Rintasyövän toteaminen eli diagnoosivaihe alkaa syöpätautien erikoislääkärin vastaanotolla. Lääkärimme tutkittua ja haastateltua potilaan, suosittelee hän tarvittaessa jatkotutkimuksia.

Rintasyöpää epäiltäessä tyypillisiä tutkimuksia lääkärin tekemän kliinisen tutkimuksen jälkeen ovat mammografia, rintojen ultraääni ja tarvittaessa ultraäänen yhteydessä otettava neulanäyte. Mikäli rinnasta löytyy syöpään viittaavia piirteitä, tehdään täydentävänä jatkotutkimuksena usein magneettitutkimus (MRI), joka on rintasyövän tutkimusmenetelmistä herkin.

Kun rintasyöpä on todettu, pyritään saamaan mahdollisimman kattava kuva sairaudesta ennen leikkauspäätöstä. Magneettitutkimuksella voidaan saada lisää tietoa toimenpiteitä vaativista muutoksista, niin samasta rinnasta kuin jo todettu syöpä tai toisesta rinnasta. Tarvittaessa voidaan myös ottaa neulanäytteitä ultraäänitutkimuksessa havaituista imusolmukkeista. Tarvittaessa voidaan myös jo ennen leikkausta tehdä lisätutkimuksia otetusta kudosnäytteestä, jolloin voidaan selvittää etukäteen esimerkiksi hormoniherkkyyttä tai HER2-ilmentymää.

Tarjoamme seuraavia rintasyövän diagnostisia tutkimuksia

Nopeasti syövänhoidon erikoisosaajan kuvantamistutkimuksiin

Docrates Syöpäsairaalassa kuvantamistutkimuksiin pääsee nopeasti ja helposti erikoislääkärin lähetteellä.

Jos sinulla ei ole lähetettä, voit varata ajan Docrateen erikoislääkärille, ajan saa nopeasti, jopa kahden päivän sisällä. Lääkäri arvioi tilanteen, ja jos on tarvetta jatkotutkimuksille, kuten kuvantamistutkimuksiin, hän kirjoittaa lähetteen. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme kuvauksen jo samalle päivälle.

Jos epäilet rintasyöpää tai olet saanut rintasyöpädiagnoosin, pääset Docrateen erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti ja ilman lähetettä.
Kokeneet hoitajamme vastaavat ajanvarausnumerosta 010 773 2000. Ota yhteyttä.

Miksi valita Docrates Syöpäsairaala?

  • Nopeus: syöpälääkärille muutamassa päivässä, hoitoon viikossa
  • Korkeatasoinen hoito: laitteet ja syövänhoidon osaajat huipputasoa
  • Yksilöllisyys: omalääkäri ja oma hoitotiimi
  • Toinen mielipide: asiantuntijan arvio nykyisestä hoitosuunnitelmasta
Ajanvaraus 010 773 2000 ma-to 8-18, pe 8-16