Yhä useampi selviää syövästä – Suomi syövänhoidon kärkimaita

Kategoriat: Uutiset ja tiedotteet
Lancetissa 30.1.2018 julkaistun CONCORD3-tutkimuksen mukaan yhä useampi selviää syövästä (5 vuoden seurannassa). Myös tappavimmista syövistä kuten maksa- ja keuhkosyövästä selvitään entistä paremmin.

Tutkimuksen mukaan syövästä selviytyminen vaihtelee kuitenkin huomattavasti eri maiden välillä.  Eroja on erityisesti tietyissä lasten syövissä. Tutkimuksen mukaan Suomi kuuluu maailman kahdeksan parhaan selviytyjämaan joukkoon. Elossaololuvut ovat kasvaneet 2000-luvulla Suomessa etenkin suolisto-, eturauhas-, maksa- ja haimasyöpään sairastuneilla ja ihomelanoomaan- ja lymfoomiin sairastuneilla.

Syöpätutkimusta tarvitaan edelleen syövän riskitekijöiden ymmärtämiseen ja ennaltaehkäisyn, varhaisen toteamisen ja uusien hoitojen kehittämiseen.

Tutkijat painottavat, että kansalliset syöpärekisterit ovat tehokkaita ja edullisia työkaluja, jotka tuottavat jatkuvasti arvokasta tietoa sekä syövän ehkäisytoimien onnistumisesta että terveydenhoitojärjestelmien tehokkuudesta. CONCORD-tutkimus kattaa 71 maata, joissa asuu kaksi kolmasosaa maailman väestöstä.

Docrates Syöpäsairaala on aktiivisesti mukana uusien entistä tehokkaampien syöpähoitojen kehittämisessä. Lue käynnissä olevista kliinisistä lääketutkimuksistamme >>

 

Linkki tutkimusartikkeliin:

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)33326-3/fulltext?rss=yes

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 19.01.2022

Docrates Syöpäsairaalan lahjoitukset tukevat uusien, kokeellisten syöpähoitojen tutkimusta

Docrates Syöpäsairaala välittää rahaston lahjoitusten avulla kiitollisten potilaiden tuen tutkimukseen, jonka avulla kehitetään uusia immunoterapiaan perustuvia syöpähoitoja.

Lue lisää
Julkaistu: 10.01.2022

Syöpä ja koronavirus – Usein kysyttyä

Uskaltaako sairaalaan lähteä? Jatkuvatko syöpähoitoni? Kokosimme yhteen koronaan liittyvät syöpään sairastuneiden yleisimmät huolenaiheet ja vastaukset niihin.

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Tässä aggressiivisimmat syövät: nopeiten etenevien kärjessä haima-, keuhko- ja maksasyöpä

Aggressiivisimpia syöpiä, joissa elinajanodote diagnoosista poismenoon on keskimäärin lyhin, ovat haimasyöpä, keuhkosyöpä ja maksasolusyöpä. Sairastumisriskiin vaikuttavat kussakin tapauksessa elintavat, erityisesti...

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Syöpäsairaalan professori kertoo: tässä 5 suurinta syöpään liittyvää myyttiä, joihin olen urallani törmännyt

Docrates Syöpäsairaalan perustaja, professori Timo Joensuu on tehnyt alalla jo neljännesvuosisadan pituisen uran. Nyt sädehoidon ylilääkäri sekä syöpätautien ja sädehoidon...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16