Docrates Syöpäsairaalaan huipputeknologiaa edustava PET-TT-laite

Kategoriat: Artikkelit | Uutiset ja tiedotteet
Docrates Syöpäsairaalaan on asennettu Suomessa vielä harvinainen, uuden sukupolven PET-TT-kuvantamisen laite. Uusi laite tarjoaa aiempaa tarkempia kuvia, lyhyempiä kuvausaikoja sekä pienempiä sädeannoksia.

Docrates Syöpäsairaala on aloittanut PET-TT-kuvaukset uudella, modernia teknologiaa edustavalla Siemens Biograph Vision 600 -laitteella. Laite tarjoaa lukuisia etuja Suomessa yleisemmin käytössä oleviin PET-TT-laitteisiin verrattuna.

Parempi kuvanlaatu

Biograph Visionin uuden digitaalisen detektoritekniikan ansiosta PET-kuvat ovat aiempaa tarkempia. Näin ollen lääkäreiden on mahdollista nähdä potilaan kehossa aiempaa pienempiä muutoksia ja tehdä entistä parempia hoitosuunnitelmia taistelussa syöpää vastaan.

Pienempi sädeannos

Uudella PET-TT-laitteella potilaan saama sädeannos on pienempi, mikä tarkoittaa lisääntynyttä potilasturvallisuutta.

Miellyttävämpi potilaskokemus

Kuvausajat ovat aiempaa lyhyempiä, minkä lisäksi laitteistossa on tilava kuvausaukko. Nämä asiat yhdessä lisäävät potilasmukavuutta kuvauksen aikana.

Uudessa laitteessa on lisäksi sisäänrakennettuna tekoälyä hyödyntävä OncoFreeze AI -liikekorjausmenetelmä, joka vähentää hengitysliikkeestä johtuvaa kuvanlaadun heikentymistä. Vanhemmissa PET-laitteissa hengityksen aiheuttaman liikkeen poistamiseksi on tarvittu erillinen hengitystahdistuslaitteisto. Uusi innovaatio mahdollistaa, että useissa PET-tutkimuksissa hengitystahdistuslaitteiston käyttämisestä voidaan nyt luopua kokonaan. Tämä nopeuttaa kuvauksen valmistelua ja edelleen tekee kuvaustilanteesta potilaalle miellyttävämmän.

Uuden automaattisen QualityGuard –laadunvalvonnan ansiosta henkilökunnalla on lisäksi enemmän aikaa potilaalle, kun laitteiston ylläpitoon kuluva aika vähenee.

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 19.01.2022

Docrates Syöpäsairaalan lahjoitukset tukevat uusien, kokeellisten syöpähoitojen tutkimusta

Docrates Syöpäsairaala välittää rahaston lahjoitusten avulla kiitollisten potilaiden tuen tutkimukseen, jonka avulla kehitetään uusia immunoterapiaan perustuvia syöpähoitoja.

Lue lisää
Julkaistu: 10.01.2022

Syöpä ja koronavirus – Usein kysyttyä

Uskaltaako sairaalaan lähteä? Jatkuvatko syöpähoitoni? Kokosimme yhteen koronaan liittyvät syöpään sairastuneiden yleisimmät huolenaiheet ja vastaukset niihin.

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Tässä aggressiivisimmat syövät: nopeiten etenevien kärjessä haima-, keuhko- ja maksasyöpä

Aggressiivisimpia syöpiä, joissa elinajanodote diagnoosista poismenoon on keskimäärin lyhin, ovat haimasyöpä, keuhkosyöpä ja maksasolusyöpä. Sairastumisriskiin vaikuttavat kussakin tapauksessa elintavat, erityisesti...

Lue lisää
Julkaistu: 07.01.2022

Syöpäsairaalan professori kertoo: tässä 5 suurinta syöpään liittyvää myyttiä, joihin olen urallani törmännyt

Docrates Syöpäsairaalan perustaja, professori Timo Joensuu on tehnyt alalla jo neljännesvuosisadan pituisen uran. Nyt sädehoidon ylilääkäri sekä syöpätautien ja sädehoidon...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16