Skip to content
Avaa sivuvalikko

Luomien ja ihon tarkastus luomihoitajan tai ihotautilääkärin vastaanotolla

Askarruttaako luomien tilanne tai kuulutko ihosyövän riskiryhmään? Docrates tarjoaa mahdollisuuden ihon ja luomien tarkastukseen ja ihosyövän varhaistoteamiseksi.

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Melanooma on yleistynyt erityisesti nuorilla naisilla. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä havaitaan tarpeeksi ajoissa. Jokainen voi itse vaikuttaa ihosyövän riskiin, ja tuntea oman ihonsa sekä omat riskitekijänsä.

Kaikki epäilyttävät ihomuutokset kannattaa käydä näyttämässä asiantuntijalla

Muutokset luomissa tai muut ihomuutokset ovat usein ensimmäinen merkki ihosyövästä. Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä riskiryhmiin kuuluville eli henkilöille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle. Lue lisää ihosyövän oireista.

Riskiryhmään kuuluvat voivat hyötyä säännöllisistä ihotarkastuksista

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien kannattaa harkita säännöllistä ihon tarkistuttamista ammattilaisen toimesta, vaikka mitään muutoksia ei iholla näkyisi. Ihotautien erikoislääkäri pystyy tutkimaan ihon tarkasti dermatoskooppia hyödyntäen, jolloin hän voi havaita herkästi reagointia vaativat muutokset. Näin ollen ihosyövän jäljille on mahdollista päästä hyvissä ajoin, mikä edesauttaa syövästä parantumista.

Luomihoitajan vastaanotto

Docrateen luomihoitajan vastaanotolle voit hakeutua, kun haluat tietää ihosi tämänhetkisen kunnon ja tarkastuttaa luomesi. Luomihoitaja pystyy tutkimaan ihon tarkasti dermatoskooppia hyödyntäen, jolloin hän voi havaita herkästi reagointia vaativat muutokset. Näin ollen ihosyövän jäljille on mahdollista päästä hyvissä ajoin, mikä edesauttaa syövästä parantumista.

Luomihoitaja konsultoi tarvittaessa Docrateen ihotautilääkäriä tai ohjaa suoraan ihotautilääkärin vastaanotolle, mikäli tarkastuksessa löytyy jotain poikkeavaa.

Ihotautilääkärin vastaanotto

Selkeät tai huolestuttavat muutokset ihossa tai luomissa on aina syytä tarkastuttaa ihotautilääkärin vastaanotolla. Ihotautilääkäri laatii suunnitelman seurantaa varten ja tarvittaessa suosituksen jatkotutkimuksista ja/tai hoidosta, seurannasta ja uv-suojauksesta.

Docrates Syöpäsairaalan erikoisalaa on ihosyöpien varhainen diagnostiikka

Docrates Syöpäsairaalan ihosyöpien, dermatologian sekä plastiikkakirurgian asiantuntijat tarjoavat parasta mahdollista hoitoa melanooma- ja muille ihosyöpäpotilaille tai sitä epäileville. Teemme luomien tarkastuksia ja poistoja viimeisintä teknologiaa hyödyntäen.

Jos jatkotutkimuksille ja toimenpiteille on tarvetta, ne järjestyvät nopeasti Docrateella. Koordinoiva hoitaja vastaa siitä, että asiat sujuvat mahdollisimman jouhevasti ja nopeasti.

Asiantuntijan vastaanoton varaaminen ja valmistautumisohjeet

Ihotautilääkärillemme ja luomihoitajallemme voit varata ajan puhelinpalvelumme kautta, jossa sinua auttavat ammattitaitoiset sairaanhoitajamme numerossa 010 773 2000.

  • Ihotautien erikoislääkärin vastaanoton (20 min) ja dermatologisen tutkimuksen hinta on 192 € + poliklinikkamaksu 32 €.
    • Palvelu sisältää ihotautilääkärin haastattelun, laajan ihontarkastuksen dermatoskoopilla, kirjallisen palautteen, ihomuutoksen kuvaamisen potilaalle seurantaa varten ja tarvittaessa suosituksen jatkotutkimuksista ja/tai hoidosta, seurannasta ja uv-suojauksesta.
  • Luomihoitajan tekemän luomitarkastuksen hinta on 70 € + palvelumaksu 5 €. 
    • Palvelu sisältää ihon ja luomien dermatoskooppia hyödyntäen. Käynnillä saa myös ohjeita ihon suojaamiseen auringolta ja neuvoja ihon omaseurantaan. Luomihoitaja konsultoi tarvittaessa Docrateen ihotautilääkäriä tai ohjaa suoraan ihotautilääkärin vastaanotolle.

Lue lisää aiheesta

Ihosyöpä yleistyy – Minkälaiset ihomuutokset vaativat reagointia, entä kenen kannattaa käydä ihotarkastuksissa?

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä...

Lue lisää

Melanooma, ihosyövistä katalin

Melanooman riskiryhmään kuuluvat erityisesti vaaleat, pisamaiset ja helposti palavat ihmiset ja ne, joilla on todella paljon luomia, tai henkilöt, joiden...

Harva muistaa suojata ihoaan varjossa

Vain 10 prosenttia suomalaisista suojautuu riittävän hyvin auringon säteilyltä. Palaminen lisää melanoomaan sairastumisen riskiä etenkin luonnostaan vaaleaihoisilla ihmisillä. Jopa puolet...

Tärkeää tietoa ihosyövistä. Miten tunnistaa vaarallinen näppy tai luomi?

Näppy iholla, joka ei parane nopeasti vaan kasvaa kasvamistaan pitää käydä näyttämässä lääkärille – kyseessä voi olla melanooma tai muu...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16