Naispotilas Tuomo Alangon vastaanotolla

Gynekologiset syövät

Gynekologiset syövät ovat synnytinelimistä lähtöisin olevia syöpäsairauksia. Niihin kuuluvat ulkosynnyttimien, emättimen, kohdunkaulan, kohdunrungon eli kohdun, munajohtimien ja munasarjojen syövät. Näistä yleisimpiä ovat kohdunrungon syöpä, munasarjasyöpä sekä kohdunkaulan syöpä.

Kuten muissakin syövissä, myös gynekologisten syöpien varhainen diagnosointi on tärkeää hyvän ennusteen kannalta. Gynekologisia syöpiä hoidetaan tyypistä ja levinneisyydestä riippuen joko kirurgisilla toimenpiteillä, solunsalpaajilla, täsmälääkkeillä, sädehoidolla tai näiden eri yhdistelmillä. Hoidosta vastaa gynekologisiin syöpätauteihin erikoistunut naistentautien erikoislääkäri.

Gynekologisten syöpien hoito Docrates Syöpäsairaalassa

Docrates Syöpäsairaalassa saatte säde– ja lääkehoidot suoraan toimipisteellämme Ruoholahdessa. Kirurgiset toimenpiteet hoidamme yhteistyökumppaneidemme tiloissa. Pystymme tarjoamaan tarvittaessa myös gynekologista brakyhoitoa (kudoksen sisäistä täsmäsädehoitoa).

Gynekologisten syöpien asiantuntijamme

Docrateella gynekologisia syöpiä hoitavat gynekologisen onkologian erikoislääkärit Ilkka Räisänen ja Johanna Mäenpää. Jos epäilette syöpää tai olette saanut syöpädiagnoosin, pääsette Docrates Syöpäsairaalan erikoislääkärin vastaanotolle viiveettä ja ilman lähetettä. Ystävällinen henkilökuntamme ymmärtää syöpään liittyvän pelkoja ja huolia ja antaa tukea heti ensi kontaktista lähtien. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja ammattitaitoisilta sairaanhoitajiltamme, 010 773 2000.