Skip to content
Avaa sivuvalikko

Ihotautilääkärin vastaanotto ja luomien tarkastus

Askarruttaako luomien tilanne tai kuulutko ihosyövän riskiryhmään? Docrates tarjoaa mahdollisuuden ihosyövän varhaistoteamiseksi.

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Melanooma on yleistynyt myös nuorilla, ja erityisesti nuorilla naisilla. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä havaitaan tarpeeksi ajoissa. Jokainen voi itse vaikuttaa ihosyövän riskiin, ja tuntea oman ihonsa sekä omat riskitekijänsä.

Kaikki epäilyttävät ihomuutokset kannattaa käydä näyttämässä lääkärissä

Muutokset luomissa tai muut ihomuutokset ovat usein ensimmäinen merkki ihosyövästä. Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä riskiryhmiin kuuluville eli henkilöille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle. Lue lisää ihosyövän oireista.

Riskiryhmään kuuluvat voivat hyötyä säännöllisistä ihotarkastuksista

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien kannattaa harkita säännöllistä ihon tarkistuttamista ammattilaisen toimesta, vaikka mitään muutoksia ei iholla näkyisi. Ihotautien erikoislääkäri pystyy tutkimaan ihon tarkasti dermatoskooppia hyödyntäen, jolloin hän voi havaita herkästi reagointia vaativat muutokset. Näin ollen ihosyövän jäljille on mahdollista päästä hyvissä ajoin, mikä edesauttaa syövästä parantumista.

Docrates Syöpäsairaalan erikoisalaa on ihosyöpien varhainen diagnostiikka

Docrates Syöpäsairaalan ihosyöpien, dermatologian sekä plastiikkakirurgian asiantuntijat tarjoavat parasta mahdollista hoitoa melanooma- ja muille ihosyöpäpotilaille tai sitä epäileville. Teemme luomien tarkastuksia ja poistoja viimeisintä teknologiaa hyödyntäen.

Docrates Syöpäsairaalassa ihosyövän varhaistoteaminen koostuu ihotautilääkärin tekemästä dermatologisesta tutkimuksesta sekä asiakkaan haastattelusta. Lääkäri laatii suunnitelman seurantaa varten ja tarvittaessa suosituksen jatkotutkimuksista ja/tai hoidosta, seurannasta ja uv-suojauksesta.

Jos jatkotutkimuksille ja toimenpiteille on tarvetta, ne järjestyvät nopeasti Docrateella. Koordinoiva hoitaja vastaa siitä, että asiat sujuvat mahdollisimman jouhevasti ja nopeasti.

Ihotautilääkärin vastaanoton varaaminen ja valmistautumisohjeet

Ihotautilääkärillemme voit varata ajan puhelinpalvelumme kautta, jossa sinua auttavat ammattitaitoiset sairaanhoitajamme numerossa 010 773 2000.

Ihotautien erikoislääkärin vastaanoton (20 min) ja dermatologisen tutkimuksen hinta on 192 € + poliklinikkamaksu 32 €.

Palvelu sisältää ihotautilääkärin haastattelun, laajan ihontarkastuksen dermatoskoopilla, kirjallisen palautteen, ihomuutoksen kuvaamisen potilaalle seurantaa varten ja tarvittaessa suosituksen jatkotutkimuksista ja/tai hoidosta, seurannasta ja uv-suojauksesta.

  • Kun olet varannut tutkimuksen, käy rekisteröitymässä Kaiku Health-palveluumme, jossa pyydämme sinua täyttämään esitietolomakkeen. Tämä nopeuttaa asiointiasi paikan päällä ja auttaa hoitohenkilöstöä valmistautumaan etukäteen. Kaiku Health –palvelun kautta saat myös ohjeet tutkimukseen valmistautumiseksi.
  • Lausunto ja jatko-ohjeet kirjataan myös potilastietojärjestelmäämme ja Kaiku Health –palveluun. Saat sähköpostiisi muistutuksen, kun lääkärin lausunto on myös Kaiku Health –palvelussa, josta pääset sen lukemaan.
  • Mikäli olet lääkäri kanssa sopinut jatkotoimenpiteistä, koordinoiva hoitajamme varmistaa, että kaikki sujuu jouhevasti.
  • Lisäksi hoitajamme ohjelmoi seuraavan tutkimuskutsun Kaikuun, jotta saat kutsun seurantaan lääkärin ohjeen mukaan.
  • Jos sinulla on kysyttävää lausunnosta, voit laittaa Kaiku Healthin kautta yhteydenottopyynnön hoitajallemme.

Perinnöllinen riski sairastua ihosyöpään

Perinnöllistä riskiäsi sairastua ihosyöpään voidaan selvittää verinäytteestä tehtävän Hereditary Cancer High Risk Panel -geenitestin avulla. Lue lisää suomalaisen geenitestauslaboratorio Blueprint Geneticsin perinnöllisen syövän geenitestauksesta täältä.

Lue lisää aiheesta

Ihosyöpä yleistyy – Minkälaiset ihomuutokset vaativat reagointia, entä kenen kannattaa käydä ihotarkastuksissa?

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä...

Lue lisää

Harva muistaa suojata ihoaan varjossa

Vain 10 prosenttia suomalaisista suojautuu riittävän hyvin auringon säteilyltä. Palaminen lisää melanoomaan sairastumisen riskiä etenkin luonnostaan vaaleaihoisilla ihmisillä. Jopa puolet...

Tärkeää tietoa ihosyövistä. Miten tunnistaa vaarallinen näppy tai luomi?

Näppy iholla, joka ei parane nopeasti vaan kasvaa kasvamistaan pitää käydä näyttämässä lääkärille – kyseessä voi olla melanooma tai muu...

Melanooma, ihosyövistä katalin

Melanooman riskiryhmään kuuluvat erityisesti vaaleat, pisamaiset ja helposti palavat ihmiset ja ne, joilla on todella paljon luomia, tai henkilöt, joiden...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16