Älä anna syövälle etumatkaa - Syövän varhaisen toteamisen palvelut

Syövän hoitotulosten ja elämänlaadun kannalta merkityksellistä on löytää syöpä mahdollisimman ajoissa. Docrates tarjoaa mahdollisuuden syöpien riskikartoitukseen ja varhaisen toteamisen palveluihin, jolla tarkoitetaan syövän esiasteiden ja varhaisvaiheiden tutkimista.

Tarjoamme yksityisen sairaalan syövän varhaisen toteamisen palveluja täydentämään kunnallisia joukkoseulontoja. Näillä varhaisen toteamisen tutkimuksilla voit keventää huoltasi esimerkiksi, jos suvussasi esiintyy syöpää, tai et kuulu joukkoseulonnan piiriin ikäsi vuoksi. Voit varata ajan syöpälääkärillemme henkilökohtaiseen riskikartoitukseen tai valita tutkimuksen ilman lääkärin vastaanottoa. Nämä varhaisen toteamisen palvelut ovat pääosin oireettomille henkilöille. Jos sinulla on oireita tai epäilet syöpää, ota yhteyttä ajanvaraukseemme, jossa hoitajamme järjestävät sinulle ajan erikoislääkärille nopeasti.

Syövän varhaisen toteamisen palvelut

Rintasyöpä: Magneettitutkimus

Rintasyövän varhaisdiagnostiikassa magneetti on turvallinen ja herkin tutkimus.  Magneettitutkimusta voidaan tarvittaessa täydentää mammografia-  ja ultraäänitutkimuksella. Kansainvälisten suositusten mukaan magneetti soveltuu rintasyöpäriskin seuraamiseen mammografian sijaan tai rinnalla erityisesti riskiryhmiin kuuluville ja kaikille yli 40-vuotiaille naisille vuosittain ja yli 50-vuotiaille naisille joka toinen vuosi julkista seulontaa täydentäen.

Varhaisdiagnostiikan rintojen magneettitutkimuksen hinta on 540 € + poliklinikkamaksu 31 €.

Lue lisää

Varaa aika puhelimitse
Eturauhassyöpä: PSA-testi

Eturauhassyövän varhaisessa toteamisessa voidaan hyödyntää PSA-testiä, joka on verikoe. Docrates Syöpäsairaala suosittaa miehille PSA-mittausta 45 ikävuodesta eteenpäin. Jos lähisuvussa on ollut syöpää, testaus ja seuranta kannattaa aloittaa jo aiemmin. PSA-testiin voit tulla ilman ajanvarausta. Maksa PSA-testi etukäteen alla olevasta linkistä.

PSA-testin hinta on 69 €.

Lue lisää

Maksa PSA-testi
Suolistosyöpä: FIT-testi

Suolistosyövän seulonnassa käytetään FIT-testiä, jolla etsitään piilevää verta ulosteesta. Docrates Syöpäsairaala suosittaa suolistosyövän havaitsevaa ulosteveritestiä kolmen vuoden välein 50 ikävuodesta alkaen. Testi tehdään itse kotona ja palautetaan postitse laboratorioon.

FIT-testin hinta on 89 €.

Lue lisää

Tilaa FIT-testi
Ihosyövät: Ihotautilääkärin vastaanotto ja dermatologinen tutkimus

Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle. Palvelu sisältää ihotautilääkärin tekemän haastattelun ja koko kehon dermatologisen tutkimuksen eli ihon ja luomien tarkistuksen.

Ihotautien erikoislääkärin vastaanoton (45min) ja dermatologisen tutkimuksen hinta on 312 € + poliklinikkamaksu 29 €.

Lue lisää

Varaa aika puhelimitse
Keuhkosyövän riskikartoitus

Syöpälääkäri arvioi tarvittavien diagnostisten tutkimusten tarpeen oireidesi, henkilökohtaisen sairaushistoriasi, ikäsi ja muiden riskitekijöiden perusteella ja laatii sinulle yksilöllisen tutkimussuunnitelman, joka voi sisältää esimerkiksi keuhkojen tietokonetomografia-tutkimuksen, jolla on mahdollista saada perusröntgenkuvausta tarkempaa tietoa keuhkojen ja sitä ympäröivien kudosten tilanteesta.

Syöpälääkärin vastaanoton (30 min.) ja keuhkosyövän riskikartoituksen hinta hinta alk. 282 €.

Lue lisää

Varaa aika puhelimitse
Henkilökohtainen syöpäriskikartoitus

Syöpälääkäri arvioi varhaisen toteamisen palvelujen tarpeen henkilökohtaisen sairaushistoriasi, ikäsi, perhehistoriasi ja mahdollisten oireidesi perusteella. Riskikartoituksen perusteella lääkäri laatii sinulle tarvittaessa yksilöllisen tutkimus- ja seurantasuunnitelman. Riskikartoituksen perusteella lääkäri saattaa suositella myös muita kuin tällä sivulla mainittuja syöpiin liittyviä tutkimuksia.

Syöpälääkärin vastaanoton (30 min.) ja riskikartoituksen hinta on 282 €.

Lue lisää

Varaa aika puhelimitse

Miksi syövän varhaisen havaitsemisen palvelut Docrates Syöpäsairaalassa?

Syövän riskikartoitus- ja varhaiseen havaitsemiseen liittyvät tutkimukset ja testit ovat Docrates Syöpäsairaalan oma, uusi yksityisesti tarjottava palvelukokokonaisuus. Näillä syövän varhaisen toteamisen tutkimuksilla voit keventää huoltasi esimerkiksi, jos suvussasi esiintyy syöpää tai et kuulu joukkoseulonnan piiriin iän vuoksi.

Docrates Syöpäsairaalassa rintasyövän varhaisdiagnostiikkaan suositellaan magneettitutkimusta oireettomille naisille, jotka kuuluvat riskiryhmään, rinnat ovat tiiviit sekä kaikille yli 40 vuotiaille naisille vuosittain ja yli 50 vuotiaille naisille joka toinen vuosi julkista seulontaa täydentäen. Suositus perustuu kansainvälisiin käytäntöihin. Lue lisää.

Eturauhassyövän varhaisessa toteamisessa hyödynnetään PSA-testiä. Docrates Syöpäsairaala suosittaa miehille PSA-mittausta pääasiassa 45 ikävuodesta eteenpäin kahden vuoden välein. Seuraamalla PSA:n kehitystä pidemmällä aikavälillä pystyy lääkäri tekemään syövän mahdollisuudesta paremman arvion kuin pelkän yksittäisen mittauskerran perusteella ja arvioimaan onko jatkotutkimuksiin aihetta. Lue lisää.

Docrates Syöpäsairaala suosittaa suolistosyövän havaitsevaa ulosteveritestiä sekä miehille että naisille kolmen vuoden välein 50 ikävuodesta alkaen. Lue lisää.

Muutokset luomissa tai muut ihomuutokset ovat ensimmäinen merkki ihosyövästä. Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle. Lue lisää.

Voit varata ajan suoraan edellä mainittuihin varhaisen toteamisen tutkimuksiin Docrateelle tai testin kotiin, riippuen minkä syövän tutkimuksesta on kyse.

Voit myös ensin varata ajan syöpälääkärillemme henkilökohtaiseen riskikartoitukseen. Syöpälääkäri arvioi tutkimusten tarpeen henkilökohtaisen sairaushistoriasi, iän, perhehistorian ja mahdollisten oireiden perusteella. Riskikartoituksen perusteella lääkäri laatii sinulle yksilöllisen riskiarvion ja tarvittaessa seuranta- ja tutkimussuunnitelman. Jos jatkotutkimuksille on tarvetta, ne järjestyvät Docrates Syöpäsairaalassa kätevästi saman katon alla. Tutkimuksen jälkeen saat halutessasi kutsun myös seurantatutkimuksiin tulevina vuosina. Lue lisää.

Jos sinulla on epäily syövästä ja/tai jo todettu syöpä

Syövän varhaisen toteamisen tutkimukset eivät ole tarkoitettu tilanteisiin, joissa sinulla on oireita ja epäilet syöpää, tai sinulla on jo todettu syöpä. Silloin tulee olla heti yhteydessä lääkäriin. Voit tutustua syövän yksilöllisen diagnostiikan palveluihin täällä. Voit myös soittaa meille ja kysyä lisää ja varata ajan syöpälääkärin vastaanotolle.

Lue lisää

/

Suolistosyöpä on yleinen, mutta usein vaiettu sairaus

Suolistosyöpä on suomalaisten toiseksi yleisin syöpä ja määrä kasvaa koko ajan. Suolistosyöpien yleistymiseen vaikuttavat elintavat ja väestön ikääntyminen. Uusien geenitutkimusten...

Lue lisää
/

Ihosyöpä yleistyy – Minkälaiset ihomuutokset vaativat reagointia, entä kenen kannattaa käydä ihotarkastuksissa?

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä...

Lue lisää
/

Rintasyövän ennuste on hyvä, kun jäljille päästään ajoissa – Näin se onnistuu parhaiten

Mitä aiemmin rintasyöpä löydetään, sitä todennäköisempää on, ettei syöpä ole ehtinyt levitä ja sitä parempi on ennuste. Varhain löydetty rintasyöpä...

Lue lisää
/

Hyvä, paha PSA – Kannattaako testaaminen?

PSA-testauksella on hyvät ja huonot puolensa. Yhteiskunta ei järjestä laajamittaista eturauhassyövän seulontaa, mutta kannattaisiko PSA-testissä silti käydä?

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä ja hoitoon viiveettä
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-to 8-18, pe 8-16