Syövän riskikartoitus

Jos syöpäriskisi askarruttaa, Docrates Syöpäsairaala tarjoaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen syöpäriskien kartoitukseen.

Docrates Syöpäsairaala tarjoaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen syöpäriskien kartoitukseen osana varhaisen toteamisen palveluja. Syöpälääkärin tekemän riskikartoituksen avulla voit keventää huolta esimerkiksi, jos suvussasi esiintyy syöpää tai et kuulu joukkoseulonnan piiriin iän vuoksi, ja haluat selvittää oman syöpäriskisi.

Kartoitus voi paljastaa muun muassa, että syövän varhaisen toteamisen tutkimukset olisi hyvä aloittaa tietyissä tapauksissa yleistä joukkoseulonnan suositusikää aiemmin. Riskikartoituksessa voidaan keskustella esimerkiksi elintapojen vaikutuksesta syöpäriskiin, ja tarvittaessa syöpätautien erikoislääkäri voi ohjata esim. ravitsemusterapiaan. Lisäksi lääkäri tekee riskikartoituksen perusteella tarvittaessa yksilöllisen seurantaohjelman.

Syöpäriskikartoituksen varaaminen ja valmistautumisohjeet

Syöpälääkärin tekemän henkilökohtaisen riskikartoituksen hinta on 263 € + poliklinikkamaksu 31 €

 • Palvelu sisältää syöpälääkärin 30 minuutin vastaanoton (paikan päällä tai etävastaanotolla) ja perinnöllisyysriskien läpikäynnin, jonka perusteella hän laatii sinulle henkilökohtaisen riskien arvioinnin ja suosituksen syöpäriskin vähentämiseksi ja tarvittaviin lisätutkimuksiin.
 • Palvelu maksetaan kassalla lähtiessä. Jos olet sopinut etävastaanotosta ajanvarauksemme kanssa, saat linkin, jonka kautta palvelu maksetaan etukäteen.Voit varata ajan riskikartoitukseen puhelinpalvelumme kautta, jossa sinua auttavat ammattitaitoiset sairaanhoitajamme. Ota yhteyttä +358 10 773 2000 (ma-to 8-18, pe 8-16).
 • Kun olet varannut vastaanoton, käy rekisteröitymässä Kaiku Health -palveluumme, jossa pyydämme sinua täyttämään riskikartoituksen esitietolomakkeen. Syöpälääkäri valmistautuu etukäteen tutustumalla esitietolomakkeeseen, joten on tärkeää, että olet täyttänyt lomakkeen hyvissä ajoin etukäteen.
 • Kaiku Health –palvelun kautta saat myös ohjeet tutkimukseen valmistautumiseksi.
 • Lääkärin lausunto ja jatko-ohjeet kirjataan myös potilastietojärjestelmäämme ja Kaiku Health –palveluun. Saat sähköpostiisi muistutuksen, kun lääkärin lausunto on myös Kaiku Health –palvelussa, josta pääset sen lukemaan.
 • Mikäli olet syöpälääkärin kanssa sopinut jatkotoimenpiteistä, koordinoiva hoitajamme varmistaa, että kaikki sujuu jouhevasti.
 • Jos sinulla on kysyttävää lausunnosta, voit laittaa Kaiku Healthin kautta yhteydenottopyynnön hoitajallemme.

Haluatko varata ajan varhaisen toteamisen palveluihin ilman lääkärin riskikartoitusta?

Docrateen tarjoamilla varhaisen toteamisen palveluilla voidaan tutkia rintasyöpää, eturauhassyöpää, suolistosyöpää ja ihosyöpiä. Docrates tarjoaa varhaisen toteamisen syöpätutkimuksia – ja syöpätestejä myös ilman syöpälääkärin vastaanottoa. Lue lisää täältä.

Lue lisää aiheesta

/

Suolistosyöpä on yleinen, mutta usein vaiettu sairaus

Suolistosyöpä on suomalaisten toiseksi yleisin syöpä ja määrä kasvaa koko ajan. Suolistosyöpien yleistymiseen vaikuttavat elintavat ja väestön ikääntyminen. Uusien geenitutkimusten...

Lue lisää
/

Ihosyöpä yleistyy – Minkälaiset ihomuutokset vaativat reagointia, entä kenen kannattaa käydä ihotarkastuksissa?

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä...

Lue lisää
/

Rintasyövän ennuste on hyvä, kun jäljille päästään ajoissa – Näin se onnistuu parhaiten

Mitä aiemmin rintasyöpä löydetään, sitä todennäköisempää on, ettei syöpä ole ehtinyt levitä ja sitä parempi on ennuste. Varhain löydetty rintasyöpä...

Lue lisää
/

Hyvä, paha PSA – Kannattaako testaaminen?

PSA-testauksella on hyvät ja huonot puolensa. Yhteiskunta ei järjestä laajamittaista eturauhassyövän seulontaa, mutta kannattaisiko PSA-testissä silti käydä?

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16