Skip to content
Avaa sivuvalikko

Kuvantaminen ja diagnostiikka

Docrates Kuvantamisyksikkö tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia diagnostiikka- ja kuvantamispalveluja niin omille kuin lähetteellä saapuville asiakkaille.

Kokenut henkilökunta, huipputekniikka ja uusin tutkimustieto – kaikki saman katon alla

Käytössämme on ainutlaatuinen valikoima kuvantamislaitteita, jotka on suunniteltu vastaamaan erityisesti syövän diagnostiikan ja hoidon tarpeisiin.

Tarjoamme muun muassa tietokonetomografia (TT)– ja magneettikuvausta (MRI/MK) anatomiseen ja radiologiseen kuvantamiseen sekä SPECT-TT-gammakuvausta ja PET-TT-isotooppikuvausta aineenvaihdunnalliseen ja funktionaaliseen kuvantamiseen. Olemme ainoa yksityinen toimija Suomessa, jolla on käytössään PET-TT-laite. Ultraäänitutkimusta hyödynnämme etenkin muita kuvantamisia täydentävänä menetelmänä.

Docrates Syöpäsairaalassa diagnosointi on moniammatillisen asiantuntijatiimin tinkimätöntä tiimityötä.

Docrates Syöpäsairaalassa diagnosointi on moniammatillisen asiantuntijatiimin tinkimätöntä tiimityötä. Sairaalaan vakituiseen henkilökuntaan kuuluvat kokeneet radiologit ja isotooppilääketieteen erikoislääkärit, jotka pystyvät nopeaan kuvien tulkintaan, lausuntaan ja konsultaatioon hoitavan lääkärin kanssa kuvien katselun yhteydessä.

Kaikki laitteemme sijaitsevat sairaalassamme ja pystymme siksi räätälöimään jokaiselle asiakkaalle viiveettömän pääsyn tarpeellisiin tutkimuksiin.

Hyödynnämme syöpähoidoissamme tietoa myös sekä ihmisen, että syövän perimästä. Käytössämme on useita eri molekyyli- ja geenitestejä, joiden ideana on kasvaimen tarkan profiloinnin kautta saada lisätietoa siitä, mitä lääkkeitä tulisi käyttää (esim. täsmälääkkeitä) ja mitä lääkkeitä tulisi välttää niiden todennäköisen tehottomuuden vuoksi. Testeistä voi myös olla apua syövän alkuperän selvittämisessä tilanteissa, joissa todetaan levinnyt syöpä ilman ilmeistä lähtökasvainta. Testien perusteella voidaan myös saada lisätietoa syövän ennustetta arvioitaessa ja löytää merkkejä uusiutumassa olevasta syövästä ­ennen perinteisesti syövänhoidossa käytössä olevia kuvantamistutkimuksia tai verikokeita.

Lisäksi teemme suoliston ja vatsan tähystystutkimuksia, jotka ovat olennainen osa ruoansulatuselinten oireiden selvittämistä sekä suolistosairauksien diagnostiikkaa ja hoitoa.

Tarkoin suunniteltu kuvantaminen on keskeinen osa hoitopolkua Docrateella

Syövän diagnosoinnissa ja hoidon suunnittelussa tarvitaan täsmällistä kuvantamista, sillä tarkka diagnoosi vaikuttaa keskeisesti hoitojen tuloksellisuuteen. Docrateella hoitava erikoislääkäri määrittelee kullekin potilaalle tarvittavat kuvantamistutkimukset ja asiantuntevan hoitohenkilöstön.

Viimeisimmän teknologian avulla pystymme tarjoamaan ennennäkemättömän tarkkoja tutkimuksia syövän sijainnista, laadusta ja levinneisyydestä. PET-TT kuvantamisella on mahdollista havaita muutoksia, joita ei muilla menetelmillä saada esiin. Esimerkkinä tästä ovat etäispesäkkeet normaalin kokoisissa imusolmukkeissa, joiden vilkastuneen aineenvaihdunnan PET-tutkimuksella voi tunnistaa.

Viimeisimmän teknologian avulla pystymme tarjoamaan ennennäkemättömän tarkkoja tutkimuksia.

Syövän sijainti ja luonne saadaan usein millintarkasti esiin yhdistämällä eri tekniikoita. Docrateella on käytössä niin sanottu hybridimenetelmä, jossa SPECT/PET -kuva yhdistetään TT-kuvaan, jolloin isotooppikuvaus saa anatomisen ulottuvuuden, ja kuvattavan kohteen sijainnin määritteleminen täsmentyy.

Tarkempaa tietoa eri syöpämuodoista löydät täältä.

Uusimme jo otettuja kuvauksia aina tarpeen mukaan, jotta toimintamme perustuu aina ajankohtaiseen tietoon. Jos potilaalla on valmiina tuoreita ja asianmukaisia kuvia pystymme myös hyödyntämään niitä.

Kuvantamistutkimuksiin saat lähetteen Docrateen erikoislääkäriltä tai voit helposti tulla myös toisen terveydenhoidon tarjoajan erikoislääkärin lähetteellä.

Molekyylidiagnostiikka syövänhoidon tukena

Hyödynnämme syöpähoidoissamme tietoa myös sekä ihmisen, että syövän perimästä. Käytössämme on useita eri molekyyli-, geeni- ja muita testejä, joiden ideana on kasvaimen tarkan profiloinnin kautta saada lisätietoa siitä, mitä lääkkeitä tulisi käyttää (esim. täsmälääkkeitä) ja mitä lääkkeitä tulisi välttää niiden todennäköisen tehottomuuden vuoksi.

Testeistä voi myös olla apua syövän alkuperän selvittämisessä tilanteissa, joissa todetaan levinnyt syöpä ilman ilmeistä lähtökasvainta. Testien perusteella voidaan myös saada lisätietoa syövän ennustetta arvioitaessa ja löytää merkkejä uusiutumassa olevasta syövästä ­ennen perinteisesti syövänhoidossa käytössä olevia kuvantamistutkimuksia tai verikokeita.

Lue lisää

Kuvantaminen ja diagnostiikka ulkopuolisella lähetteellä

Tarjoamme Docrateella kuvantamisen ja diagnostiikan palveluita myös ulkopuolisella lähetteellä ja myös muihin kuin syöpätutkimuksiin.

Modernilla ja laadukkaalla laitteistollamme onnistuu muun muassa keskushermoston, tuki- ja liikuntaelinten, pään ja kaulan alueen, rintakehän ja rintojen sekä vatsan ja lantion alueen tutkimukset. Esimerkiksi niskansa loukanneille tarjoamme tietokonetomografia (TT) kuvantamista vammojen laajuuden tarkentamiseksi.

Miten hoitoon ulkopuolisella lähetteellä?

PET-, SPECT-, TT- ja magneettikuvantamistutkimuksiin tullaan aina erikoislääkärin kirjaamalla lähetteellä – ultraäänitutkimukseen riittää pelkkä yleislääkärin lähete. Lähetteen saatuasi voit varata kuvausajan suoraan ajanvarausnumerostamme. Lähetteen saat tietenkin myös Docrateen erikoislääkärin vastaanottokäynniltä. Jos otat vastaanotolle mukaasi Kela-kortin, saat Kelan suorakorvauksen heti paikan päällä.

Tulokset nopeasti

Radiologian ammattilaisemme lausuvat kuvasi nopeasti. Lähetämme kuvat ja lausunnot suoraan lähettävälle lääkärille tai voit myös halutessasi saada kuvat odottaessa CD-levyllä heti mukaan tai postitettuna kotiosoitteeseesi.

Tutustu potilaidemme tarinoihin

Rintasyövästä toipunut Jaana: Docrateella korostuu elämänlaadun merkitys, täällä ei hoideta tilastoja

Istumme Jaana Nurmen kanssa Arabianrannan asukastalo Bokvillanissa vapaaehtoisvoimin pyörivän Kaffilan sohvalla. Aurinko valaisee huoneen, joka on aikanaan toiminut Arabian tehtaanjohtajan...

Lue lisää

Eturauhassyöpään sairastunut Mikko: Haluan vielä kilometrejä mittariini

Mikko Ässämäen eturauhassyöpädiagnoosi antoi odotuttaa itseään, vaikka merkit olivat ilmassa jo paljon aiemmin.

Rintasyöpäpotilaan tarina: Täytyy löytää pieniä hyviä hetkiä, vaikka maailma myllertää ympärillä

On joulukuu ja ensimmäinen pitkä koronavuosi lähenee loppuaan. Turkulaisessa ravintolassa istuu pariskunta, joka keskustelee intensiivisesti, välillä nauretaan ja välillä itketään....

Janos Uotila: Nyt ymmärrän tarkan ja yksilöllisen diagnoosin merkityksen

Sairaalan aulassa istuu mies hymyssä suin. 45-vuotiaalle Janos Uotilalle tämä aula ja etenkin sen viereinen sädehoidon tila ovat tulleet hyvinkin...

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16