Magneettikuvaus (MRI, magnetic resonance imaging) on kivuton kuvantamismenetelmä, jolla saadaan tarkkoja leikekuvia elimistöstä. Kuvantamismenetelmä perustuu vety-ytimien magneettikentässä lähettämään signaaliin eikä se täten tuota ionisoivaa säteilyä.

Magneettikuvaus soveltuu erityisen hyvin pehmytkudoksien, sisäelinten ja keskushermoston tutkimiseen, mutta sillä on laajat käyttöalueet myös tuki- ja liikuntaelinten diagnostiikassa. Lisäksi sen herkkyydestä on suurta hyötyä myös pahanlaatuisten sairauksien aiheuttamien löydösten varhaisessa toteamisessa esimerkiksi luukudoksessa.

Magneettikuvaus Docrateella

Docrates tarjoaa nopean pääsyn magneettikuvaukseen, kuten keskushermoston, tuki- ja liikuntaelinten, pään ja kaulan alueen, rintojen sekä vatsan sekä lantion alueen tutkimuksiin (sisältäen eturauhasen). Syöpäkuvantamisen lisäksi tarjoamme polvi-, lanneranka- ja pään ym. kohdealueiden magneettiperuskuvaukset. Pään, kaulan, vartalon ja raajojen alueelta teemme myös tietokonetomografia (TT) kuvantamisia.

Kuvantamistutkimuksiin pääsette nopeasti erikoislääkärin lähetteellä. Laadukkaat kuvat asiantuntevan radiologian ylilääkärimme lausunnolla voitte saada jopa odottaessa mukaanne CD-levyllä tai lähetettynä suoraan lähettävälle lääkärille. Kelan suorakorvauksen saatte heti, jos teillä on Kela-kortti mukana.

Esteitä tutkimukselle ovat sydämentahdistin, insuliinipumppu tai sisäkorvaproteesi.

Mitä tutkimuksessa tapahtuu?

Usein kuvauksen aikana annetaan varjoainetta suonensisäisesti. Kuvausaika riippuu tutkimuksesta, mutta tavallisesti se on noin 30–60 minuuttia. Tutkimuksen aikana voi esimerkiksi kuunnella musiikkia. Mukaan tutkimukseen voitte ottaa itsellenne mieluisen soittolistan.

Rintojen ja eturauhasen kuvantamista varten Docrates Syöpäsairaalalla on käytössä erityiset magneettikelat, jotka asetetaan mahdollisimman lähelle kuvauskohdetta. Kelat mahdollistavat erittäin tarkan kuvan syövän paikallisesta laajuudesta ja levinneisyydestä, on sitten kyse leikkauksen tai sädehoidon suunnittelusta. Diagnostisissa ongelmatapauksissa ja diagnoosin puuttuessa tehdään usein kohdistettu näytteenotto, jolloin rinta- ja eturauhaskeloista voi olla ratkaisevaa hyötyä.

Laitteisto

Docrateella kuvaukset tehdään nykyaikaisella ja potilasmukavuutta lisäävällä, laaja-aukkoisella kuvauslaitteistolla. Käytössämme on 3 teslan Siemens MAGNETOM Vida 3T. Laite on kaaren muotoinen ja sen aukko on tavanomaista laitetta suurempi, läpimitaltaan 70 cm. Kaaren sisäpuolen valaistus ja tehokas ilmastointi tekevät tutkimuksen potilaalle mahdollisimman miellyttäväksi.

Tekniset tiedot

  • Siemens Magnetom Vida 3T magneettikuvauslaitteisto
  • Laaja kuvausaukko (70 cm)
  • Uusinta tekniikkaa olevat kelat myös erityiskohteisiin
  • Monipuoliset onkologiset kuva-analyysiohjelmistot syövän diagnostiikkaan
  • DICOM -liityntä Docrateen PACS -arkistoon

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16