Tietokonetomografia (TT) syövän diagnostiikassa ja hoidossa

Tietokonetomografia on tärkeä syövän diagnostiikan ja seurannan kuvantamismenetelmä. Se on myös välttämätön sädehoidon suunnittelun apuväline. Syöpäkuvantamisen lisäksi teemme Docrateella tietokonetomografia -kuvantamisia pään, kaulan, vartalon ja raajojen alueelta.

Docrates Syöpäsairaalassa pääset kuvantamistutkimuksiin nopeasti ja helposti erikoislääkärin lähetteellä. Tarjoamme korkeatasoisen ja yksilöllisen diagnostiikan ja viimeisimmät syöpähoidot viiveettä.

 • Jos tulet ensin Docrateen lääkärin vastaanotolle, hän kirjoittaa sinulle tarvittavan lähetteen
 • Voit tulla kuvantamiseen myös lähetteellä toisesta terveydenhoidon yksiköstä

Kelan suorakorvauksen saat paikan päällä ja kuvat CD-levyllä lausuntoineen mukaasi vain hetken odotettuasi tai lähetettynä suoraan lähettävälle lääkärille.

Mitä TT-tutkimuksessa tapahtuu?

Kuvauksen aikana potilas makaa tutkimuspöydällä, joka liikkuu renkaan sisällä. Tietokone luo poikkileikkauskuvat röntgensäteilyn avulla  määritettyjen kudostiheyksien perusteella, ja niistä voidaan rekonstruoida myös muiden leikesuuntien kuvapakat. Nykyaikainen TT-kuvaus onkin kolmidimensionaalista (kolmiulotteista) luonteeltaan.

Tavallisimmin vartalon alueen diagnostiset ja seurantatutkimukset tehdään laskimoon ruiskutettavan jodipitoisen varjoaineen kanssa. Diagnostiikkaa helpottaa, jos potilas on juonut runsaan määrän vettä.

Itse kuvaus on nopea. Koko vartalo saadaan kuvatuksi hengityspidätyksen aikana. Tutkimus kestää yhteensä noin 15 minuuttia.

Kysy lisää henkilökunnaltamme ja varaa aika!

Laitteisto

Käytössämme on Siemens SOMATOM Sensation 24-leikkeinen tietokonetomografia- eli kerroskuvauslaitteisto. Laitteisto koostuu rengasmaisesta kaaresta detektoreineen ja röntgenputkesta. Kuvausaukko on suuri, läpimitaltaan 80 cm.

Tekniset tiedot

 • Siemens Somatom Sensation Open TT-laite
 • 24 -leikkeinen diagnostinen spiraalikerroskuvauslaitteisto
 • 82 cm kuvausaukko (FOV)
 • Monipuoliset kuvien rekonstruktio- ja analysointiohjelmistot
 • Virtuaalisimulointi sädehoidon simulointiin yhdessä LAP:n laserjärjestelmän kanssa
 • Hengitystahdistus
 • DICOM -liityntä Docrateen PACS -arkistoon

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 09.07.2020

Uusinta tutkimustietoa syövänhoidon saralta

Docrates Syöpäsairaalan lääkärit kokoontuivat toukokuussa arvostettuun American Society of Clinical Oncology (ASCO) tapahtumaan kuulemaan uusinta tutkimustietoa syövänhoidon saralta. Koronasta johtuen...

Lue lisää
Julkaistu: 22.06.2020

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaaliakin pidempään. Potilaille odottaminen on usein henkisesti raskasta, eikä se...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Tutustu sairaalamme henkilökuntaan: Yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Kononen

Docrates Syöpäsairaalan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosta motivoi, että sairaalan tarkkaan harkitut puitteet ja ympäristö antavat hänelle mahdollisuuden hoitaa potilaat...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Aidosti yksilöllistä syövänhoitoa – Mistä on kyse?

Aidosti yksilöllinen syövänhoito perustuu geeneihin ja yksilöllisiin tarpeisiin. Docrates Syöpäsairaalassa hoitoa toteutetaan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosen johdolla.

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16