Skip to content

Tietoa uudelle potilaalle

Docrates Syöpäsairaala toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi. Näiltä sivuilta löydät hyödyllistä tietoa, jota tarvitset tehdäksesi ajanvarauksen ja mahdollisen hoitopolkusi aikana. Voit myös soittaa ajanvarausnumeroon 010 773 2000. Hoitajamme antavat sinulle tietoa ja tukea heti ensikontaktista lähtien. Me olemme täällä sinua varten.

Vaihe 1. Varaa aika

Ajan voit varata puhelimitse tai MyDocrates -ajanvarauspalvelussamme. Ajan voi varata potilaan puolesta myös omainen tai lääkäri.

Puhelinajanvaraus

Soittamalla meille 010 773 2000 pääset suoraan keskustelemaan ajanvaraushoitajamme kanssa. Puhelimeen vastaavat kokeneet sairaanhoitajamme, joiden kanssa voit keskustella tilanteestasi. He antavat tietoa tutkimuksista ja hoidoista sekä varaavat ajan juuri oikealle erikoislääkärille.

Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön, ja ajanvaraushoitajamme soittavat sinulle takaisin.

Jätä yhteydenottopyyntö

Verkkoajanvaraus MyDocrates

Voit varata ajan syöpätautien, urologian ja ihotautien erikoislääkärin vastaanotolle, mammografiaan, rintojen ja eturauhasen magneettikuvaukseen, vartalon, vatsan ja rintakehän TT-kuvaukseen ja terveys- ja hyvinvointipalveluihin kuten fysioterapiaan myös verkossa MyDocrates-palvelussa.

Muut käynnit kuten muu kuvantaminen kuin edellä mainittu, varataan toistaiseksi vain puhelinpalvelumme kautta. Osalle lääkäreistämme ajat varataan aina puhelinpalvelun kautta. Jos et löydä itsellesi sopivaa aikaa verkkoajanvarauksestamme, soita ajanvarausnumeroomme ja hoitajamme järjestävät sopivan ajan.

Varaa aika MyDocrates-verkkoajanvarauksessa

Varataksesi ajan erikoislääkärille et tarvitse lähetettä

Voit varata ajan

  • Yksityisesti ilman lähetettä
  • Vakuutusyhtiön asiakkaana
  • Työterveyshuollon lähetteellä
  • Julkisen terveydenhuollon lähetteellä (edellyttää maksusitoumusta julkisen terveydenhuollon yksiköstä)
  • Voit kulkea kanssamme koko hoitopolun tai yhdistää tutkimuksia ja hoitoja muiden hoitoyksiköiden kanssa.

Huom. Mikäli tulet yksittäiseen kuvantamis- tai laboratoriotutkimukseen ilman Docrateen erikoislääkärin vastaanottoa, tarvitset lääkärisi tekemän lähetteen sekä SV3 –lomakkeen.

Peruutusehdot

Järjestämme potilaillemme lääkärin vastaanottoajat ja tutkimukset nopeasti ja joustavasti. Tämän varmistamiseksi meille on tärkeää, että peruutat ajan, jos et jostain syystä pääsekään paikalle. MyDocrates -verkkopalvelun ja puhelinpalvelun kautta varatut ajat tulee perua puhelimitse numerossa o10 773 2000.

Varattu aika tulee peruuttaa viimeistään 24 h ennen sen alkua. Peruuttamattomasta tai alle 24h sisällä peruuntuneesta ajasta veloitamme täyden hinnan. Peruutusehto koskee kaikkia vastaanottomuotoja.

Etävastaanotot

Jos olet varannut etävastaanoton verkossa MyDocrates -palvelussa. Mikäli olet varannut lääkärin etävastaanottoajan verkossa MyDocrates -palvelussamme puhelinpalvelun sijaan, olet maksanut vastaanoton etukäteen. Suostumuslomake, tutkimus- ja hoitohistoriatiedot on myös tallennettu varauksen yhteydessä. Lisäksi sinun tulee myös täyttää esitietolomake MyDocrates -palvelussa, jos et sitä vielä ole tehnyt. Jos haluat muokata suostumuksia tai hoitohistoriatietoja sekä täyttää esitiedot, kirjaudu uudelleen sisään MyDocrates -palveluun. Tietoja voit muokata Omat tiedot -sivulta.

Jos olet varannut etävastaanoton puhelinpalvelussamme. Mikäli olet varannut etävastaanoton puhelinpalvelumme kautta, käythän maksamassa varatun etävastaanoton ja täyttämässä tarvittavat asiakirjat potilassuostumuslomakkeen, esitiedot ja hoitohistoriatiedot MyDocrates -palvelussamme, ellet ole sopinut toisin ajanvarauksen yhteydessä hoitajan kanssa. Videovastaanotolle liittyminen tapahtuu MyDocrates -palvelussa.

Vaihe 2. Tarkista sairauskuluvakuutukset

Teemme yhteistyötä kaikkien suomalaisten ja useiden kansainvälisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Useat vakuutusyhtiöt korvaavat myös syöpähoitoja ja -tutkimuksia. Jos sinulla on sairauskuluvakuutus, voimme lääkärin vastaanottokäynnin jälkeen hakea puolestasi maksusitoumusta tutkimus- ja hoitokokonaisuuksien laskuttamiseksi suoraan vakuutusyhtiöltäsi. Yksittäisten tutkimuksien ja vastaanottojen osalta emme yleensä hae maksusitoumusta.

Huomioithan, että maksusitoumuksen käsittelyaika vaihtelee paljon vakuutusyhtiöstäsi riippuen. Varmista ennen tutkimusten ja hoitojen alkamista, että vakuutusyhtiösi on myöntänyt maksusitoumuksen. Vakuutusehdoissasi saattaa olla omavastuuosuuksia ja tiettyjä rajoituksia, joten suosittelemme tutustumaan vakuutusyhtiöohjeeseen ja lisäksi yhteydenottoa omaan vakuutusyhtiöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Lisätietoja If Syöpävakuutus -asiakkaille täältä.

Vaihe 3. Valmistaudu ensikäyntiin

Kun varaat aikaa, ajanvaraushoitajamme ohjeistaa sinua siitä, mitä tietoja ja asiakirjoja tarvitsemme, jotta ensikäyntisi sairaalassamme sujuu jouhevasti ja lääkäri ehtii tutustua tilanteeseesi etukäteen.

Tutustu kirjallisiin ohjeisiin täällä etukäteen.

Ota läheinen mukaan. Vastaanotolle voit halutessasi ottaa läheisen mukaan tueksi, osallistumaan keskusteluun tai vaikka tekemään muistiinpanoja.

Kulkuyhteydet. Docrateelle on helppo tulla niin omalla autolla kuin julkisilla liikennevälineillä. Yhteystiedot ja pysäköintiin liittyvät ohjeet löydät täältä: Yhteystiedot

Majoitus. Yhteistyökumppanimme tarjoavat erikoishinnat majoitukseen potilaillemme ja heidän läheisilleen hoitojaksojen ajaksi Sairaalan lähistöllä sijaitseviin majoitusvaihtoehtoihin. Löydät lisätietoa täältä: Majoitus.

Kustannukset. Kustannuksista saat tietoa ajanvarausnumerostamme ja omalta koordinoivalta hoitajaltasi. Ensikäynnin jälkeen sinulle tehdään tutkimus- ja hoitosuunnitelma kustannusarvioineen. Lue lisää: Tietoa kustannuksista

Yksityisyys. Tarvittaessa järjestämme korostuneen yksityisyyden tapauksissa Docrates Privacy Plus -palvelut. Lue lisää täältä: Privacy Plus

Syöpähoidot ja tutkimukset. Jos haluat lukea Docrateen tarjoamista hoidoista etukäteen, löydät sivustoltamme kattavasti tietoa aiheesta: Syövänhoito ja diagnostiikka.