Skip to content

Veera Salminen

Cпециалист онкологии

Языки

Финский, шведский, английский

Резюме

  • Docrates Syöpäsairaala, Syöpätautien erikoislääkäri 2021 –
  • TAYS, Syöpätautien erikoislääkäri 2011 –
  • TAYS, Palliatiivisen hoidon erikoislääkäri 2011 –
  • Vaasan keskussairaala, Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri (osa-aik.) 2010 – 2016
  • Satakunnan keskussairaala, Syöpätautien erikoislääkäri (osa-aik.) 2016–2017

Членства и почетные должности

Suomen onkologiayhdistyksen jäsen
Palliatiivisen lääketieteen yhdistyksen jäsen
FISPENin jäsen ja hallituksen jäsen (ESPENin eli eurooppalaisen ravitsemus- ja metaboliajärjestön suomalainen osasto)
ESMOn jäsen

Научная деятельность

Veera Salminen on aiemmin tehnyt tutkimusta syövän angiogeneesistä. Tällä hetkellä hänellä on tekeillä väitöskirjatutkimus, joka liittyy syöpäpotilaiden käyttämiin täydentäviin ja vaihtoehtoisiin hoitoihin. Hän on myös toiminut apututkijana useissa kliinisissä lääketutkimuksissa.

Биография

Syöpätautien erikoislääkäri Veera Salminen kohtaa potilaansa aidosti ja hoitaa heidät kokonaisvaltaisesti.

Veera Salminen on työskennellyt Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) syövänhoidon vastuualueella vuodesta 2004 lähtien ja siellä perehtynyt erityisesti maha-suolikanavan syöpien sekä neuroendokriinisten kasvainten hoitoon, palliatiiviseen eli oireenmukaiseen hoitoon sekä syöpäpotilaille tehtäviin pientoimenpiteisiin (keuhkopussi- ja vatsaontelonesteen poistot eli punktiot sekä pysyvien, kotona tyhjennettävien nesteenpoistoletkujen (PleurX-dreeni) asennus). Hän on perehtynyt myös syöpäpotilaiden ravitsemusongelmiin sekä syöpäpotilaita kiinnostaviin täydentäviin ja vaihtoehtoisiin hoitoihin.

Salminen tekee parhaillaan tieteellistä tutkimusta syöpäpotilaiden täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitojen käytöstä, ja hän on myös luennoinut aiheesta niin syöpäpotilaille kuin syövänhoidon ammattilaisille ja opiskelijoillekin. Hänellä on meneillään palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyskoulutus. Taysin syövänhoidon vastuualueella työskennellessään Salminen on osallistunut useiden kliinisten syöpälääketutkimusten tekoon.

Syöpäpotilaiden hoidossa Salmiselle on erityisen tärkeää, että jokainen potilas ja omainen kokee tulevansa kohdatuksi yksilönä, ja hoitosuunnitelmat laaditaan yhteistyössä potilaan toiveita ja arvoja kunnioittaen. Tämän toteutumiseksi on välttämätöntä, että potilas ymmärtää sairautensa tilanteen hyvin, joten Salminen pyrkii myös huolehtimaan siitä, että potilas ja omaiset saavat sairaudesta ja hoitosuunnitelmasta riittävästi selkeää ja totuudenmukaista tietoa.