Skip to content

Etävastaanotot Docrates Syöpäsairaalassa

Sairaalamme tarjoaa viiveetöntä syövänhoitoa myös etävastaanotoilla.

Pääset syöpätautien erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä halutessasi myös etävastaanottojen kautta.

Mikäli valitset etävastaanoton, järjestämme sinulle erikoislääkärin etävastaanoton puhelimen tai videoyhteyden välityksellä. Myös hoitajamme auttavat sinua etänä. Jatkotutkimukset ja hoidot järjestetään viiveettä Docrates Syöpäsairaalassa.

Miten varaan ajan etävastaanotolle?

Voit varata ajan etävastaanotolle ajanvarausnumerostamme, +358 10 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Mikäli olet varaamassa syöpälääkärin etävastaanottokäyntiä Docrateelle, voit varata ajan myös MyDocrates -verkkopalvelussamme.

MyDocrates

Etävastaanotto on puhelin- tai videovastaanotto.

Puhelinaika

Jos olet varannut puhelinajan, asiantuntijamme soittaa sinulle sovittuna aikana.

Videovastaanotto

Jos olet varannut ajan videovastaanotolle, tarvitset Internet-yhteyden. Vastaanotto pidetään MyDocates -verkkopalvelun kautta videoyhteydellä. Videoyhteys toimii millä tahansa verkkoyhteydessä olevalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Jos olet varannut etävastaanottoajan puhelimitse etkä näin ole vielä rekisteröitynyt MyDocrates -verkkopalveluun, käy rekisteröitymässä alla olevasta linkistä. Rekisteröityminen palvelun käyttäjäksi kannattaa tehdä heti.

Sinun kannattaa kirjautua sisään MyDocratesiin ja testata videoyhteyttä hyvissä ajoin ennen videovastaanottoa (noin 10 minuuttia ennen).

MyDocrates

Miten valmistaudun etävastaanottoon?

Etävastaanoton voi varata kahdella tapaa: puhelimitse tai MyDocrates -palvelussa.

Katso alta ohje sen mukaan, missä olet varauksesi tehnyt:

Etävastaanoton varaus tehty puhelimitse:

Käy tunnistautumassa MyDocrates -verkkopalveluun, jossa sinun tulee ennen vastaanottoa täyttää potilassuostumuslomake ja esitietolomake sekä maksaa vastaanotto MyDocratesissa heti varauksen tekemisen jälkeen. Tarvitset tunnistautumiseen mobiili- tai verkkopankkivarmenteet.

Etävastaanoton varaus tehty MyDocrates -palvelussa:

Varatessasi MyDocrates -palvelusta etävastaanoton olet maksanut vastaanoton etukäteen. Sinun tulee myös täyttää potilassuostumuslomake ja esitietolomake MyDocrates-palvelussa. Tällä hetkellä MyDocrates -palvelu ei näytä sinulle oletko täyttänyt lomakkeen vai et. Mutta jos muistat täyttäneesi lomakkeet, asia on kunnossa.

Potilassuostumuslomake ja esitiedot

Tarvitsemme suostumuksen potilastietojesi tallentamiseen Docrateen potilasrekisteriin ja luovuttamiseen hoitosuhteen niin edellyttäessä hoitoon osallistuvien keskitettyyn rekisteriin liittyneiden muiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden välillä. Suostumuksen voit antaa MyDocrates -verkkopalvelussa.

Esitietolomakkeella kartoitettavilla terveyteesi ja sairauksiin liittyvillä tiedoilla voi olla merkitystä syövän riskitekijöiden arvioinnissa sekä hoitosi suunnittelussa ja toteutuksessa. Osa tiedoista ei usein käy ilmi sairaskertomusjäljennöksistä. Kun esitiedot ovat mahdollisimman täydelliset, voidaan vastaanotolla keskittyä nykysairauteenne ja sen hoitoon. Esitiedot voit antaa MyDocrates -verkkopalvelussa.

Muut tarvittavat asiakirjat:

Mikäli etävastaanottosi on ensimmäinen käynti Docrateen syöpälääkärillämme, saatamme pyytää sinua toimittamaan meille sairauskertomukset sekä mahdolliset patologin lausunnot, kuvat ja laboratoriotulokset. Voimme myös tilata ne puolestasi sinua hoitaneesta sairaalasta, mikäli saamme sinulta siihen kirjallisen suostumuksen. Suostumuksen voi antaa MyDocrates -verkkopalvelussa. Tämä nopeuttaa asiakirjojen saamista ja varmistaa, että tarvittavat tiedot ovat käytettävissä ensikäynnillä.

Mitä aikoja voidaan toteuttaa etävastaanottona?

Suurimman osan erikoislääkärien ensikäynneistä ja seurantakäynneistä sekä ravitsemus- ja seksuaalineuvonnasta voidaan toteuttaa etäyhteyksien avulla. Tilanteen arvioivat tarvittaessa asiantuntevat hoitajamme yhdessä lääkärin kanssa.

Mitä etävastaanotto maksaa?

Kattava ensikäynti puhelin- tai videoyhteydellä (n. 60 min):

 • Hinta 549 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 541 €)
 • Sisältää tarvittaessa myös perehtymisen potilaan sairauskertomuksiin sekä mahdollisiin patologin lausuntoihin, diagnostisiin kuviin ja laboratoriotuloksiin. Vastaanoton pohjalta potilas saa lääkärinlausunnon ja mahdollisen hoitosuunnitelman.

Neuvontakäynti uudelle potilaalle puhelin- tai videoyhteydellä (enint. 30 min):

 • Hinta 302 € (Kelakorvauksen jälkeen 294 €)
 • Sopii potilaalle, jolla on syöpäepäily tai uusi diagnoosi, ja joka haluaa keskustella tutkimus- ja hoitovaihtoehdoista syöpälääkärin kanssa. Muissa tapauksissa suosittelemme aina kattavaa ensikäyntiä (60min). Neuvontakäynnin pohjalta potilas saa lyhyen yhteenvedon keskustelusta ja tarvittaessa neuvoja, miten edetä tilanteessa.
 • Huom. Neuvontakäynti ei sisällä potilaan kertomustietojen tilaamista ja niihin tutustumista etukäteen tai hoito- tai tutkimussuunnitelman laadintaa

Seurantakäynti puhelin- tai videoyhteydellä (enint. 45 min):

 • Hinta 379 € ( Kelakorvauksen jälkeen 371 €)
 • Docrateella tutkimuksissa tai hoidossa olleelle potilaalle

Puhelinvastaanotto (10-20 min):

 • Hinta 215 € (ennen Kelakorvausta, Kelakorvauksen jälkeen 207 €)
 • Erikoislääkärin lyhyt puhelinvastaanotto Docrateella tutkimuksissa tai hoidossa olleelle potilaalle.
 • Tämän puhelinvastaanoton voi varata ainoastaan ajanvarauspalvelumme kautta  numerosta: +358 10 773 2000.

Etävastaanotto tulee maksaa MyDocrates -verkkopalvelussa heti kun varaus on tehty. Saat tarkemmat maksuohjeet ajanvarauksestamme.

MyDocrates

Lue uusimpia tiedotteita

Jos syöpä askarruttaa, Docrates on lähellä

Syöpätautien erikoislääkärimme vastaanotolle saat ajan viiveettä ja ilman lähetettä. Asiantuntijamme perehtyy tilanteeseesi ja vastaa kaikkiin kysymyksiisi. Hyödynnämme uusimpia syöpähoitoja ja...

Lue lisää

Tuore tutkimus: Seksuaalisuus eturauhassyöpäpotilaiden huolenaiheena, oireiden perusteella hoitoon hakeutui vain kolmasosa

Taloustutkimuksen tuoreen eturauhassyöpään keskittyneen Suomi Hoitaa 2023 -tutkimuksen tulokset osoittavat, että jopa 19 prosenttia potilaista hakeutuu tutkimuksiin vasta 4 kuukauden...

PSA on hyvä eturauhastesti – Näin seuraat eturauhasesi terveyttä

PSA on tärkeä apu eturauhasen terveydestä huolehtimisessa. Siksi PSA-testi onkin paras syntymäpäivälahja viisikymppiselle miehelle! Kirurgian ja urologian erikoislääkärimme Lauri Taipale...

Docrates Syöpäsairaalan laajennusosa valmistunut – Palvelutarjonta entistä monipuolisempi

Docrates Syöpäsairaalan palvelutarjonta on entistä monipuolisempi erityisesti syöpää epäileville ja varhaisvaiheen diagnostiikkaa tarvitseville asiakkaille. Laajennusosassa toteutetaan syövän havaitsemiseen liittyviä tutkimuksia,...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
 • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
 • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16