Älä anna syövälle etumatkaa - Syövän varhaisen toteamisen palvelut

Syövän hoitotulosten ja elämänlaadun kannalta merkityksellistä on löytää syöpä mahdollisimman ajoissa. Docrates tarjoaa mahdollisuuden syöpien riskikartoitukseen ja varhaisen toteamisen palveluihin, jolla tarkoitetaan syövän esiasteiden ja varhaisvaiheiden tutkimista.

Tarjoamme yksityisen sairaalan syövän varhaisen toteamisen palveluja täydentämään kunnallisia joukkoseulontoja. Näillä varhaisen toteamisen tutkimuksilla voit keventää huoltasi esimerkiksi, jos suvussasi esiintyy syöpää, tai et kuulu joukkoseulonnan piiriin ikäsi vuoksi. Voit varata ajan syöpälääkärillemme henkilökohtaiseen riskikartoitukseen tai valita tutkimuksen ilman lääkärin vastaanottoa. Nämä varhaisen toteamisen palvelut ovat oireettomille henkilöille. Jos sinulla on oireita tai epäilet syöpää, ota yhteyttä ajanvaraukseemme, jossa hoitajamme järjestävät sinulle ajan erikoislääkärille nopeasti.

Syövän varhaisen toteamisen palvelut

Henkilökohtainen syöpäriskikartoitus

Syöpälääkäri arvioi varhaisen toteamisen palvelujen tarpeen henkilökohtaisen sairaushistoriasi, iän, perhehistorian ja mahdollisten oireiden perusteella. Riskikartoituksen perusteella lääkäri laatii sinulle yksilöllisen tutkimus- ja seurantasuunnitelman. Riskikartoituksen perusteella lääkäri saattaa suositella myös muita kuin tällä sivulla mainittuja syöpiin liittyviä tutkimuksia.

Syöpälääkärin vastaanoton (30min) ja riskikartoituksen hinta on 172€ + poliklinikkamaksu 28€.

Lue lisää

Varaa aika puhelimitse
Rintasyöpä: Magneettitutkimus

Rintasyövän varhaisdiagnostiikassa magneetti on turvallinen ja herkin tutkimus.  Magneettitutkimusta voidaan tarvittaessa täydentää mammografia-  ja ultraäänitutkimuksella. Kansainvälisten suositusten mukaan magneetti soveltuu rintasyöpäriskin seuraamiseen mammografian sijaan tai rinnalla erityisesti riskiryhmiin kuuluville ja kaikille yli 40-vuotiaille naisille vuosittain ja yli 50-vuotiaille naisille joka toinen vuosi julkista seulontaa täydentäen.

Varhaisdiagnostiikan rintojen magneettitutkimuksen hinta on 495€ + poliklinikkamaksu 28€.

Lue lisää

Varaa aika
Eturauhassyöpä: PSA-testi

Eturauhassyövän varhaisessa toteamisessa voidaan hyödyntää PSA-testiä, joka on verikoe. Docrates Syöpäsairaala suosittaa miehille PSA-mittausta 45 ikävuodesta eteenpäin. Jos lähisuvussa on ollut syöpää, testaus ja seuranta kannattaa aloittaa jo aiemmin. PSA-testiin voit tulla ilman ajanvarausta. Maksa PSA-testi etukäteen alla olevasta linkistä.

PSA-testin hinta on 59€.

Lue lisää

Maksa PSA-testi
Suolistosyöpä: FIT-testi

Suolistosyövän seulonnassa käytetään FIT-testiä, jolla etsitään piilevää verta ulosteesta. Docrates Syöpäsairaala suosittaa suolistosyövän havaitsevaa ulosteveritestiä kolmen vuoden välein 50 ikävuodesta alkaen. Testi tehdään itse kotona ja palautetaan postitse laboratorioon.

FIT-testin hinta on 79€.

Lue lisää

Tilaa testi
Ihosyövät: Ihotautilääkärin vastaanotto ja dermatologinen tutkimus

Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle. Palvelu sisältää ihotautilääkärin tekemän haastattelun ja koko kehon dermatologisen tutkimuksen eli ihon ja luomien tarkistuksen.

Ihotautien erikoislääkärin vastaanoton (45min) ja dermatologisen tutkimuksen hinta on 294€ + poliklinikkamaksu 28€.

Lue lisää

Varaa aika

”Hakeuduin riskikartoitukseen sukurasitteeni takia. Kokemus kartoituksesta oli oikein positiviinen ja voin suositella sitä muillekin. Onkologi oli erittäin asiantunteva ja asiallinen. Käynnistä jäi positiivinen ja mieltä huojentava mieli, kaikki on kohdallani tältä erää kunnossa!”

Harri, 54 v

"Minulla ei ollut minkäänlaisia oireita, mutta hetken mielijohteesta päätin käydä tutkimuksessa. Itse verikoe sujui normaalisti. Yllättäen PSA-arvoni olikin korkea, ja siihen lähdettiin heti selvittämään syytä. Olen todella tyytyväinen siihen, että menin verikokeeseen, koska jatkotutkimuksissa löytyikin syöpäkasvain eturauhasesta. Jos en olisi lähtenyt tutkimukseen, syöpä olisi saanut rauhassa kehittyä tietämättäni".

Seppo, 72 v

Miksi syövän varhaisen havaitsemisen palvelut Docrates Syöpäsairaalassa?

Syövän riskikartoitus- ja varhaiseen havaitsemiseen liittyvät tutkimukset ja testit ovat Docrates Syöpäsairaalan oma, uusi yksityisesti tarjottava palvelukokokonaisuus. Näillä syövän varhaisen toteamisen tutkimuksilla voit keventää huoltasi esimerkiksi, jos suvussasi esiintyy syöpää tai et kuulu joukkoseulonnan piiriin iän vuoksi.

Docrates Syöpäsairaalassa rintasyövän varhaisdiagnostiikkaan suositellaan magneettitutkimusta oireettomille naisille, jotka kuuluvat riskiryhmään, rinnat ovat tiiviit sekä kaikille yli 40 vuotiaille naisille vuosittain ja yli 50 vuotiaille naisille joka toinen vuosi julkista seulontaa täydentäen. Suositus perustuu kansainvälisiin käytäntöihin. Lue lisää.

Eturauhassyövän varhaisessa toteamisessa hyödynnetään PSA-testiä. Docrates Syöpäsairaala suosittaa miehille PSA-mittausta pääasiassa 45 ikävuodesta eteenpäin kahden vuoden välein. Seuraamalla PSA:n kehitystä pidemmällä aikavälillä pystyy lääkäri tekemään syövän mahdollisuudesta paremman arvion kuin pelkän yksittäisen mittauskerran perusteella ja arvioimaan onko jatkotutkimuksiin aihetta. Lue lisää.

Docrates Syöpäsairaala suosittaa suolistosyövän havaitsevaa ulosteveritestiä sekä miehille että naisille kolmen vuoden välein 50 ikävuodesta alkaen. Lue lisää.

Muutokset luomissa tai muut ihomuutokset ovat ensimmäinen merkki ihosyövästä. Säännöllinen ihotarkastus on erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on runsaasti luomia, joiden lähisuvussa esiintyy melanoomaa ja/tai jotka ovat palaneet toistuvasti auringossa tai altistuneet runsaalle auringonvalolle. Lue lisää.

Voit varata ajan suoraan edellä mainittuihin varhaisen toteamisen tutkimuksiin Docrateelle tai testin kotiin, riippuen minkä syövän tutkimuksesta on kyse.

Voit myös ensin varata ajan syöpälääkärillemme henkilökohtaiseen riskikartoitukseen. Syöpälääkäri arvioi tutkimusten tarpeen henkilökohtaisen sairaushistoriasi, iän, perhehistorian ja mahdollisten oireiden perusteella. Riskikartoituksen perusteella lääkäri laatii sinulle yksilöllisen riskiarvion ja tarvittaessa seuranta- ja tutkimussuunnitelman. Jos jatkotutkimuksille on tarvetta, ne järjestyvät Docrates Syöpäsairaalassa kätevästi saman katon alla. Tutkimuksen jälkeen saat halutessasi kutsun myös seurantatutkimuksiin tulevina vuosina. Lue lisää.

Jos sinulla on epäily syövästä ja/tai jo todettu syöpä

Syövän varhaisen toteamisen tutkimukset eivät ole tarkoitettu tilanteisiin, joissa sinulla on oireita ja epäilet syöpää, tai sinulla on jo todettu syöpä. Silloin tulee olla heti yhteydessä lääkäriin. Voit tutustua syövän yksilöllisen diagnostiikan palveluihin täällä. Voit myös soittaa meille ja kysyä lisää ja varata ajan syöpälääkärin vastaanotolle.

Lue uusimpia tiedotteita

Julkaistu: 21.12.2020

Älä anna syövälle etumatkaa – Syövän varhaisen toteamisen palvelut saatavilla nyt Docrateelta

Docrates Syöpäsairaala on aloittanut syövän varhaiseen toteamiseen tähtäävän uuden palvelukokonaisuuden. Uuden palvelun piiriin kuuluu rintasyövän, eturauhassyövän, suolistosyöpien sekä ihosyöpien varhaisen...

Lue lisää
Julkaistu: 08.12.2020

D3-vitamiinilisän on todettu vähentävän vakavan ja edenneen syövän kehittymistä

Tutkimustulokset osoittavat, että D3-vitamiini voi vähentää aikuisten riskiä sairastua vakavaan syöpään. Tämä suojaava vaikutus on nähtävissä normaalipainoisilla henkilöillä. Tutkimustulokset julkaistiin...

Lue lisää
Julkaistu: 04.12.2020

Docrates Syöpäsairaalalle on myönnetty Avainlippu-tunnus

Docrates Syöpäsairaalalle on myönnetty Avainlippu-tunnus Suomalaisen Työn Liiton toimesta. Tunnus myönnetään Suomessa tuotetulle ja työllistävälle palvelulle. Yksityinen Docrates Syöpäsairaala onkin...

Lue lisää
Julkaistu: 28.11.2020

Ihosyöpä yleistyy – Minkälaiset ihomuutokset vaativat reagointia, entä kenen kannattaa käydä ihotarkastuksissa?

Ihosyöpien ilmaantuvuus on noussut vuosien saatossa, ja erityisesti melanoomaa tavataan aiempaa enemmän. Ihosyöpien ennuste on yleisesti ottaen hyvä, jos syöpä...

Lue lisää

Miksi valita Docrates
Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille ja hoitoon viikossa, myös epidemia-aikana
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
010 773 2000

Puhelinpalvelu

ma-pe 8-16