Skip to content
Avaa sivuvalikko

Magneettikuvaus syövän diagnostiikassa ja hoidon suunnittelussa

Magneettikuvauksen avulla lääkärit selvittävät syövän sijaintia ja levinneisyyttä kehossa. Magneettikuvantamista käytetään myös syövän hoidon suunnittelussa ja hoidon onnistumisen seurannassa. Docrates tarjoaa nopean pääsyn magneettikuvaukseen.

Uuden sukupolven laitteisto antaa entistäkin parempia kuvia

Magneettikuvaus (MRI) on menetelmä, jolla elimistöstä saadaan tarkkoja leikekuvia. Kuvaus on kivuton, eikä tuota säteilyä.

Docrateella magneettikuvaukset tehdään Siemensin uusimmalla kolmen teslan laitteella, Magnetom Vida 3T, jossa kuvaus perustuu kolmen teslan magneettikentän kuvausvoimaan.  Näin saadaan entistä tarkempia diagnooseja ja tämän seurauksena parempia ja yksilöllisempiä hoitosuunnitelmia.

Kolme teslaa tuo lisää tarkkuutta muun muassa rintasyöpää ja eturauhassyöpää diagnosoitaessa, joissa magneettikuvaus on yksi herkimmistä menetelmistä todeta tauti. Rintasyöpää epäiltäessä voidaan magneettikuvauksessa nähdä sellaisiakin pesäkkeitä, joita mammografiassa ei havaita, ja eturauhassyöpää epäiltäessä on magneettikuvaus ensisijainen kuvantamismenetelmä. Magneettikuvaus on myös korvaamaton tutkittaessa esimerkiksi aivokasvaimia tai muita aivosairauksia ja uusin laite tuo tässäkin lisää tarkkuutta.

Erityisesti voidaan mainita myös ylävatsan elinten, esimerkiksi maksan, kuvantaminen, johon uusi laitteemme on tuonut ainutlaatuisen sovellutuksen. Monivaiheinen varjoainetehosteinen kuvaus voidaan sen avulla nyt tehdä vapaassa hengityksessä, eikä hengitysliike enää häiritse kuvanlaatua.

Magneettikuvauksella on monia eri kuvauskohteita, edellä niistä vain muutama esimerkki.

Magneettikuvantamista voidaan Docrateella tarvittaessa täydentää esimerkiksi radioaktiivisia merkkiaineita hyödyntävällä PET-TT-kuvantamisella syövän levinneisyyden määrittämiseksi.

Teemme kuvauksia myös monissa muissa kysymyksissä kuin syövässä ja muidenkin kuin Docrateen omien lääkäreiden lähetteillä.

Jos olet tulossa Docrates Syöpäsairaalan magneettikuvaukseen, tutustu etukäteen valmistautumisohjeisiin TÄÄLLÄ.

Mitä magneettitutkimuksessa tapahtuu?

Kuvauksen aikana lepäät laitteen putken muotoisessa tilassa, jossa kuuluu erilaisia ääniä laitteen ottaessa kuvia. Tutkimusta ei tarvitse pelätä, olet laitteessa turvassa, ja sinulla on yhteys kuvausta suorittavaan hoitajaan. Halutessasi voit hän kuunnella myös erimerkiksi musiikkia kuvauksen aikana.

Mahdolliset esteet magneettikuvaukselle

Pyydämme sinua olemaan yhteydessä etukäteen Docrates Syöpäsairaalaan, jos sinulla on kehonsisäinen metalliosa (esim. sydämen tahdistin, proteesi, leikkausklipsi, kranaatinsirpale, lääkeainepumppu, metallinen vierasesine silmässä tv.), sillä se voi olla este magneettikuvaukselle.  Nivelproteesit eivät yleensä ole este kuvaukselle.

Ole ystävällisesti etukäteen yhteydessä sairaalaan myös jos olet raskaana, jotta voimme harkita sinulle parhaan mahdollisen tutkimusajan ja –tavan.

Kuvantamistutkimuksiin pääset nopeasti erikoislääkärin lähetteellä. Laadukkaat kuvat asiantuntevan radiologian ylilääkärimme lausunnolla voit saada jopa odottaessa mukaasi CD-levyllä tai lähetettynä suoraan lähettävälle lääkärille. Kelan suorakorvauksen saat heti, jos sinulla on Kela-kortti mukana.

Laitteisto

Docrateella kuvaukset tehdään nykyaikaisella ja potilasmukavuutta lisäävällä, laaja-aukkoisella kuvauslaitteistolla. Käytössämme on 3 teslan Siemens MAGNETOM Vida 3T. Laite on kaaren muotoinen ja sen aukko on tavanomaista laitetta suurempi, läpimitaltaan 70 cm. Kaaren sisäpuolen valaistus ja tehokas ilmastointi tekevät tutkimuksen potilaalle mahdollisimman miellyttäväksi.

Tekniset tiedot

  • Siemens Magnetom Vida 3T magneettikuvauslaitteisto
  • Laaja kuvausaukko (70 cm)
  • Uusinta tekniikkaa olevat kelat
  • Monipuoliset onkologiset kuva-analyysiohjelmistot syövän diagnostiikkaan
  • DICOM -liityntä Docrateen PACS -arkistoon

Lue uusimpia tiedotteita

Norjalaisten potilaiden määrä kasvoi vuonna 2023

Docrates Syöpäsairaala on hoitanut yli 15 vuotta Helsingissä suomalaisia ja kansainvälisiä potilaita. Vuonna 2023 erityisesti norjalaisten potilaiden määrä kasvoi. Docrateella...

Lue lisää

Avoin webinaari: Suolistosyöpäpotilaan hoitopolku hoitajan näkökulmasta 12.3.2024 klo 17

Lämpimästi tervetuloa avoimelle luennolle tiistaina 12.3. klo 17-18.30, jonka teemana on suolistosyöpäpotilaan hoitopolku hoitajan näkökulmasta.

Docrateen uudet työvaatteet parantavat työviihtyvyyttä ja potilasturvallisuutta

Docrates Syöpäsairaala yhdisti voimansa Medantan, terveydenhuollon työvaatteiden edelläkävijän, kanssa luodakseen henkilöstölleen entistä toimivamman työvaatemalliston. Yhteistyön tavoitteena oli parantaa työviihtyvyyttä mukavien...

Uudet haastattelumenetelmät auttavat syöpäpotilaita ja heidän puolisoitaan haastavan elämäntilanteen käsittelyssä

Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella 17.2.2024 väitellyt DI Riikka Talsi on kehittänyt uusia haastattelumenetelmiä tukemaan syöpäpotilaita ja heidän puolisoitaan sairauden ja sen...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16