Suolistosyövän riskin havaitseva FIT-testi syövän diagnostiikan asiantuntijalta

Haluatko selvittää suolistosyöpäriskisi? Docrateelta voit tilata testin suoraan kotiisi.

Suomessa suolistosyöpä on yksi yleisimmistä syövistä sekä naisilla että miehillä. Siihen kuolee noin 1200 ihmistä vuosittain. Suolistosyöpä voi olla alkuvaiheessa oireeton, tai oireet voivat olla epämääräisiä. Varhaisen testauksen avulla syövän esiasteetkin voidaan löytää.

FIT-testi on ulosteen veritesti, jolla etsitään piilevää verta ulosteesta. FIT-testiä käytetään Suomessa jo joissakin kunnissa väestöseulonnassa.

Docrates Syöpäsairaala suosittaa suolistosyövän riskin havaitsevaa ulosteveritestiä sekä miehille että naisille kolmen vuoden välein 50 ikävuodesta alkaen. Voit tilata testin suoraan kotiisi.

Docrates Syöpäsairaalasta FIT-testi on saatavilla niille oireettomille henkilöille, jotka haluavat selvittää oman syöpäriskinsä

Testi on tarkoitettu oireettomille henkilöille. Jos sinulla on suolistosyöpään viittavia oireita, kuten suoliston toiminnan vaivoja tai näkyvää verta ulosteessa, ole aina yhteydessä omaan lääkäriin tai Docrates Syöpäsairaalan ajanvaraukseen. Meillä pääset heti erikoislääkärin vastaanotolle, jossa lääkäri määrittelee tarvittavat jatkotutkimukset. Useimmiten oireille löydetään tutkimuksissa kuitenkin muu syy kuin syöpä.

Mikäli näytteessä havaitaan verta, hoitajamme ottaa yhteyttä sinuun, ja järjestämme jatkotutkimukset nopeasti. Jatkotutkimuksena käytetään yleensä suoliston tähystystä eli kolonoskopiaa tai gastroskopiaa, jossa syy verenvuotoon selvitetään.

Suolistosyövän FIT-testin varaaminen ja valmistautumisohjeet

Tilaa ja maksa suolistosyövän FIT-testi verkkokaupassamme:

Tilaa FIT-testi

Voit myös tilata testin puhelinpalvelumme kautta, jossa sinua auttavat ammattitaitoiset sairaanhoitajamme numerossa +358 10 773 2000.

FIT-testin hinta on 79€

  • Kun olet varannut tutkimuksen, käy rekisteröitymässä Kaiku Health-palveluumme, jossa pyydämme sinua täyttämään esitietolomakkeen.
  • Saat testin ja ohjeet näytteenottoon kotiisi postitse. Testiä varten tarvitaan kolme ulostenäytettä, jotka otetaan 1-2 päivän välein kotona ja toimitetaan Vita Laboratorioille 7 päivän sisään ensimmäisestä näytteestä palautuskuoressa, jonka saat testin mukana.
  • Kaiku Health-digikanavamme kautta saat testin tulokset ja tarkemmat ohjeet löytyvät myös Kaiku-palvelusta. Saat sähköpostiin ilmoituksen, kun tulokset ovat valmiit.
  • Mikäli tutkimuksen tulos on positiivinen eli ulosteessa on verta, koordinoiva hoitajamme on sinuun yhteydessä puhelimitse, jotta voitte sopia jatkosta.
  • Mikäli esitietolomake ja testitulos eivät anna aihetta jatkotutkimukselle, koordinoiva hoitaja ohjelmoi seuraavan kutsun lääkärin ohjeiden tai standardiohjelmamme mukaisesti.
  • Jos sinulla on kysyttävää tuloksesta, voit laittaa Kaiku Healthin kautta yhteydenottopyynnön hoitajallemme.

Lue lisää aiheesta

Julkaistu: 07.06.2020

Moni haluaa käydä töissä syövästä huolimatta, tietää Docrateen syöpälääkäri Jorma Sormunen

Jorma Sormusen ammattitaidossa näkyy syöpätautien lisäksi työterveyshuollon vankka osaaminen. Hän on nähnyt, että työllä voi olla syöpään sairastuneille iso merkitys....

Lue lisää
Julkaistu: 19.03.2019

Suolistosyöpä on yleinen, mutta usein vaiettu sairaus

Suolistosyöpä on yksi suomalaisten yleisimmistä syövistä ja määrä kasvaa koko ajan. Suolistosyöpien yleistymiseen vaikuttavat elintavat ja väestön ikääntyminen. Uusien geenitutkimusten...

Lue lisää
Julkaistu: 12.01.2019

Ruokavalio ja syöpä – usein kysytyt kysymykset

Keskustelu ruokavalion yhteydestä hyvinvointiimme nostaa usein esille kysymyksiä siitä, mitä ja miten meidän tulisi syödä, jotta pysyisimme terveinä ja välttäisimme...

Lue lisää
Julkaistu: 28.06.2018

Tutustu Docrates Syöpäsairaalan henkilökuntaan, esittelyssä lääkehoidon ylilääkäri Tuomo Alanko

Syöpätautien ja syövän lääkehoidon sekä kliinisten lääketutkimuksen ammattilainen Tuomo Alanko on ollut osa Docrates Syöpäsairaalan osaavaa tiimiä jo vuodesta 2009....

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16