Tietokonetomografia (TT) syövän diagnostiikassa ja hoidossa

Tietokonetomografia on tärkeä syövän diagnostiikan ja seurannan kuvantamismenetelmä. Se on myös välttämätön sädehoidon suunnittelun apuväline. Syöpäkuvantamisen lisäksi teemme Docrateella tietokonetomografia -kuvantamisia pään, kaulan, vartalon ja raajojen alueelta.

Docrates Syöpäsairaalassa pääset kuvantamistutkimuksiin nopeasti ja helposti erikoislääkärin lähetteellä. Tarjoamme korkeatasoisen ja yksilöllisen diagnostiikan ja viimeisimmät syöpähoidot viiveettä.

 • Jos tulet ensin Docrateen lääkärin vastaanotolle, hän kirjoittaa sinulle tarvittavan lähetteen
 • Voit tulla kuvantamiseen myös lähetteellä toisesta terveydenhoidon yksiköstä

Kelan suorakorvauksen saat paikan päällä ja kuvat CD-levyllä lausuntoineen mukaasi vain hetken odotettuasi tai lähetettynä suoraan lähettävälle lääkärille.

Mitä TT-tutkimuksessa tapahtuu?

Kuvauksen aikana potilas makaa tutkimuspöydällä, joka liikkuu renkaan sisällä. Tietokone luo poikkileikkauskuvat röntgensäteilyn avulla  määritettyjen kudostiheyksien perusteella, ja niistä voidaan rekonstruoida myös muiden leikesuuntien kuvapakat. Nykyaikainen TT-kuvaus onkin kolmidimensionaalista (kolmiulotteista) luonteeltaan.

Tavallisimmin vartalon alueen diagnostiset ja seurantatutkimukset tehdään laskimoon ruiskutettavan jodipitoisen varjoaineen kanssa. Diagnostiikkaa helpottaa, jos potilas on juonut runsaan määrän vettä.

Itse kuvaus on nopea. Koko vartalo saadaan kuvatuksi hengityspidätyksen aikana. Tutkimus kestää yhteensä noin 15 minuuttia.

Kysy lisää henkilökunnaltamme ja varaa aika!

Laitteisto

Käytössämme on Siemens SOMATOM Sensation 24-leikkeinen tietokonetomografia- eli kerroskuvauslaitteisto. Laitteisto koostuu rengasmaisesta kaaresta detektoreineen ja röntgenputkesta. Kuvausaukko on suuri, läpimitaltaan 80 cm.

Tekniset tiedot

 • Siemens Somatom Sensation Open TT-laite
 • 24 -leikkeinen diagnostinen spiraalikerroskuvauslaitteisto
 • 82 cm kuvausaukko (FOV)
 • Monipuoliset kuvien rekonstruktio- ja analysointiohjelmistot
 • Virtuaalisimulointi sädehoidon simulointiin yhdessä LAP:n laserjärjestelmän kanssa
 • Hengitystahdistus
 • DICOM -liityntä Docrateen PACS -arkistoon

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 07.09.2020

Docrates Syöpäsairaalaan huipputeknologiaa edustava PET-TT-laite

Docrates Syöpäsairaalaan on asennettu Suomessa vielä harvinainen, uuden sukupolven PET-TT-kuvantamisen laite. Uusi laite tarjoaa aiempaa tarkempia kuvia, lyhyempiä kuvausaikoja sekä...

Lue lisää
Julkaistu: 01.09.2020

Miksi hoitaa eturauhassyöpää yksityisessä syöpäsairaalassa?

Yksityiseen eturauhassyövän hoitoon hakeudutaan muun muassa nopeuden, yksilöllisen ja aktiivisen hoito-otteen, maailmanluokan sädehoidon sekä elämänlaadullisten seikkojen vuoksi.

Lue lisää
Julkaistu: 28.08.2020

Voidaanko kohdunkaulan syöpä hävittää maailmasta?

Tie kohdunkaulan syövän hävittämiseen on rokottaminen, kirjoittaa naistentautien ja synnytysten sekä gynekologisen onkologian erikoislääkäri, prof., Johanna Mäenpää.

Lue lisää
Julkaistu: 26.08.2020

Mies – Näin pidät eturauhasestasi huolta

Eturauhassyöpään sairastuu vuosittain yli 5000 ja kuolee yli 900 miestä. Myös muut eturauhasvaivat ovat miehillä yleisiä. Lue, miten voit pitää...

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16