Naispotilas ja onkologi

Vääksyn Lääkärikeskus ja Docrates Syöpäsairaala käynnistävät syöpälääkärin etävastaanottotoiminnan Päijät-Hämeessä

LEHDISTÖTIEDOTE 2.11.2016

Asikkalassa toimiva Vääksyn Lääkärikeskus aloittaa syöpälääkärin etävastaanotot yhteistyössä Helsingissä toimivan Docrates Syöpäsairaalan kanssa. Syöpään sairastunut tai sitä epäilevä voi hakeutua syöpävastaanotolle Vääksyn Lääkärikeskukseen Asikkalaan, ja Docrateen syöpätautien erikoislääkäri pitää vastaanoton videoyhteyden kautta.

Vääksyn Lääkärikeskus ja Docrates Syöpäsairaala ovat yhdessä kehittäneet toimintamallin, jossa potilas saapuu Vääksyn Lääkärikeskuksen tiloihin Asikkalaan ja Docrateen onkologi vastaanottaa etäyhteyden avulla potilaan Helsingistä käsin. Syöpään sairastuneilla potilailla on näin mahdollisuus päästä nopeasti ja ilman lähetettä syöpälääkärin vastaanotolle myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, ja jatkaa tarvittaessa joustavasti ja viiveettä diagnostiikkaan ja jatkohoitoihin Helsingissä.

Docrates Syöpäsairaala voi tarjota syöpää epäilevälle tai siihen sairastuneelle viiveettömyyden lisäksi omalääkärin ja omahoitajan, jolloin potilas läheisineen saa yksilöllistä ja tavoitettavissa olevaa palvelua koko hoitoketjun ajan omalta hoitotiimiltään.

Vääksyn Lääkärikeskuksen Tiina Wangel toteaa: ”Nyt voimme palvella kattavasti myös syöpään sairastuneita diagnostiikasta hoitoon ja ennen kaikkea siten, että potilas säästää aikaa ja vaivaa, kun syöpälääkärin vastaanotto hoituu täällä Vääksyssä. Tämä palvelee koko Päijät-Hämeen, Keski-Suomen ja miksei myös Etelä-Savon asukkaita sekä lukuisia alueen kesäasukkaita.

Docrates Syöpäsairaalan johtava ylilääkäri Tom Wiklund toteaa yhteistyöstä: ”Syövänhoidossa etäyhteys potilaan ja lääkärin välillä on toimiva. Usein vastaanotolla käydään läpi asioita, jotka voidaan yhtä helposti hoitaa etäyhteyden avulla. Jatkohoidot ja tarvittava diagnostiikka voidaan toteuttaa nopeasti Helsingissä Docrateella. Vääksy on sijainniltaan erinomainen ja uusi palvelu vastaa alueella asuvien kasvaneeseen tarpeeseen päästä nopeasti hoitoon Docrateelle käymällä ensin omalla lähiseudulla vastaanottokäynnillä.  Lisäksi Vääksyn Lääkärikeskuksen toimintamalli ja potilaslähtöinen ajattelu vastaa omaa hoitofilosofiaamme, ja uskomme tämän välittyvän myös uuden palvelun kautta.

Aluksi vastaanottoja järjestetään kerran viikossa. Jatkotarvetta seurataan ja muokataan kysynnän mukaan.

Vääksyn Lääkärikeskus ja Docrates Syöpäsairaala ovat molemmat täysin suomalaisomisteisia yrityksiä.

 

Lisätiedot:

Vääksyn Lääkärikeskus, toimitusjohtaja Tiina Wangel
tiina.wangel@tiimikke.fi, puh. 0400-487992

Docrates Syöpäsairaala, johtava ylilääkäri Tom Wiklund
tom.wiklund@docrates.com, puh. 050-500 1810

Ajanvaraus etävastaanotolle tapahtuu Vääksyn Lääkärikeskuksen kautta puh. (03) 874 180.

Myös Docrates Syöpäsairaalan henkilökunta voi auttaa ja keskustella sopivasta vastaanottomuodosta puh. 010 773 2000.

Lue lisää viivettömästä ja kokonaisvaltaisesta syövänhoidosta Docrateella 

 

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Palvelemme syöpään sairastuneita koko hoitoketjun ajan syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan.  Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen konseptimme tuo potilaita joka puolelta maailmaa. Potilaita olemme hoitaneet yli 50 maasta, hoitoja olemme antaneet lähes 30 eri syöpätyyppiin. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa tar­joamme uusimpia syövän hoitomuotoja konseptimme mukaisesti – ihmisenä ihmisen rinnalla.  www.docrates.com.

Vääksyn Lääkärikeskus/Tiimikke Oy on vuonna 2006 perustettu perheyritys Asikkalassa. Toimimme paikallisesti ja palvelumme kattaa paitsi lääkäreiden vastaanottotoiminnan, myös laboratoriopalvelut, hoitajien vastaanoton, fysioterapian ja kuvantamisesta ultraäänidiagnostiikan. Nyt tämä toimintamalli laajenee pääkaupunkiseudulle etävastaanoton myötä ja palveluvalikoima täydentyy Docrateksen edistyksellisillä palveluilla. Tervetuloa! www.vaaksynlaakarikeskus.fi