Skip to content
Avaa sivuvalikko

Suolistosyövän riskin havaitseva FIT-testi syövän diagnostiikan asiantuntijalta

Haluatko selvittää suolistosyöpäriskisi? Verkkopalvelustamme voit tilata testin suoraan kotiisi.

Suomessa suolistosyöpä on yksi yleisimmistä syövistä sekä naisilla että miehillä. Siihen kuolee noin 1200 ihmistä vuosittain. Suolistosyöpä voi olla alkuvaiheessa oireeton, tai oireet voivat olla epämääräisiä. Varhaisen testauksen avulla syövän esiasteetkin voidaan löytää.

FIT-testi on ulosteen veritesti, jolla etsitään piilevää verta ulosteesta. Testiä käytetään Suomessa myös väestöseulonnassa.

Docrates Syöpäsairaala suosittaa suolistosyövän riskin havaitsevaa ulosteveritestiä sekä miehille että naisille kolmen vuoden välein 50 ikävuodesta alkaen. Voit tilata testin kotiin.

Docrates Syöpäsairaalasta FIT-testi on saatavilla niille oireettomille henkilöille, jotka haluavat selvittää oman syöpäriskinsä

Testi on tarkoitettu oireettomille henkilöille. Jos sinulla on suolistosyöpään viittavia oireita, kuten suoliston toiminnan vaivoja tai näkyvää verta ulosteessa, ole aina yhteydessä omaan lääkäriin tai Docrates Syöpäsairaalan ajanvaraukseen. Meillä pääset heti erikoislääkärin vastaanotolle, jossa lääkäri määrittelee tarvittavat jatkotutkimukset. Useimmiten oireille löydetään tutkimuksissa kuitenkin muu syy kuin syöpä.

Mikäli näytteessä havaitaan verta, hoitajamme ottaa yhteyttä sinuun, ja järjestämme jatkotutkimukset nopeasti. Jatkotutkimuksena käytetään yleensä suoliston tähystystä eli kolonoskopiaa tai gastroskopiaa, jossa syy verenvuotoon selvitetään.

Suolistosyövän FIT-testin varaaminen ja valmistautumisohjeet

Tilaa ja maksa suolistosyövän FIT-testi MyDocrates -verkkopalvelussamme. Samalla tunnistaudut ja rekisteröidyt asiakkaaksemme, ja saat sähköpostiisi linkin rekisteröityä Kaiku Health -palveluun. Kaiku Health palvelua käytetään esitietojen täyttämiseen, sekä testin raportointiin ja viestintään.

Tilaa FIT-testi

Voit myös kysyä lisätietoa palvelusta ja sen tilaamisesta puhelinpalvelustamme +358 10 773 2000, jossa sinua auttavat ammattitaitoiset sairaanhoitajamme.

FIT-testin hinta on 100 €.

 • Kun olet varannut tutkimuksen, käy rekisteröitymässä Kaiku Health-palveluumme sähköpostiisi saamasi linkin kautta. Kaiku -palvelussa pyydämme sinua täyttämään esitietolomakkeen. Kaiku toimii myös viestintäkanavana hoitajiimme.
 • Saat testin ja ohjeet näytteenottoon kotiisi postitse. Testiä varten tarvitaan kolme ulostenäytettä, jotka otetaan 1-2 päivän välein kotona ja toimitetaan Vita Laboratorioille 7 päivän sisään ensimmäisestä näytteestä palautuskuoressa, jonka saat testin mukana.
 • Tulosten valmistuttua pääset tarkastelemaan niitä Kaiku Health -palvelusta. Tarkemmat tiedot, kuten näytteenotto-ohjeet, löytyvät myös Kaiku-palvelusta. Saat sähköpostiin ilmoituksen, kun tulokset ovat valmiit. Kirjaudu Kaiku Health -palveluun MyDocrateen kautta.
 • Näet tulokset myös suoraan MyDocrates -palvelussa.
 • Mikäli tutkimuksen tulos on positiivinen eli ulosteessa on verta, sairaanhoitajamme on sinuun yhteydessä Kaiku -palvelun kautta, jotta voitte sopia jatkosta.
 • Mikäli esitietolomake ja testitulos eivät anna aihetta jatkotutkimukselle, saat meiltä seurantakutsun lääkärin ohjeiden tai standardiohjelmamme mukaisesti.
 • Jos sinulla on kysyttävää tuloksesta, voit laittaa Kaiku Healthin kautta yhteydenottopyynnön hoitajallemme.

Lue lisää aiheesta

Ruokavalio ja syöpä – usein kysytyt kysymykset

Keskustelu ruokavalion yhteydestä hyvinvointiimme nostaa usein esille kysymyksiä siitä, mitä ja miten meidän tulisi syödä, jotta pysyisimme terveinä ja välttäisimme...

Lue lisää

Docrates käynnistää maha- ja suolistokanavan tähystystoiminnan

Docrates Syöpäsairaala vahvistaa syövän varhaisen toteamisen ja diagnostiikan palvelukokonaisuutta aloittamalla ruokatorven, mahalaukun, pohjukaissuolen ja paksusuolen tähystykset Docrateen omissa toimitiloissa vuoden...

Suolistosyöpä on yleinen, mutta usein vaiettu sairaus

Suolistosyöpä on suomalaisten kolmanneksi yleisin syöpä ja määrä kasvaa koko ajan. Suolistosyöpien yleistymiseen vaikuttavat elintavat ja väestön ikääntyminen. Uusien geenitutkimusten...

Tutustu Docrates Syöpäsairaalan henkilöstöön, esittelyssä lääkehoidon ylilääkäri Tuomo Alanko

Syöpätautien ja syövän lääkehoidon sekä kliinisten lääketutkimuksen ammattilainen Tuomo Alanko on ollut osa Docrates Syöpäsairaalan osaavaa tiimiä jo vuodesta 2009....

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
 • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
 • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16