Julkaistu: 22.04.2018

Yhä useampi selviää syövästä – Suomi syövänhoidon kärkimaita

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Lancetissa 30.1.2018 julkaistun CONCORD3-tutkimuksen mukaan yhä useampi selviää syövästä (5 vuoden seurannassa). Myös tappavimmista syövistä kuten maksa- ja keuhkosyövästä selvitään entistä paremmin.

Tutkimuksen mukaan syövästä selviytyminen vaihtelee kuitenkin huomattavasti eri maiden välillä.  Eroja on erityisesti tietyissä lasten syövissä. Tutkimuksen mukaan Suomi kuuluu maailman kahdeksan parhaan selviytyjämaan joukkoon. Elossaololuvut ovat kasvaneet 2000-luvulla Suomessa etenkin suolisto-, eturauhas-, maksa- ja haimasyöpään sairastuneilla ja ihomelanoomaan- ja lymfoomiin sairastuneilla.

Syöpätutkimusta tarvitaan edelleen syövän riskitekijöiden ymmärtämiseen ja ennaltaehkäisyn, varhaisen toteamisen ja uusien hoitojen kehittämiseen.

Tutkijat painottavat, että kansalliset syöpärekisterit ovat tehokkaita ja edullisia työkaluja, jotka tuottavat jatkuvasti arvokasta tietoa sekä syövän ehkäisytoimien onnistumisesta että terveydenhoitojärjestelmien tehokkuudesta. CONCORD-tutkimus kattaa 71 maata, joissa asuu kaksi kolmasosaa maailman väestöstä.

Docrates Syöpäsairaala on aktiivisesti mukana uusien entistä tehokkaampien syöpähoitojen kehittämisessä. Lue käynnissä olevista kliinisistä lääketutkimuksistamme >>

 

Linkki tutkimusartikkeliin:

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)33326-3/fulltext?rss=yes

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 07.09.2020

Docrates Syöpäsairaalaan huipputeknologiaa edustava PET-TT-laite

Docrates Syöpäsairaalaan on asennettu Suomessa vielä harvinainen, uuden sukupolven PET-TT-kuvantamisen laite. Uusi laite tarjoaa aiempaa tarkempia kuvia, lyhyempiä kuvausaikoja sekä...

Lue lisää
Julkaistu: 01.09.2020

Miksi hoitaa eturauhassyöpää yksityisessä syöpäsairaalassa?

Yksityiseen eturauhassyövän hoitoon hakeudutaan muun muassa nopeuden, yksilöllisen ja aktiivisen hoito-otteen, maailmanluokan sädehoidon sekä elämänlaadullisten seikkojen vuoksi.

Lue lisää
Julkaistu: 28.08.2020

Voidaanko kohdunkaulan syöpä hävittää maailmasta?

Tie kohdunkaulan syövän hävittämiseen on rokottaminen, kirjoittaa naistentautien ja synnytysten sekä gynekologisen onkologian erikoislääkäri, prof., Johanna Mäenpää.

Lue lisää
Julkaistu: 26.08.2020

Mies – Näin pidät eturauhasestasi huolta

Eturauhassyöpään sairastuu vuosittain yli 5000 ja kuolee yli 900 miestä. Myös muut eturauhasvaivat ovat miehillä yleisiä. Lue, miten voit pitää...

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16