Uutta Docrateella ja Suomessa: Sädehoidon tatuoinnit jäivät historiaan 

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Sädehoidon kohdistuksessa apuna olleet tatuoinnit jäivät Docrateella historiaan vuoden 2019 lopulla, kun sairaalaan asennettiin uusi AlignRT-hoidonkohdistusjärjestelmä. Potilaan kannalta tatuoinneista luopuminen on merkittävää.

Docrates Syöpäsairaala on ottanut onnistuneesti käyttöön uuden AlignRT-hoidonkohdistusjärjestelmän. Järjestelmän ansiosta sädehoidon kohdistuksessa perinteisesti käytössä olleet tatuointimerkit jäivät historiaan. Docrates Syöpäsairaalan sairaalafyysikko Timo Kiljusen mukaan tatuoinneista luopuminen on potilaan kannalta merkittävää.

– Hiljattain julkaistun tutkimuksen* mukaan jopa 78 % potilaista toivoo, ettei tatuointeja tarvitsisi käyttää. Vaikka merkki on pieni, on se silti pysyvä, ja näin ollen monille ikuinen muisto syöpähoidoista. Uuden järjestelmän ansiosta potilaiden ei tarvitse tätä asiaa enää murehtia.

AlignRT on automatisoitu, potilaan liikkeitä tarkasti seuraava järjestelmä, joka vertaa potilaan asentoa alle millimetrin tarkkuudella asentoon, jossa potilaan kuuluisi optimaalisen sädetyksen kannalta olla. Jos potilas liikahtaa, järjestelmän 3D kamerat havaitsevat tämän ja sädetys pysähtyy automaattisesti. Tatuoinneista luopumisen lisäksi AlignRT siis takaa, että potilaan tervekudokset saavat turhaa säteilyä entistä vähemmän, jolloin myös mahdollisten haittavaikutusten riski pienenee.

– Olemme iloisia siitä, että meillä on mahdollisuus ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöön menetelmä, joka takaa entistä turvallisemman sädehoidon ja ilman pysyviä muistoja iholla, sanoo Timo Kiljunen.

* The Breast Journal, Radiotherapy tattoo; Women’s skin as a carrier of personal memory – what do we cause by tattooing our patients?

Lue lisää aiheesta

www.VisionRT.com

www.AlignRTEdu.com

Lue uusimpia tiedotteita

Visionääri kaikkien syöpään sairastuneiden asialla

Kun Timo Joensuu lähti 2000-luvun puolivälin paikkeilla perustamaan Pohjoismaiden ensimmäistä yksityistä syöpäsairaalaa, perustavana ideana oli, ettei tavanomainen riittänyt. Uudessa sairaalassa...

Lue lisää

Melanoomatilasto paljastaa karusti, millaisia vaikutuksia aurinkoturismilla on

Syöpätautien erikoislääkäri ohjeistaa ihosyöviltä suojautumiseen UV-säteilyn lisääntyessä kesällä

Lue lisää

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaalia pidempään. Potilaille odottaminen on usein raskasta, eikä se ole...

Lue lisää

Docrates Syöpäsairaalan markkinointi- ja viestintäjohtajaksi on nimitetty Anna-Sofia Malmi

Anna-Sofia Malmi, KM, on nimitetty Docrates Syöpäsairaalan markkinointi- ja viestintäjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 8. elokuuta 2022 alkaen. Hän vastaa yhtiön...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16