Rintasyövän toteaminen eli diagnoosivaihe alkaa syöpätautien erikoislääkärin vastaanotolla. Lääkärimme tutkittua ja haastateltua potilaan, suosittelee hän tarvittaessa jatkotutkimuksia.

Rintasyöpää epäiltäessä tyypillisiä tutkimuksia lääkärin tekemän kliinisen tutkimuksen jälkeen ovat mammografia, rintojen ultraääni ja tarvittaessa ultraäänen yhteydessä otettava neulanäyte. Mikäli rinnasta löytyy syöpään viittaavia piirteitä, tehdään täydentävänä jatkotutkimuksena usein magneettitutkimus (MR tai MRI), joka on rintasyövän tutkimusmenetelmistä herkin.

Kun rintasyöpä on todettu, pyritään saamaan mahdollisimman kattava kuva sairaudesta ennen leikkauspäätöstä. Magneettikuvauksessa voidaan myös nähdä sellaisia pesäkkeitä, joita ei havaita mammografiassa, esimerkiksi samassa rinnassa kuin jo havaittu syöpä tai toisessa rinnassa. Tarvittaessa voidaan myös ottaa neulanäytteitä ultraäänitutkimuksessa havaituista imusolmukkeista. Ennen leikkausta voidaan myös tehdä lisätutkimuksia otetusta kudosnäytteestä, jolloin voidaan selvittää etukäteen esimerkiksi hormoniherkkyyttä tai HER2-ilmentymää.

Tarjoamme seuraavia rintasyövän diagnostisia tutkimuksia:

Rintasyöpä ja Gradus-luokitus

Rintasyöpä jaetaan kolmeen erilaistumis- eli pahanlaatuisuusasteeseen (gradus 1-3). Mitä paremmin solu on erilaistunut, sitä enemmän se muistuttaa normaalia kudosta ja sitä hitaammin se kasvaa tai leviää. Gradus 1 tarkoittaa hyväennusteisinta rintasyöpämuotoa ja gradus 3 huonoennusteisinta muotoa. Gradus-luokitusta käytetään, kun arvioidaan leikkauksen jälkeisten lääkehoitojen tarvetta.

Nopeasti syövänhoidon erikoisosaajan kuvantamistutkimuksiin

Docrates Syöpäsairaalassa kuvantamistutkimuksiin pääsee nopeasti ja helposti erikoislääkärin lähetteellä.

Jos sinulla ei ole lähetettä, voit varata ajan Docrateen erikoislääkärille, ajan saa nopeasti, jopa kahden päivän sisällä. Lääkäri arvioi tilanteen, ja jos on tarvetta jatkotutkimuksille, kuten kuvantamistutkimuksiin, hän kirjoittaa lähetteen. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme kuvauksen jo samalle päivälle.

Jos epäilet rintasyöpää tai olet saanut rintasyöpädiagnoosin, pääset Docrateen erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä.
Kokeneet hoitajamme vastaavat ajanvarausnumerosta 010 773 2000. Ota yhteyttä.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16