Leikkaushoito on sädehoitoa raskaampi hoitomuoto, joten sen mahdollisuus arvioidaan yksilöllisesti yleisen terveydentilan perusteella. Leikkaushoidon suunnittelussa käytämme ennen koepaloja otettua eturauhasen magneettikuvausta, jolloin kuvien tulkintaa haittaavia häiriötekijöitä ei ole. Magneettikuvauksessa todetun paikallisen levinneisyyden ja muiden riskitekijöiden avulla päätetään yhdessä potilaan kanssa erektiohermojen säästön laajuus ja arvioidaan liitännäissädehoidon todennäköisyys. Leikkaushoito on tehokas hoitomuoto, mutta sen hyöty painottuu keskisuuren ja suuren riskin syöpiin. Leikkaushoitoa suositellaan erityisesti silloin, kun eturauhanen on kasvanut suureksi ja siihen liittyy virtsaamisoireita.

Docrates Eturauhassyöpäklinikan kautta on mahdollisuus päästä yhteistyökumppanimme kautta edistykselliseen Da Vinci -robottiavusteiseen prostatektomiaan (RALP). Robottiavusteisuus yhdistää avokirurgian ja tähystyskirurgian edut. Avoleikkaukseen verrattuna siitä toipuu nopeammin ja siinä ilmenee vähemmän leikkaukseen liittyviä haittavaikutuksia. Lisäksi virtsanpidätys- ja erektiokyky säilyvät yleensä paremmin.

Eturauhassyövän leikkaus vai sädehoito?

Jos syöpä on levinnyt paikallisesti (paikallisella levinneisyydellä tarkoitetaan syövän kasvamista eturauhasen kapselin läpi tai leviämistä rakkularauhasiin tai lähielimiin) tai jo levinnyt eturauhasen ulkopuolelle, leikkaus ei ole parantava hoitomuoto. Tällaisessa tilanteessa ulkoinen sädehoito ja kudoksensisäinen sädehoito (HDR-brakyhoito) ovat yleensä tehokkaimmat hoitomuodot. Sädehoidetuilla potilailla potenssi ja virtsanpidätyskyky säilyvät lisäksi paremmin kuin leikatuilla potilailla. Jokaisen potilaan kohdalla hoitoarvio tehdään Docrates Syöpäsairaalassa aina yksilöllisesti.

Lue artikkelimme sädehoidon ja leikkauksen hyödyistä ja haitoista täältä.

Kysy lisää hoitovaihtoehdoista syövänhoitoon erikoistuneilta sairaanhoitajiltamme ja varaa aika eturauhassyövän hoidon ammattilaisille, puh. 010 773 2000.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16