Ultraäänitutkimus on säilyttänyt asemansa edullisena, vaarattomana ja potilaalle vaivattomana yleistutkimuksena erityisesti vatsan alueen elinten diagnostiikassa.

Ylävatsan elinten kuten maksan, sappirakon, haiman, pernan ja munuaisten tilasta saadaan ultraäänitutkimuksella hyvä yleiskuva. Erityisanturein voidaan selvittää gynekologisten elinten ja eturauhasen tilaa. Eturauhastutkimuksissa hyödynnetään endorektaalista anturia. Kilpirauhasen ja kaulan kuvantamisessa saadaan pinta-anturein hyvä kuvatarkkuus. Rintojen tutkimisessa ultraääni on useimmiten mammografiaa ja magneettitutkimusta täydentävä menetelmä.

Reaaliaikainen ultraäänikuva palvelee myös neulanohjausmenetelmänä monenlaisissa toimenpiteissä, kuten biopsianäytteen ottamisessa ja nestekertymien tyhjennyksissä. Laite voidaan siirtää helposti sinne, missä sitä tarvitaan, esimerkiksi vuodeosastolle.

Ultraäänitutkimus on täysin vaaraton kuvausmenetelmä. Näkyvyys sisäelimiin vaihtelee sen mukaan, onko ultraäänidetektorin (eli uä-anturin) ja elinten välissä luita tai ilmaa, joiden läpi ultraääni ei kulje. Joskus ultraäänitutkimus näyttää esim. maksapesäkkeet paremmin kuin tietokonetomografia, mutta voi käydä myös päinvastoin.

Ultraäänitutkimus ei ole jälkikäteen tulkittavissa, koska kuvadokumentaatio ei ole samalla tavalla kattavaa kuin tietokonetomografiassa tai magneettikuvauksessa. Ultraäänikuvan antama tieto tulkitaan sen vuoksi aina tutkimustilanteessa reaaliaikaisesti.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta

Ajanvaraus

010 773 2000

ma-to 8-18, pe 8-16

Yhteydenottopyyntö