Skip to content

Älä anna syövälle etumatkaa - Syövän varhaisen toteamisen palvelut

Syövän hoitotulosten ja elämänlaadun kannalta merkityksellistä on löytää syöpä mahdollisimman ajoissa. Docrates tarjoaa mahdollisuuden syöpien riskikartoitukseen ja varhaisen toteamisen palveluihin, jolla tarkoitetaan syövän esiasteiden ja varhaisvaiheiden tutkimista.

Tarjoamme yksityisen sairaalan syövän varhaisen toteamisen palveluja täydentämään kunnallisia joukkoseulontoja. Näillä varhaisen toteamisen tutkimuksilla voit keventää huoltasi esimerkiksi, jos suvussasi esiintyy syöpää, tai et kuulu joukkoseulonnan piiriin ikäsi vuoksi. Voit varata ajan syöpälääkärillemme henkilökohtaiseen riskikartoitukseen tai valita tutkimuksen ilman lääkärin vastaanottoa. Nämä varhaisen toteamisen palvelut ovat pääosin oireettomille henkilöille. Jos sinulla on oireita tai epäilet syöpää, ota yhteyttä ajanvaraukseemme, jossa hoitajamme järjestävät sinulle ajan erikoislääkärille nopeasti.

Syövän varhaisen toteamisen palvelut

Rintasyöpä: Magneettitutkimus

Rintasyövän varhaisdiagnostiikassa magneetti on turvallinen ja herkin tutkimus.  Magneettitutkimusta voidaan tarvittaessa täydentää mammografia-  ja ultraäänitutkimuksella. Kansainvälisten suositusten mukaan magneetti soveltuu rintasyöpäriskin seuraamiseen mammografian sijaan tai rinnalla erityisesti riskiryhmiin kuuluville ja kaikille yli 40-vuotiaille naisille vuosittain ja yli 50-vuotiaille naisille joka toinen vuosi julkista seulontaa täydentäen.

Varhaisdiagnostiikkaan tarkoitetun rintojen magneettitutkimuksen hinta on 562 € + poliklinikkamaksu 32 €.

Lue lisää

Eturauhassyöpä: PSA-testi

Eturauhassyövän varhaisessa toteamisessa voidaan hyödyntää PSA-testiä, joka on verikoe. Docrates Syöpäsairaala suosittaa miehille PSA-mittausta 45 ikävuodesta eteenpäin. Jos lähisuvussa on ollut syöpää, testaus ja seuranta kannattaa aloittaa jo aiemmin. PSA-testiin voit tulla ilman ajanvarausta. Maksa PSA-testi etukäteen alla olevasta linkistä.

PSA-testin hinta on 78 €.

Lue lisää

Suolistosyöpä: FIT-testi

Suolistosyövän seulonnassakin käytettävällä FIT-testillä etsitään piilevää verta ulosteesta. Docrates Syöpäsairaala suosittaa suolistosyövän havaitsevaa ulosteveritestiä kolmen vuoden välein 50 ikävuodesta alkaen. Testi tehdään itse kotona ja palautetaan postitse laboratorioon.

FIT-testin hinta on 100 €.

Lue lisää

Ihosyövät: Ihotautilääkärin ja luomihoitajan vastaanotto

Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle. Docrateen palveluista löytyy sekä ihotautilääkärin että luomihoitajan vastaanotto.

Ihotautien erikoislääkärin vastaanoton (20 min) ja dermatologisen tutkimuksen hinta on 192 € + poliklinikkamaksu 32 €.

Luomihoitajan tekemän luomitarkastuksen hinta on 70 € + palvelumaksu 5 €.

Lue lisää

Keuhkosyövän riskikartoitus

Syöpälääkäri arvioi tarvittavien diagnostisten tutkimusten tarpeen oireidesi, henkilökohtaisen sairaushistoriasi, ikäsi ja muiden riskitekijöiden perusteella ja laatii sinulle yksilöllisen tutkimussuunnitelman, joka voi sisältää esimerkiksi keuhkojen tietokonetomografia-tutkimuksen, jolla on mahdollista saada perusröntgenkuvausta tarkempaa tietoa keuhkojen ja sitä ympäröivien kudosten tilanteesta.

Syöpälääkärin vastaanoton (30 min.) ja keuhkosyövän riskikartoituksen hinta alk. 274 € + poliklinikkamaksu 32 €.

Lue lisää

Henkilökohtainen syöpäriskikartoitus

Syöpälääkäri arvioi varhaisen toteamisen palvelujen tarpeen henkilökohtaisen sairaushistoriasi, ikäsi, perhehistoriasi ja mahdollisten oireidesi perusteella. Riskikartoituksen perusteella lääkäri laatii sinulle tarvittaessa yksilöllisen tutkimus- ja seurantasuunnitelman. Riskikartoituksen perusteella lääkäri saattaa suositella myös muita kuin tällä sivulla mainittuja syöpiin liittyviä tutkimuksia.

Syöpälääkärin vastaanoton (30 min.) ja riskikartoituksen hinta on 274 € + poliklinikkamaksu 32 €.

Lue lisää

Miksi syövän varhaisen havaitsemisen palvelut Docrates Syöpäsairaalassa?

Syövän riskikartoitus- ja varhaiseen havaitsemiseen liittyvät tutkimukset ja testit ovat Docrates Syöpäsairaalan oma, uusi yksityisesti tarjottava palvelukokokonaisuus. Näillä syövän varhaisen toteamisen tutkimuksilla voit keventää huoltasi esimerkiksi, jos suvussasi esiintyy syöpää tai et kuulu joukkoseulonnan piiriin iän vuoksi.

Docrates Syöpäsairaalassa rintasyövän varhaisdiagnostiikkaan suositellaan magneettitutkimusta oireettomille naisille, jotka kuuluvat riskiryhmään, rinnat ovat tiiviit sekä kaikille yli 40 vuotiaille naisille vuosittain ja yli 50 vuotiaille naisille joka toinen vuosi julkista seulontaa täydentäen. Suositus perustuu kansainvälisiin käytäntöihin. Lue lisää.

Eturauhassyövän varhaisessa toteamisessa hyödynnetään PSA-testiä. Docrates Syöpäsairaala suosittaa miehille PSA-mittausta pääasiassa 45 ikävuodesta eteenpäin kahden vuoden välein. Seuraamalla PSA:n kehitystä pidemmällä aikavälillä pystyy lääkäri tekemään syövän mahdollisuudesta paremman arvion kuin pelkän yksittäisen mittauskerran perusteella ja arvioimaan onko jatkotutkimuksiin aihetta. Lue lisää.

Docrates Syöpäsairaala suosittaa suolistosyövän havaitsevaa ulosteveritestiä sekä miehille että naisille kolmen vuoden välein 50 ikävuodesta alkaen. Lue lisää.

Muutokset luomissa tai muut ihomuutokset ovat ensimmäinen merkki ihosyövästä. Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle. Lue lisää.

Voit varata ajan suoraan edellä mainittuihin varhaisen toteamisen tutkimuksiin Docrateelle tai testin kotiin, riippuen minkä syövän tutkimuksesta on kyse.

Voit myös ensin varata ajan syöpälääkärillemme henkilökohtaiseen riskikartoitukseen. Syöpälääkäri arvioi tutkimusten tarpeen henkilökohtaisen sairaushistoriasi, iän, perhehistorian ja mahdollisten oireiden perusteella. Riskikartoituksen perusteella lääkäri laatii sinulle yksilöllisen riskiarvion ja tarvittaessa seuranta- ja tutkimussuunnitelman. Jos jatkotutkimuksille on tarvetta, ne järjestyvät Docrates Syöpäsairaalassa kätevästi saman katon alla. Tutkimuksen jälkeen saat halutessasi kutsun myös seurantatutkimuksiin tulevina vuosina. Lue lisää.

Jos sinulla on epäily syövästä ja/tai jo todettu syöpä

Syövän varhaisen toteamisen tutkimukset eivät ole tarkoitettu tilanteisiin, joissa sinulla on oireita ja epäilet syöpää, tai sinulla on jo todettu syöpä. Silloin tulee olla heti yhteydessä lääkäriin. Voit tutustua syövän yksilöllisen diagnostiikan palveluihin täällä. Voit myös soittaa meille ja kysyä lisää ja varata ajan syöpälääkärin vastaanotolle.

Potilaamme kannustavat hakeutumaan tutkimuksiin ajoissa

Docrates Syöpäsairaala osaksi Mehiläistä

Syöpäsairauksien diagnostiikkaan, hoitoon sekä seurantaan erikoistunut Docrates Syöpäsairaala liittyy osaksi Mehiläistä 16.5.2024 allekirjoitetulla yrityskaupalla. Docrateen toiminnan vahva kehittäminen ja korkealaatuisten...

Lue lisää

Syöpä ei pidä kesälomaa

Kesällä lomakauden alettua tutkimuksiin ja syöpähoitoihin pääsyä voi joutua odottamaan normaalia pidempään. Potilaille odottaminen on usein raskasta, eikä se ole...

Luomihoitajan luomitarkastukseen vaivattomasti

Luomitarkastuksessa kokenut sairaanhoitajamme tarkastaa luomet ja ihon sekä ohjaa tarvittaessa luomenpoistoon. Voit varata ajan ilman lähetettä.

Lupaavia alustavia hoitotuloksia munuaissyövän stereotaktisesta sädehoidosta

Suomessa todetaan vuosittain noin 1 000 uutta munuaissyöpää. Näistä jopa puolet löytyy sattumalta muiden syiden vuoksi tehdyissä vatsan alueen kuvauksissa....

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: uusimmat hoidot ja tutkimukset, kokeneet ammattilaiset
  • Yksilöllisyys: oma hoitotiimi, räätälöity diagnostiikka ja hoito
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16