Positroniemissiotomografia PET-TT

PET-TT -tutkimuksella saadaan tietoa siitä, missä syöpää tarkalleen ottaen on, jolloin myös hoito voidaan suunnitella entistä paremmin. Docrates Syöpäsairaala hyödyntää PET-TT –laitetta yhä useamman potilaan hoidossa.

PET-TT antaa uuden ulottuvuuden syövän diagnostiikkaan, seurantaan sekä sädehoidon suunnitteluun. Syövän levinneisyyttä ja hoitovastetta voidaan tarkastella menetelmän avulla eri perspektiivistä kuin perinteisillä kuvantamismetodeilla (magneetti ja tietokonetomografia). PET-TT kuvantamisella on myös mahdollista havaita muutoksia, joita ei muilla menetelmillä saada esiin. Esimerkkinä tästä ovat etäspesäkkeet normaalin kokoisissa imusolmukkeissa, joista ne voidaan vilkastuneen aineenvaihdunnan avulla tunnistaa.

Miten PET-TT kuvantaminen toimii?

PET-TT perustuu laskimon kautta annettavaan radioaktiiviseen merkkiaineeseen, joka hakeutuu kohteisiin, joissa on vilkastunut aineenvaihdunta – esimerkiksi syöpäsoluihin. Tutkimus alkaa aina matala-annostietokonetomografialla (TT), jonka jälkeen seuraa PET-kuvausvaihe. Kuvat fuusioidaan, eli tietokone yhdistää TT- ja PET-kuvat. Tiettyjen syöpien kohdalla kuvaus voidaan tehdä tavallisen kuvauksen lisäksi hengitystahdistettuna, jolloin kohteesta saadaan mahdollisimman tarkka kuva laskemalla kuvista pois hengityksen aiheuttama epätarkkuus. Lisätietoa isotooppitutkimuksen kulusta.

Sairaalassamme hyödynnetään PET-TT -tutkimuksissa useita eri merkkiaineita, joilla kullakin on oma spesifi käyttötarkoituksensa. Hoitosivuiltamme löydätte lisätietoa isotooppidiagnostiikasta ja -hoidoista.

Laitteisto

Käytössämme on Siemens Biograph TM TruePoint PET-TT -laite (positroniemissiotomografia).

13_PET_A_lores

PET-TT, tekniset tiedot

 • Siemens Biograph 6 True Point PET/TT (positroniemissiotomografia)
 • PET -isotooppikuvauslaitteisto, jossa on lisäksi 6-leikkeinen kerroskuvauslaitteisto
 • 70 cm kuvausaukko
 • Monipuoliset onkologiset kuva-analyysiohjelmistot syövän diagnostiikkaan
 • LAP -laserlaitteisto potilaan asemointiin
 • Useita merkkiaineita eri syöpätyyppien diagnostiikkaan
 • DICOM -liityntä Docrateen PACS -arkistoon

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 22.06.2020

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaaliakin pidempään. Potilaille odottaminen on usein henkisesti raskasta, eikä se...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Tutustu sairaalamme henkilökuntaan: Yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Kononen

Docrates Syöpäsairaalan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosta motivoi, että sairaalan tarkkaan harkitut puitteet ja ympäristö antavat hänelle mahdollisuuden hoitaa potilaat...

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Aidosti yksilöllistä syövänhoitoa – Mistä on kyse?

Aidosti yksilöllinen syövänhoito perustuu geeneihin ja yksilöllisiin tarpeisiin. Docrates Syöpäsairaalassa hoitoa toteutetaan yksilöllisen syövänhoidon ylilääkäri Juha Konosen johdolla.

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2020

Timo Joensuulle professorin arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Docrates Syöpäsairaalan perustajalle, sädehoidon ylilääkäri, dos., LT, Timo Joensuulle professorin arvonimen 11.6.2020. Arvonimi on...

Lue lisää
Katso lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

 • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
 • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
 • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
 • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16