Uutta Docrateella ja Suomessa: Sädehoidon tatuoinnit jäivät historiaan 

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Sädehoidon kohdistuksessa apuna olleet tatuoinnit jäivät Docrateella historiaan vuoden 2019 lopulla, kun sairaalaan asennettiin uusi AlignRT-hoidonkohdistusjärjestelmä. Potilaan kannalta tatuoinneista luopuminen on merkittävää.

Docrates Syöpäsairaala on ottanut onnistuneesti käyttöön uuden AlignRT-hoidonkohdistusjärjestelmän. Järjestelmän ansiosta sädehoidon kohdistuksessa perinteisesti käytössä olleet tatuointimerkit jäivät historiaan. Docrates Syöpäsairaalan sairaalafyysikko Timo Kiljusen mukaan tatuoinneista luopuminen on potilaan kannalta merkittävää.

– Hiljattain julkaistun tutkimuksen* mukaan jopa 78 % potilaista toivoo, ettei tatuointeja tarvitsisi käyttää. Vaikka merkki on pieni, on se silti pysyvä, ja näin ollen monille ikuinen muisto syöpähoidoista. Uuden järjestelmän ansiosta potilaiden ei tarvitse tätä asiaa enää murehtia.

AlignRT on automatisoitu, potilaan liikkeitä tarkasti seuraava järjestelmä, joka vertaa potilaan asentoa alle millimetrin tarkkuudella asentoon, jossa potilaan kuuluisi optimaalisen sädetyksen kannalta olla. Jos potilas liikahtaa, järjestelmän 3D kamerat havaitsevat tämän ja sädetys pysähtyy automaattisesti. Tatuoinneista luopumisen lisäksi AlignRT siis takaa, että potilaan tervekudokset saavat turhaa säteilyä entistä vähemmän, jolloin myös mahdollisten haittavaikutusten riski pienenee.

– Olemme iloisia siitä, että meillä on mahdollisuus ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöön menetelmä, joka takaa entistä turvallisemman sädehoidon ja ilman pysyviä muistoja iholla, sanoo Timo Kiljunen.

* The Breast Journal, Radiotherapy tattoo; Women’s skin as a carrier of personal memory – what do we cause by tattooing our patients?

Lue lisää aiheesta

www.VisionRT.com

www.AlignRTEdu.com

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 19.01.2022

Docrates Syöpäsairaalan lahjoitukset tukevat uusien, kokeellisten syöpähoitojen tutkimusta

Docrates Syöpäsairaala välittää rahaston lahjoitusten avulla kiitollisten potilaiden tuen tutkimukseen, jonka avulla kehitetään uusia immunoterapiaan perustuvia syöpähoitoja.

Lue lisää
Julkaistu: 10.01.2022

Syöpä ja koronavirus – Usein kysyttyä

Uskaltaako sairaalaan lähteä? Jatkuvatko syöpähoitoni? Kokosimme yhteen koronaan liittyvät syöpään sairastuneiden yleisimmät huolenaiheet ja vastaukset niihin.

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Tässä aggressiivisimmat syövät: nopeiten etenevien kärjessä haima-, keuhko- ja maksasyöpä

Aggressiivisimpia syöpiä, joissa elinajanodote diagnoosista poismenoon on keskimäärin lyhin, ovat haimasyöpä, keuhkosyöpä ja maksasolusyöpä. Sairastumisriskiin vaikuttavat kussakin tapauksessa elintavat, erityisesti...

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Syöpäsairaalan professori kertoo: tässä 5 suurinta syöpään liittyvää myyttiä, joihin olen urallani törmännyt

Docrates Syöpäsairaalan perustaja, professori Timo Joensuu on tehnyt alalla jo neljännesvuosisadan pituisen uran. Nyt sädehoidon ylilääkäri sekä syöpätautien ja sädehoidon...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16