Magneettikuvaukseen valmistautuminen

Jos olet tulossa magneettikuvaukseen Docrates Syöpäsairaalaan, tutustuthan etukäteen alla oleviin ohjeisiin. Mikäli teillä on kysyttävää ohjeistukseen liittyen, olkaa yhteydessä ajanvaraukseen.

Ole hyvä, ja toimita meille etukäteen:

1) lähete, josta ilmenee, mitä halutaan kuvata ja miksi

2) erikoislääkärin allekirjoittama tutkimus- ja hoitomääräys (Kelan hyväksymä sv-3 lomake)

3) maksusitoumus

Voit toimittaa edellä pyydetyt dokumentit joko:

1) turvapostin (linkki) välityksellä

Lähetä turvapostia

– Ohje Turvapostin vastaanottamiseen.
– Ohje Turvapostin lähettämiseen.

(Huom. Mikäli sinulla ei ole etukäteen lähetettäviä dokumentteja valmiiksi sähköisessä muodossa, voit ottaa niistä kännykällä kuvat ja liittää kuvat turvapostiin.)

2) tai vaihtoehtoisesti voit soittaa lähettävään yksikköön ja pyytää faksaamaan tietosi suoraan Docrates Syöpäsairaalaan

Tarvittavat dokumentit on lähetettävä meille mahdollisimman aikaisin, mutta viimeistään kuvausta edeltävänä päivänä klo 12, jotta tutkimuksesi voidaan suunnitella etukäteen ja kuvauksestasi vastaava radiologi ehtii tarvittaessa olla yhteydessä lähetteen tehneeseen lääkäriin.

Näin valmistaudut magneettikuvaukseen:

Mitä tutkimuksessa tapahtuu?

Kuvauksessa levätään laitteen putken muotoisessa tilassa, jossa kuuluu erilaisia ääniä laitteen ottaessa kuvia. Tutkimusta ei tarvitse pelätä, olet laitteessa turvassa, ja sinulla on yhteys kuvausta suorittavaan hoitajaan. Halutessasi voit hän kuunnella myös erimerkiksi musiikkia kuvauksen aikana.

Mahdolliset esteet magneettikuvaukselle

Pyydämme sinua olemaan yhteydessä etukäteen Docrates Syöpäsairaalaan, jos sinulla on kehonsisäinen metalliosa (esim. sydämen tahdistin, proteesi, leikkausklipsi, kranaatinsirpale, lääkeainepumppu, metallinen vierasesine silmässä tv.), sillä se voi olla este magneettikuvaukselle.  Nivelproteesit eivät yleensä ole este kuvaukselle.

Ole ystävällisesti etukäteen yhteydessä sairaalaan myös jos olet raskaana, jotta voimme harkita sinulle parhaan mahdollisen tutkimusajan ja –tavan.

Magneettikuvauksen tulosten kuuleminen

Toimitamme radiologian erikoislääkärin lausunnon ja kuvat tutkimuksestanne lähettävälle lääkärille kolmen päivän kuluttua kuvauksesta. Omalle lääkärillesi voit varata ajan vastausten kuulemista varten.

Lue lisää Docrates Syöpäsairaalan Siemens Magnetom Vida 3T magneettitutkimuksesta.

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 22.06.2020

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaaliakin pidempään. Potilaille odottaminen on usein henkisesti raskasta, eikä se...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Tutustu sairaalamme henkilökuntaan: Yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Kononen

Docrates Syöpäsairaalan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosta motivoi, että sairaalan tarkkaan harkitut puitteet ja ympäristö antavat hänelle mahdollisuuden hoitaa potilaat...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Aidosti yksilöllistä syövänhoitoa – Mistä on kyse?

Aidosti yksilöllinen syövänhoito perustuu geeneihin ja yksilöllisiin tarpeisiin. Docrates Syöpäsairaalassa hoitoa toteutetaan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosen johdolla.

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Timo Joensuulle professorin arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Docrates Syöpäsairaalan perustajalle, sädehoidon ylilääkäri, dos., LT, Timo Joensuulle professorin arvonimen 11.6.2020. Arvonimi on...

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16