Skip to content

Veera Salminen

Syöpätautien erikoislääkäri

Olen syöpätautien erikoislääkäri ja hoidan erityisesti maha-suolikanavien syöpiä. Erikoisosaamistani ovat myös palliatiivinen hoito sekä syöpäpotilaan tukihoidot. Teen myös pientoimenpiteitä, kuten punktioita sekä pysyvien pleura- ja askitesdreenien asennuksia.

Minulle voi varata myös neuvontakäynnin, mikäli haluat keskustella ja saada toisen arvion tilanteestasi.

Potilastyössä minulle on erityisen tärkeää, että jokainen potilas ja omainen kokevat tulevansa kohdatuksi yksilönä, ja että hoitosuunnitelma laaditaan yhteistyössä potilaan toiveita ja arvoja kunnioittaen.

Haluan kohdata potilaani aidosti ja hoitaa heidät kokonaisvaltaisesti. Huolehdin myös, että potilas ja omaiset saavat sairaudesta ja hoitosuunnitelmasta riittävästi selkeää ja totuudenmukaista tietoa. Vastaanotolleni ovat tervetulleita mukaan myös potilaan läheiset.

Varaa aika vastaanotolleni ajanvarauksestamme  p. 010 773 2000.

Saimme tunnin puhelun aikana enemmän tietoa kuin kahden vuoden aikana, jolloin olemme käyneet muualla syöpähoidoissa. Kiitos!

- Asiakaspalaute

Kielitaito

Suomi, ruotsi, englanti

Koulutus

Lääketieteen lisensiaatti, 2001
Syöpätautien erikoislääkäri, 2011

Työhistoria

  • Docrates Syöpäsairaala, syöpätautien erikoislääkäri 2021–
  • TAYS, syöpätautien erikoislääkäri 2011–
  • TAYS, palliatiivisen hoidon erikoislääkäri 2011–
  • Vaasan keskussairaala, syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri (osa-aik.) 2010–2016
  • Satakunnan keskussairaala, syöpätautien erikoislääkäri (osa-aik.) 2016–2017

Jäsenyydet ja luottamustehtävät

Suomen onkologiayhdistyksen jäsen
Palliatiivisen lääketieteen yhdistyksen jäsen
FISPENin jäsen ja hallituksen jäsen (ESPENin eli eurooppalaisen ravitsemus- ja metaboliajärjestön suomalainen osasto)
ESMOn jäsen

Tieteellinen toiminta

Veera Salminen on aiemmin tehnyt tutkimusta syövän angiogeneesistä. Tällä hetkellä hänellä on tekeillä väitöskirjatutkimus, joka liittyy syöpäpotilaiden käyttämiin täydentäviin ja vaihtoehtoisiin hoitoihin.

Hän on myös toiminut apututkijana useissa kliinisissä lääketutkimuksissa.

Biografia

Syöpätautien erikoislääkäri Veera Salminen kohtaa potilaansa aidosti ja hoitaa heidät kokonaisvaltaisesti.

Veera Salminen on työskennellyt Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) syövänhoidon vastuualueella vuodesta 2004 lähtien ja siellä perehtynyt erityisesti maha-suolikanavan syöpien sekä neuroendokriinisten kasvainten hoitoon, palliatiiviseen eli oireenmukaiseen hoitoon sekä syöpäpotilaille tehtäviin pientoimenpiteisiin (keuhkopussi- ja vatsaontelonesteen poistot eli punktiot sekä pysyvien, kotona tyhjennettävien nesteenpoistoletkujen (PleurX-dreeni) asennus).

Hän on perehtynyt myös syöpäpotilaiden ravitsemusongelmiin sekä syöpäpotilaita kiinnostaviin täydentäviin ja vaihtoehtoisiin hoitoihin.

Salminen tekee parhaillaan tieteellistä tutkimusta syöpäpotilaiden täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitojen käytöstä, ja hän on myös luennoinut aiheesta niin syöpäpotilaille kuin syövänhoidon ammattilaisille ja opiskelijoillekin. Hänellä on meneillään palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyskoulutus. Taysin syövänhoidon vastuualueella työskennellessään Salminen on osallistunut useiden kliinisten syöpälääketutkimusten tekoon.

Syöpäpotilaiden hoidossa Salmiselle on erityisen tärkeää, että jokainen potilas ja omainen kokee tulevansa kohdatuksi yksilönä, ja hoitosuunnitelmat laaditaan yhteistyössä potilaan toiveita ja arvoja kunnioittaen. Tämän toteutumiseksi on välttämätöntä, että potilas ymmärtää sairautensa tilanteen hyvin, joten Salminen pyrkii myös huolehtimaan siitä, että potilas ja omaiset saavat sairaudesta ja hoitosuunnitelmasta riittävästi selkeää ja totuudenmukaista tietoa.