjärjestelmä. Potilaan kannalta tatuoinneista luopuminen on merkittävää.

Docrates Syöpäsairaala on ottanut onnistuneesti käyttöön uuden AlignRT-hoidonkohdistusjärjestelmän. Järjestelmän ansiosta sädehoidon kohdistuksessa perinteisesti käytössä olleet tatuointimerkit jäivät historiaan. Docrates Syöpäsairaalan sairaalafyysikko Timo Kiljusen mukaan tatuoinneista luopuminen on potilaan kannalta merkittävää.

– Hiljattain julkaistun tutkimuksen* mukaan jopa 78 % potilaista toivoo, ettei tatuointeja tarvitsisi käyttää. Vaikka merkki on pieni, on se silti pysyvä, ja näin ollen monille ikuinen muisto syöpähoidoista. Uuden järjestelmän ansiosta potilaiden ei tarvitse tätä asiaa enää murehtia.

AlignRT on automatisoitu, potilaan liikkeitä tarkasti seuraava järjestelmä, joka vertaa potilaan asentoa alle millimetrin tarkkuudella asentoon, jossa potilaan kuuluisi optimaalisen sädetyksen kannalta olla. Jos potilas liikahtaa, järjestelmän 3D kamerat havaitsevat tämän ja sädetys pysähtyy automaattisesti. Tatuoinneista luopumisen lisäksi AlignRT siis takaa, että potilaan tervekudokset saavat turhaa säteilyä entistä vähemmän, jolloin myös mahdollisten haittavaikutusten riski pienenee.

– Olemme iloisia siitä, että meillä on mahdollisuus ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöön menetelmä, joka takaa entistä turvallisemman sädehoidon ja ilman pysyviä muistoja iholla, sanoo Timo Kiljunen.

* The Breast Journal, Radiotherapy tattoo; Women’s skin as a carrier of personal memory – what do we cause by tattooing our patients?

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 22.06.2020

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaaliakin pidempään. Potilaille odottaminen on usein henkisesti raskasta, eikä se...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Tutustu sairaalamme henkilökuntaan: Yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Kononen

Docrates Syöpäsairaalan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosta motivoi, että sairaalan tarkkaan harkitut puitteet ja ympäristö antavat hänelle mahdollisuuden hoitaa potilaat...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Aidosti yksilöllistä syövänhoitoa – Mistä on kyse?

Aidosti yksilöllinen syövänhoito perustuu geeneihin ja yksilöllisiin tarpeisiin. Docrates Syöpäsairaalassa hoitoa toteutetaan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosen johdolla.

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Timo Joensuulle professorin arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Docrates Syöpäsairaalan perustajalle, sädehoidon ylilääkäri, dos., LT, Timo Joensuulle professorin arvonimen 11.6.2020. Arvonimi on...

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16