Skip to content

Ohjeita vakuutusyhtiöasiakkaille

Useat vakuutusyhtiöt korvaavat syöpähoitoja. Lue alta ohjeemme vakuutusyhtiöasiakkaille, jotta tutkimukset ja hoitonne sujuvat mahdollisimman mutkattomasti.

1. Selvitä korvauskäytännöt ja maksupolitiikka hyvissä ajoin

Ole mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä vakuutusyhtiöösi ja selvitä sen korvauskäytännöt ja maksupolitiikka.

  • Selvitä, mitä vakuutusyhtiö korvaa: vastaanotot, kuvantamistutkimukset, sädehoidon, leikkauksen, kemoterapian, jne. Huomioithan, että vakuutusyhtiösi ei luovuta tietoa vakuutuksestasi Docrateelle, vaan sinun on itse oltava yhteydessä vakuutusyhtiöösi. Osa vakuutusyhtiöistä vaatii myös vahinkoilmoituksen tekemistä.
  • Tarkista vakuutusehtojesi omavastuut ja rajoitukset. Useissa vakuutuksissa on esim. hoitovuorokausien korvauskatto (esim. max. 50 € / yö). Tällöin hoitovuorokauden hinnan 50 euron ylittävä osuus laskutetaan asiakkaalta. Lisäksi vakuutusehdoissa on hoidolle usein korvauskatto (esim. 10 000 €).
  • Selvitä maksupolitiikka: (1) pitääkö sinun ensin maksaa tutkimukset ja hoidot itse, (2) vai myöntääkö vakuutusyhtiönne maksusitoumuksen eli suoralaskutusluvan, jolloin Docrates voi laskuttaa vakuutusyhtiötäsi suoraan.

Lisätietoja If syöpävakuutus -asiakkaille täältä.

2. Hae maksusitoumusta

Muistathan, että vakuutusyhtiöt edellyttävät lähes aina, että kaikkiin toimenpiteisiin ja hoitoihin asiakkaan tulee hakea maksusitoumus etukäteen ennen korvattavia toimenpiteitä ja hoitoja. Maksusitoumuspyyntö koostuu (1) Docrateen lääkärin lausunnosta, (2) hoitosuunnitelmasta ja (3) kustannusarviosta. Maksusitoumuspyynnön käsittely riippuu vakuutusyhtiöstä (käsittelyajat päivästä useisiin viikkoihin).

Jos haluat meidän tekevän maksusitoumuspyynnön puolestasi, toimita Docrates Syöpäsairaalan henkilökunnalle vakuutusyhtiösi tiedot.

3. Muut huomioitavat asiat

Jos hoitosi ja/tai muut toimenpiteet aloitetaan ennen maksusitoumuksen myöntämistä, ja jos vakuutusyhtiösi ei myönnä teille maksusitoumusta, sinun on maksettava hoidot ja/tai muut toimenpiteet itse.

Lisätietoja vakuutuksista ja maksusitoumuksista saat koordinoivalta hoitajaltasi tai ajanvarausnumerostamme p. 010 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).

Artikkeli

Yrittäjyys ja syöpähoidot – Miten selviän?

Vastikään syöpädiagnoosin saanutta yrittäjää voi ahdistaa ajatus siitä, että työntekoon tulee sairauden takia pitkä tauko. Aina poissaolo ei kuitenkaan veny...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16